to: Mirek Nezbeda a další
Prověřil jsem po (hodně) dlouhé době znovu klasickou cestu k vyčištění paměti, registrů atd. od různých nectností, které se v paměti našeho (nyní) Qteku nashromáždí díky naší osobní průkopnické činnosti (případně různým jiným akcím).
Jestli je to Hard, nebo Clean Reset, nechám na zkušenějších. Hlavně ale neí nutné se toho bát, funguje to a dělá to, co potřebujem. Čistí to paměť od smetí.
Není to žádná věda, paměť je jak lilie a na konci je všechno hlavně zase česky a v základním stavu.
Mirku a všichni, kdo se dostali díky svým pokusům tam, kde být nechtěli, nechte v dané situaci všech dalších experimentů a použijte to, co jsme už dostali s Qtekem.
Start/Další/Příslušenství/Vymazat pam? - tady to je.
Můžete bez obav vyplnit požadovaný text (1234) a potvrdit ho ANO.
Pak už jen neztrácejte trpělivost. Trvá to relativně dlouho. Po disleji s textem Qtek … proběhne bílá obrazovka s textem HTC INNOVATION. Nedělejte pořád NIC a ČEKEJTE ( !) , až proběhne všechno až do Cold Boot Config. Po OK proběhne restart.
Zase Qtek Keep the world in one atd. až do úvodní obrazovky. Nelekejte se, že je teď anglicky.
Teď teprve zvolíte:
Start/Settings/0 More/2 Regional Settings
V Language vyberete (doleva) Čeština.
Pod tím v Locale: vyberete (doleva) Czech.
Done.
Musí se vyhovět výzvě k vypnutí Qteku. Takže vypnout déle drženým tlačítkem nahoře vlevo. (OK není nutné). Po chvilce stejným způsobem zapnout a jsme konečně zase na začátku. (Vpravo dole není Eurotel ale Kontakty.)
Všechny nově instalované programy, nová nastavení (GPRS, WiFi atd.) a data Outlooku jsou pryč.
Zpátky vrátíme jen to, co opravdu potřebujeme. Té vnitřní paměti v Qteku opravdu není zas tak moc. A tak, aby nám to příště všechno fungovalo čistě.
(Trochu mi to přípomíná pionýrské doby před třemi lety s LOOXem 600.)
Po celou dobu jsem měl připojený USB kabel k PC. AS 4.1 si sám (znovu na PC spuštěným Průvodcem nastavení) zařídí novou synchronizaci.
Tentokrát jsem tam z PC Outlooku pustil jenom kontakty (po datech kalendáře mi tam předtím zbyly v paměti jen cca 3 MB a už jsem neměl potřebný prostor pro další SW instalace - které jsem stejně všechny dával na kartu - ale i ta vnitřní paměť je k tomu třeba.).
Tady nám zatím chybí Memory Maid (oblíbený paměťový cleaner u starých PDA se 64 MB paměti).
Synchronizace cca 1700 kontaktů proběhne v docela přijatelném čase pár minut. SW instalovaný přes .exe je zpátky díky AS taky rychle a jistě dobře uložené CABy (a jejich SW) se vrátí na místo taky snadno. A ještě ta nastavení (aspoň si je zase prosvištím) a je to.
Můžete si to cvičně i párkrát zopakovat. Chodí to pořád stejně. Taky jsem to projel hned dvakrát.
(Mirku, bez obav do toho. Je to nejrychlejší cesta.)