Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: Nabíjení přes USB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    40

    Lidi nevíte jak nastavit PDA aby se dobíjelo přes USB, Když je napojeno na USB tak svítí že dobíjí, ale stačí to tak na provoz když nic neděláš, ale nedobíjí to. Dá se nějak nastavit nižší spotřeba, nebo nějaky mod kdy je vše vyplé a dobíjím přes USB. Adapter je bohužel mrtvý a chvíly potrvá než ho vyraklamuji. Dík..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    159

    me se treba n30 v pohode nabiji z notebooku ale z desktopu ne :?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od titan4
    me se treba n30 v pohode nabiji z notebooku ale z desktopu ne :?
    Není to nějakým nastavením ve widlích kdy zvednu napětí??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    40

    Tak jsem seldoval napájení USB ve widlích XP a ono tam zasílá jen 50mA a co ja vim tak muže do 500mA což už to PDA dobije....coze adapter je na 2,6A ale i těch 500 stačí ael nevim jak nastavit vědší dodávky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    138

    Mam podobny problem. Ale s tim, ze i na notebooku se mi stava, ze to proste nekdy dobiji nekdy ne. Stava se, ze tam mam napriklad 45%, pripojim pres USB, ale i kdyz ho nepouzivam, mam tam za chvili 30%. Kouknu za dve hodiny a mam tam 70%. No nevim :?: To napeti me pekne stve. Clovek aby tu nabijecku tahal tak jako tak :
    Ze stolniho PC nenabiji vubec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    To nie je o nabíjacom prúde,ale o napätí nabíjacieho zdroja,v tom PC má zrejme viacmenej presne 5V a to je málo,v NB je na USB zrejme viac :? Myslím,že pre správnu funkciu dobíjania cez USB je nutné aby napätie na výstupe bolo vyššie ako 5,1 V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    40

    Obávám se že je to práve o mA
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    40

    Tak teď koukám do systému a ten mi tvrdí:

    Rozbočovač má vlastní napájení

    což asi značí že to bere že ten acer je napajen z baterky a tudíš nedodává napájení přes USB to je ale debil.....
    chce to něco na zěmnu režimu napájení
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od c.Data
    Obávám se že je to práve o mA
    Ja sa zas obávam,že sa mýliš ale nechce sa mi tu Ťa presviedčať o opaku.Pekný nový rok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    27

    Citace z jedne moudre knihy: "Sbernice USB soucasne dodava i napajeci napeti pro mensi zarizeni. Je mozno bez problemu odebirat az 100mA".
    A ted jedna poznamka. Tech 500 mA je mozne, ale zarizeni musi o takto vysoky proud pozadat PC a pocitac but takto vyskoky odber povoli, nebo to zarizeni ma smulu a musi se spokojit se 100mA, popripade je natvrdo odpojeno
    Navic cele USB je navrzeno tak (podle normy) aby napajeci napeti nekleslo pod 4,2V. Takze naprosto v klidu kdyz tam nebude rovnych 5V
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    0

    ...jen tak pro informaci panove:
    NAPETI (V [volt]) - musi byt pomerne presne, jinak hrozi nefunkcnost nebo prepeti, Acer n50 ma limit nabijeni asi 5V+-0.5V;
    PROUD (A [amper]) - jedina limitujici hodnota je kolik da zdroj, spotrebic si proste 'vezme kolik chce', n50ka ma max. odber 1,5A

    P.S.: ...prosim bez kritiky, je to polopaticky, pro elektrotechnicky neinformovane... ;D
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    27

    n50 bere jen 1,5A ?
    moje n30 si klidne cucne pres 2A

    Mozna bych cele trapeni kolem nabijeni pres syncho kabel shrnul takto:

    Ti kdo maji stesti a jejich USB ma na napajecim pinu vetsi napeti nez 5V muzou dobijet, ostatni maji proste smulu

    A tech par stastnych kteri nabiji budou nabijet jen proudem ktery jim USB poskytne (standardne 0,1A)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    40

    Jo pravě o to mi jde jestli existuje něco nebo někdo neví jak to nastavit aby si PDA řeklo více...To stim že pod 5V to nedobíjí je hovadina da se na to použít 4,6V 600mA a dobije to v pohodě a original ma 5V a 2,6A

    v harveru USB je npsáno že to povoluje napájení D0 až D4 přičemž stabilně to jede na DO .... a ja tam chci D4
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    No a ja si v blahe nadeji, ze usetrim jeden kabel (protoze mam PDA vicemene furt pichle k NB a kebely se mi furt zamotavaji) si objednal na E-bay USB HotSync a Charging cable for Acer N35. Nejen ze mi to nevzalo kartu, nakonec jsem zaplatil z uctu 220 Kc a 220 Kc poplatek !!!!.
    No kabel dosel, tak celej natesenej ho pichnu k NB - USB zarizeni nerozpoznano, pichnu k PC, ten spusti synchronizaci ale neabiji.
    Takze mam kabel ktery obcas synchronizuje, ale nikdy nenabiji.
    O nejakych podminkach vsak nebyla nikde na ebay ani zminka, ze je to treba jenom pro USB takovy a makovy.
    Zeptam se "Ma nekdo AcerN35 a funkcni kabel USB, ktery umoznuje synchronizaci a zaroven nabijeni PDA ???"
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    18

    Ja sem kupoval v akci tady http://shop.palmpc.cz/prodavej/palmpc/katalog.asp?jis=241200612055&fId=40204&fIds=wnw5ao 8oaw&fKatCis=CP.N500H.037
    a k tomu byl USB kabel navic.
    Pouzivam ho u druheho PC a kluci kdyz tady byli s N35 tak jim - stejne jako mi - nabijel a synchronizace taky funguje.
    Na kabelu je jen samolepka FOR ACER N 30, takze typ ti nereknu.
    Jedine se zeptat primo tam.
    Mlha
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nabíjení PDA přes solární panel
    Od Edan_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 17-11-2008, 21:40
  2. Asus A639 a jeho nabíjení přes USB a programy pro MP3
    Od MCorny_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-05-2007, 20:38
  3. ASUS A730 nabíjení přes USB??
    Od Gvaks v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-09-2005, 10:57
  4. Nabíjení přes USB
    Od Karlík_oldd v sekci Acer
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-06-2005, 20:24
  5. Nabíjení přes USB kolébku a MDA I
    Od Zelvak_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-04-2004, 11:40