Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Qtek 8310 - Restart a jak na to.

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    to: Mirek Nezbeda a další
    Prověřil jsem po (hodně) dlouhé době znovu klasickou cestu k vyčištění paměti, registrů atd. od různých nectností, které se v paměti našeho (nyní) Qteku nashromáždí díky naší osobní průkopnické činnosti (případně různým jiným akcím).

    Jestli je to Hard, nebo Clean Reset, nechám na zkušenějších. Hlavně ale neí nutné se toho bát, funguje to a dělá to, co potřebujem. Čistí to paměť od smetí.

    Není to žádná věda, paměť je jak lilie a na konci je všechno hlavně zase česky a v základním stavu.

    Mirku a všichni, kdo se dostali díky svým pokusům tam, kde být nechtěli, nechte v dané situaci všech dalších experimentů a použijte to, co jsme už dostali s Qtekem.

    Start/Další/Příslušenství/Vymazat pam? - tady to je.
    Můžete bez obav vyplnit požadovaný text (1234) a potvrdit ho ANO.

    Pak už jen neztrácejte trpělivost. Trvá to relativně dlouho. Po disleji s textem Qtek … proběhne bílá obrazovka s textem HTC INNOVATION. Nedělejte pořád NIC a ČEKEJTE ( !) , až proběhne všechno až do Cold Boot Config. Po OK proběhne restart.
    Zase Qtek Keep the world in one atd. až do úvodní obrazovky. Nelekejte se, že je teď anglicky.

    Teď teprve zvolíte:
    Start/Settings/0 More/2 Regional Settings
    V Language vyberete (doleva) Čeština.
    Pod tím v Locale: vyberete (doleva) Czech.
    Done.

    Musí se vyhovět výzvě k vypnutí Qteku. Takže vypnout déle drženým tlačítkem nahoře vlevo. (OK není nutné). Po chvilce stejným způsobem zapnout a jsme konečně zase na začátku. (Vpravo dole není Eurotel ale Kontakty.)

    Všechny nově instalované programy, nová nastavení (GPRS, WiFi atd.) a data Outlooku jsou pryč.

    Zpátky vrátíme jen to, co opravdu potřebujeme. Té vnitřní paměti v Qteku opravdu není zas tak moc. A tak, aby nám to příště všechno fungovalo čistě.
    (Trochu mi to přípomíná pionýrské doby před třemi lety s LOOXem 600. )

    Po celou dobu jsem měl připojený USB kabel k PC. AS 4.1 si sám (znovu na PC spuštěným Průvodcem nastavení) zařídí novou synchronizaci.

    Tentokrát jsem tam z PC Outlooku pustil jenom kontakty (po datech kalendáře mi tam předtím zbyly v paměti jen cca 3 MB a už jsem neměl potřebný prostor pro další SW instalace - které jsem stejně všechny dával na kartu - ale i ta vnitřní paměť je k tomu třeba.).

    Tady nám zatím chybí Memory Maid (oblíbený paměťový cleaner u starých PDA se 64 MB paměti).

    Synchronizace cca 1700 kontaktů proběhne v docela přijatelném čase pár minut. SW instalovaný přes .exe je zpátky díky AS taky rychle a jistě dobře uložené CABy (a jejich SW) se vrátí na místo taky snadno. A ještě ta nastavení (aspoň si je zase prosvištím) a je to.

    Můžete si to cvičně i párkrát zopakovat. Chodí to pořád stejně. Taky jsem to projel hned dvakrát.

    (Mirku, bez obav do toho. Je to nejrychlejší cesta.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Mohu potvrdit je to opravdu dokonala cistirna - ale Milane prece musi byt neco jako Mem Maid - ja uz to hledam vice jak tri dny s vysledkem zadnym.Preci k tomu abych vycistil pamet od smeti z netu nebudu pokazde hrkat telefon a vse nastavovat a instalovat znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    \\\WinCE Device\Windows\Profiles\guest\Temporary Internet Files\Content.IE5
    Petře zatím to (smetí z internetu) maž přes TC na PC v uvedeném adresáři.
    Horší je to s PIM daty. Vypadá to, že pro ně (spolu s dalším SW) zrovna moc místa na rozhazování v paměti Qteku nebude (při mých nárocích ).
    Uklízečku paměti jsem taky ještě nenašel. Časem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    15

    Tak se mi nakonec podařilo zbavit "visícího" GPRS. je nutné v registru SuspendResume zrušit ~GPRS!. Pak dojde k odpojení automaticky bez nutnosti stisknout červené sluchátko. Pořád bojuji se zprávami z buňky. Nezobrazují se v home screen plug-in, ale chodí jako textová zpráva s číselným kódem. Zkoušeli jste to někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    95

