Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: CoolPad 728 - dva procesory, GSM i CDMA

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Čínský CoolPad připravuje komunikátor s OS WM 5.0, který je schopný pracovat v sítích GSM (900/1800/1900 MHz) i CDMA (CDMA2000 1x 800/1900 MHz). Přístroj je vybaven dvěma procesory a podporuje také data přes GPRS (tř.10). EDGE a 3G (UMTS) chybí, ale to bychom chtěli příliš.

    Paměť RAM i ROM mají po 512 MB, možno rozšířit kartou Mini SD. Dotykový displej je klasika QVGA (262.000 barev), vestavěný fotoaparát má 1,3 MPx a snímač typu CMOS.

    Další výbava: MP3/AAC audio přehrávač, MPEG4 video přehrávač, FM rádio, 2 stereo reproduktory (3D zvuk), Java a vše, co nabízí OS WM 5. Připojit k PC lze přes Bluetooth nebo USB kabelem. Rozměry jsou 116 x 59 x 21,5 mm.

    Cena zatím není známa, stejně jako to, zda se bude dovážet do Evropy. Nejspíše ne, tak ani nemusí mrzet jen 203 MHz procesory.


    Stránky výrobce

    Více tech.informací

    Více fotek

    Zdroj: mobil.cz a wapzon.com
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Ty dvoustovky, to je nějaká nemoc, ne? Alespoň, že jsou dva
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    384

    lol.. Každopádně ta výbava je zajímavá.. Jen nechápu význam dvou procesorů?...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, ve Phone Edition zarizenich je jeden CPU hlavni a jeden ciste pro obsluhu GSM Radia...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Což by mohlo výrazně celézařízení urychlit, ale pořád 200 na aplikace je docela málo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    A ty si myslis, ze v Compactu dva procesory nejsou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Takže opét jen ryze obchodní tah na oblbnutí potenciálních naivních zákazníků..:?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Tak nejak... Vsechny Phone Edition a SmartPhone zarizeni maji dva procesory, ten pro radio cast je ve velke mire od Texas Instruments a na nem bezi miniaturni Unix...

    BTW Ale jestli toto (viz odkaz na fotky, strana 3) jsou WM5, tak jsem asi Janosik...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    384

    Možná tam je wisbar
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Jenže naše Eurotelí CDMA jede na frekvenci 450 MHz tudíž je to u nás naprd, aspoň zatím
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, CDMA od Eurotelu je taková trochu specialita, protože standardně CDMA všude běhá na 850/1900, takže výrobci na jiné frekvence CDMA zařízení vyrábět nebudou, jedině že by jim ET vydatně zaplatil, jako v případě svých modemů. Jinak, stejně byste si na te síti nezavolal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    to je vlastně pravda ona je to jenom datová síť, ale byla to dřív síť Eurotel TIP, takže při trochu dobré vůle a modernizace, by s tím mohli v Eurotelu něco dělat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Ja osobne doufam ze s tim nic uz delat nebudou, stejne jako v ramci Eurotel EDGE, a ze do budoucna opusti od jakychkoliv dalsich investic v tomto smeru a veskere penize a snahu pozenou do rozvoje kvality pokryti signalem UMTS a jeho nadstavbou HSDPA. :yes: Protoze teprve 3G je skutecna vysokorychlostni mobilita.. Jiz skoro mesic si ji uzivam plnymi dousky, a jediny zapor jez jsem za tu dobu pocitil je to, ze pokryta je jen Praha a par bloku v Brne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od HELEKAL PETR
    ...byla to dřív síť Eurotel TIP, takže při trochu dobré vůle a modernizace, by s tím mohli v Eurotelu něco dělat
    Jenze Eurotel TIP! je jenom jiny nazev pro puvodni NMT sit, tedy analogovou sit, takze tam se nejaka dobra vule a modernizace neda moc ocekavat. Navic ta sit, pokud se nepletu, bud tento nebo pristi rok uplne skonci (a nebo taky uz skoncila ), aby ji kompletne pasmove uvolnili pro CDMA. Navic v tom ET CDMA je implementovano pouze CDMA EV-DO Rev. 0 (ne kompletni CDMA2000) a naklady na rozsireni o hlas to by stalo neskutecne penize a ty si ET schovava pouze pro rozvoj UMTS site.

    To XP: No, kdyby to EDGE na tech BTSkach, kde upgrade na EDGE je pouze o zmene softwaru BTSky, spustili, vubec nic by se nestalo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    37

    na dva procesory kaslu.... vrazej tam jeden cip a rikaj tomu procesor..
    ale divim se spravne.?? 512RAM (a 512ROM).. to je celkem slusny.............. ale.. nezere to dost?? a podle toho co jsem ve skole ucil.. o tolik vic RAMky.... nejaky pokus o odborny odhad ceny??

    osobne teda nechapu rychlost procesoru 200... nizsi frekvence.. nizsi vykon?? zachranujou tim autobaterku.. .. ktera stejne padne na pamet??

    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. MDA 3 s CDMA
    Od yasmeene2 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-02-2005, 23:17
  2. otazocky na procesory - ARM vs. XSCALE
    Od risko_ce4you v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-01-2004, 12:15