Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Qtek 8310 - Automatické uzamykání klávesnice a šetřič obrazovky - česky.

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Skvěle fungující utilitku Automatic KeyLock nám dal k dispozici Danny Baumann alias maniac ze SRN. Určeno i pro WM 5.0.
    Konečně můžeme používat Qtek tak, jak bývá běžně zvykem na jiných mobilech/systémech. Stačí nastavit čas. Všechno je navíc už i přeložené a tak lze navolit i češtinu. Pak si můžeme nastavit dobu prodlevy po nečinnosti - zvlášť pro Home Screen a zvlášť pro vybrané často používané aplikace. Můžeme si (společně nebo nezávisle) zvolit i šetřič displeje s ponechaným datumem a časem. Atd.

    Kdo ještě netuší, k čemu je to dobré, tak:
    1.) k nošení Qteka v kapse bez obav, že se mi nechtěným stisknutím klávesy něco na Qteku spustí
    2.) k šetření námahy na to, abych to musel dělat ručně přes horní tlačítko a 4 nebo ještě jinak ručně, jde-li to nějak

    Odemknutí kláves je pak stejně jednoduché, jako po zmíněné systémové ruční cestě. Levé tlačítko a hvězdička.

    Poznámka.
    - systémově odemknutý Qtek podmínkou.
    - pozor při současném použití Smart Screenshotu a AKL. Před zapnutím automatiky zamykání klávesnice by měl být tento (SmartSS) ukončený (Správcem úloh). Jinak stejná hvězdička používaná jak pro sejmutí obrazovky i pro odemknutí neodemkne, ale bude tak dlouho ukládat screenshoty, až se ucpe paměť. I to má ale řešení. Stačí vyndat baterku a je to.



    Na druhém snímku už je reakce systému na dotek klávesy - začíná se shora spouštět původní obsah displeje. Smart screenshot to ještě stihnul sejmout takhle.

    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    74

    Díky za tip, vypadá to velmi dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    95

    Tak nevím, jestli bych to využil. Zamknout klávesy lze jednoduše podržením červeného telefonku (alespoň na mém i-mate). Ale možná to zkusím nainstalovat (od čeho máme Smartphony ?!).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Príma, tak červené sluchátko! Já to tušil, že to ještě někde bude. Díky.
    Ale přiznám se, že už se mi nechce mačkat k zamykání nic (natož na to myslet, jestli jsem to zamknul nebo ne).
    Takhle jsem na to byl zvyklý u SE T68i.
    Qtek se teď stará už taky sám.

    A navíc mám teď z Qteka ještě digitální hodiny (během jeho "nečinnosti"). Ve 4 Spořič jsem zvětšil znaky času na maximum (100), datum taky (na 40 a zprávy na 20) a zrušil jsem v nastavení Qteka vypínání dipleje (Nikdy).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    95

    Tak jsem si to nainstaloval. Musím uznat, že ty hodiny jsou super :yes: . I to, že spořič zobrazuje zmeškané hovory a zprávy. Automatický zámek kláves se přitom může a nemusí aktivovat. Musím uznat Milane, že to byl dobrý tip ! Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    61

    Absolutní souhlas a všem mohu doporučit, velikost hodin, data i zpráv mám na max. Automatický zámek kláves nepoužívám = neaktivoval jsem, ale ten spořič mi fakt chyběl, teď už je vše jinak - stačí ťuknout do +/- boční klávesy hlasitosti a displej ke krásně rozzáří se všemi důležitými údaji (tak, jak jsem byl zvyklý u Sony Ericssonů). Super a díky. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Hledám, hledám, ale nemůžu nikde najít návod, jak změnit dobu, za kterou se klávesnice automaticky uzamkne.
    Upravuji a opravuji svůj dotaz, jde mi o prodlevu uzamčení zařízení, nastavení pro zámek kláves tam samozřejmě je.
    Podrobným pozorováním jsem zjistil, že se zařízení uzamkne přesně za minutu, i když v nastavení programu zadám cokoiv od minuty déle. Pokud vyberu dobu ve vteřinách, uzamkne se přesně za stanovenou dobu. Ale nad minutu už ne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    223

    Celkem fajn aplikace, sice pouzivam jen jeji sporic a upozornovani na zmeskane udalosti. Ale ted k memu problemu: nefunguje mi volba Potlacit stisk klaves, takze sporic zmizi jen po stisku tlacitka Home. mam posledni verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    57

    Máte někdo zkušenosti s použitím této aplikace a současném použití třeba TomToma či jiné navigace, kde je nutné, aby displej stále svítil? Dá se to nějak nastavit? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    61

    Používám Tom Toma a Automatický zámek (využívám spíš jen spořič s ostatními informacemi) ve verzi 3.87 a vše funguje korektně, displej svítí jen s intervalu, který mám nastaven, nevím,kde máš problém?...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    57

    Jde mi o to, aby po intervalu, který nastavím dejme tomu pro přepnutí do spořiče, se toto nestalo, pokud mám spuštěnou navigaci. Prostě aby mi po několika sekundách navigování nezhasl displej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    95

    Mám TomToma a displej se mi nevypíná. Mám ve volbách Automatic Keylocku zaškrtnuto "Pouze v homescreenu". Funguje to bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob Avatar uživatele Lobo_ce4you
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    515

    V programu Automatic KeyLock si můžeš pro Tomtom nastavit vyjímku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    4

    Přesně tohle jsem hledal, protože MDA Vario nemá nastavitelný šetřič s hodinami. Nakopíroval jsem to do mobilu, nainstaloval, nastavil a... nic. Kde udělali soudruzi z NDR chybu? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Qtek 8310 - Automatické nahrávání telefonních hovorů
    Od Milan Švec v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 16:04
  2. Qtek 8310 - podsvícení klávesnice?
    Od suvel_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-05-2006, 22:44
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-01-2006, 13:52