    Asi se jiz nadobro zapojim do diskuze o Qtek 8310 (00). Vlastnim i-mate SP5m, coz je vlastne identicky pristroj s Qtek 8300. Vysel dokonce o mesic driv, nez Qtek. Ikdyz jsou to arabove, web a podporu maji alespon v anglictine a ne ve finstine. Porad je to ale HTC. Mam jej uz od konce zari. To jen na okraj.
    Pokud to nekomu pomuze, podarilo se mi Temporary internet files presunout na pametovou kartu. Neuzira vam to tedy vnitrni pamet pristroje. Vysledoval jsem totiz, ze pokud je pamet uz dost mala, prestanou jit odesilat MMS, ikdyz se treba jedna jen o prosty text.Musim to ale pohledat v notasu, delal jsem to dost davno, uz jsem postup zapomnel.
    Prosim ten postup sem (moderator)
    Resim ted problem s oznacovanim menu. Kdyz treba zvolim Nastaveni, nemam polozky pod sebou oznacovany cislicemi, ale pismeny. Nemuzu tedy treba zmacknout 6 pro Pripojeni, pismena na to nereaguji. Vzniklo to instalaci nejake aplikace, ale rovnez uz nevim ktere, protoze jsem si toho vsimnul po delsi dobe. Nevite nekdo, co s tim ? Nechce se mi jit do restartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Prosim najdete si vzdy Z D E vhodnou diskuzi, nebo založte novou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    133

    no ja to zkousel hned par dnu po koupi jeste pred vanoci tusim, tedy spis on se mi sam zasekl a rekl si o nej, viz thread o obecne diskuzi, akorat se mi z pocatku nahral anglickej system, ale cestina je ve vyberu, ale chodi to a jak jsem jiz psal oproti tomu, jak pristroj doda eurotel, tak je po prvnim restartu znacne rychlejsi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    57

    na vycistenie pamate skus oxios hibernate - free

    http://www.oxios.com/memory/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    163

    Je dobře při HR vyjmout pam.kartu?Pokud jí tam nechám,zformátuje jí to?Když jste provedli HR,můžete udělat zkoušku?Nainstalovat Clear Vue/přetáhnout souro zpracovaný ve wordu na PC na Qtek/najet cestou-správce aplikací-pam.karta-na přeatžený soubor a zkuste jej přímo otevřít-bez možnosti spustit program s..
    Otevře vám Qtek tento dokument?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    to: japo
    Díky. Ověřuji, na první pokus to chodí, výsledky dodám.

    to: Mirek (Nezbeda)
    HR nemá vliv na kartu (přítomnost - karta může zůstat i během HR v Qteku a její obsah zůstane nezměněn).
    Po HR a při spouštění jakéhokoliv souboru (ve Správci souborů) s dosud neznámou extenzí (= přívlastkem, ta tři písmena za tečkou v názvu souboru) se vždy nabídne k definování seznam přítomných programů k výběru/nastavení, kterým programem má tento nový typ souboru být spouštěn.

    Na příklad:
    WTCVDocV.exe (.doc viewer)
    WTCVPDFV.exe (.pdf viewer)
    WTCVPres.exe (.ppt viewer)
    WTCVWSV.exe (.xls viewer)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    163

    Tak jsem se odhodlal k HR.Vše,až na to,že se Qtek ptal dvakrát na kód šlo tak,jak jsi to napsal.Po instalaci češtiny je telefon v let.modu a protože u sebe nemám návod,nevím,jak ho dostat do telefonního (bude to asi banalita,ale když se něco dělá poprvé?).
    Díky za radu jak z módu ven.

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Zmačkni krátce vypínač vlevo nahoře. Je tam spousta dalších možností. Mezi jinými i 2 Vypnout režim V letadle. Vybrat.



    Blahopřeji k prvnímu HR (i k odvaze). Pro ostatní - vidíte, jde to!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    163

    Z let.módu jsem venku.Nejede mi TC česky,protože nevím,jakým programem spostit instalaci češtiny.Jo,jsou to věci.Opět díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    133

    vzdyt primo na webu vyrobce je pro to jazykovy soubor ktery kdyz naistallis tak je tc hned cesky pokud ho vazne neanjdes napis poslu emailem
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    163

    Určitě ho pošli.Ten můj potřebuje nastavit jazyk i když o nainstaluji s výběrem "česky".
    K otázce HR.Váhal jsem tři dny.Ztratil jsem všechna nastavení,která mi bezvadně fungovala a ten hlavní problém-otevírání dokumentů to nevyřešilo.
    Pokud to takhle půjde dál,jde Qtek z baráku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. qtek 8310 a qtek s200
    Od anawarr v sekci Jak a kde nakupovat?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2006, 20:33
  2. qtek 8080 (SPV e200) audio conector - je stejny jako u qtek 8310?
    Od michalB_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 21:08
  3. FTP pro Qtek 8310
    Od baronm v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-07-2006, 16:18
  4. Qtek 8310 a Wi-Fi ???
    Od onysek v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-05-2006, 16:34
  5. ActiveSync/Qtek 9100 - samovolny restart PC
    Od Jamiroquai v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-02-2006, 13:27