Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 120

Téma: TMC a Navigon

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Tak jsem si udělal před vánocemi radost a koupil jsem si GPS reciever s příjmem TMC hlášení.Těšil jsem se jak při jízdě centrem Prahy se budu obratně vyhýbat frontám aut čekajících v zácpách a ono ouha,nic se nedělo. Situace je takováto.TMC vysílání jde na vlnách Českého rozhlasu bezproblémově.Při telefonátu asi kolem 14h. bylo vysláno něco kolem 25 hlášení.Takže zde vše OK,bohužel po prolistování internetových stránek Navigonu jsem zjistil že,program přijímá hlášení ve všech zemích krom České Republiky,Maďarska a Polska. V Maďarsku a Polsku toto hlášení ještě neběží,ale v České Republice běží na 100% již měsíc,z toho usuzuji že při jarním upgrade bude pro Českou Republiku již vše v pořádku.Nebo aspoň v to doufám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    nemel si moznost porovnat pokryti a vubec komfort prace s TT 5.21 (5)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Ne neměl,jaké máš s tím programem zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    mam prave zkusenosti jen s TT a chtel bych nejaky porovnani .. co se tyce pokryti,ale on je TT tak vychytanej ,ze kdyz ma cloveke TT asi nepotrebuje zkouset nic jinyhoi..ale znas to
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Asi těžko lze u slušné navigace hledat nějaké vady.Až to zprovozním,tak sem napíšu jak to na mě působí...Každopádně má Navigon naprosto jednoduché a logické menu.Drží se hesla že někdy méně je více!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    a pokryti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Pokrytí čeho? Myslíš hustotu silniční sítě? Tak to bych ohodnotil pro Českou republiku 2-. Ale já jsem si ho koupil hlavně pro zahraniční cestování a to si ho nemohu vynachválit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Chtěl jsem si udělat radost a koupit navigaci do auta, Garmin 60c již mám. Po týdenním porovnávání Tomtom Go 700 a Mio 269 s NAVIGONem, vyhrálo Mio 269. Zajímala by mě verze map. podkladu , která je v MIo použita, protože Praha už má čísla popisné, ale na Moravě jsou chyby , které měl Garmin a TomTom před půl rokem. Nevíte někdo jak je to s updaty ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    No na stránkách Navigonu se stále něco děje,pořádně si je projdi a posoudíš sám jaká frekvence inovací je k dispozici. ( Navigon.com) Mrkni na sekce Download,tam je stále něco nového.Předpokládám že na jaře bude Navigon zase dělat nějaký placený Upgrade pro Českou Republiku,jako minulej rok.

    A jak se ti jezdilo podle Navigonu? Já jsem neměl možnost porovnat nic jiného,teda krom PocketKima,ale to je někde jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Navigaci (routovatelnou) znam z Garmina ale když jsem viděl u kámoše PDA z TT5 začal jsem řešit. Garmin má zatím nejkvalitněji (posledni update CR5) zpracována data. Chtěl jsem jednoůčelové zařízení ,jak jsem někde četl , PDA + GPS + navigace = tamagochi. Mě to nevadí ale nejezdím sám. Byl jsem na 99 % rozhodnut pro Tomtom Go 700. Přesto jsem neodmítl vyzkoušet Mio 269+, měl jsem obě navigace vedle sebe v autě (zastavit mě policie mám papíry na hlavu) a u mě i u dalších 4 neovlivněných lidí zvítězilo Mio. Navigon je lépe graficky zpracovany, lépe se ovládá atd. a dostali mě rychlostní limity (značky) v datech. Další plus bylo mírné pokrytí SK a dostačující pokrytí HU. Na SK jezdím dost často tak uvidíme c přinese update. Nevím vůbec jak to probíha u Navigonu, jestli se dají stahnout dílčí data-mapy nebo je to vždy celé DVD komplet reinstal. Co to stojí atd.budu rád za jakékoliv info včetně zařízení TMC na příjem dopravních zpráv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Koukal jsem na to Mio 269 a musím říct že se mi velice líbí.Taky jsem se po něčem takovém koukal,ale dal jsem přednost PDA.Potřebuji poštu,internet,CF slot na scaner čárových kódů atd..
    Mám ASUS 730W s VGA displeyem + GPS-TMC bluetooth modul Navilock. Jsem naprosto spokojenej.Jel jsem s Navigonem do Drážďan a byl jsem naprosto vyplesklej s jakou přesností na m oznamoval Navigon kde mohu jet 50Km a kde třeba 70Km.
    Někde tady na fóru byl odkaz na jisté int.stránky které zpracovávají mapy pro Navigon a tam byl od roku 2001-2005 Rozfázovaný procentuelní velký pokrok při pokrytí ČR.Takže nevidím důvod aby v roce 2006 bylo něco jinak.
    Když to najdu tak to sem lípnu.



    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    to martinhamr: četl jsem příspěvky a zjistil, že máš k Navigonu TMC, jak to v současné době šlape v CZ nebo v cizině AT,IT ? Jedu tam s tím poprvé. Psal jsi o problemech ,záleží na zařízení ke kterému je připojeno TMC ? Když to šlape dá se na to spolehnout ? Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    V čechách to zatím nešlape ( ,ale venku pohoda...
    Problémi jsou v softu,nikoli v zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Problémi jsou v softu,nikoli v zařízení.

    Jak jsi to myslel ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Myslel jsem to takto,program perfektně zvládá dopravní hlášení ve všech starých zemích unie.Bohužel při jarním upgrade Navigonu 5,Česká Republika takovým to vysílám nedisponovala.To běží někdy od Listopadu.Tak že na současném programu to bezvadně běží Itálie,Německo,Rakoudsko...prostě celá západní Evropa.A to samozřejmě v českém jazyce. Jen u nás se čeká na jarní omlazení.Toť vše.

    Zde se podívej : http://www.navigon.com/site/int/en/service_support/faq_center/21/75
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 8 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Navigon 7 + Navigon 8110
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-03-2008, 10:00
  2. Navigon 6.5
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 10:47
  3. Navigon 6
    Od sasar v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 17:01
  4. Navigon 4.2
    Od lmt v sekci Navigon
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-06-2006, 17:58
  5. NAVIGON
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 113
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 11:38