Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 8 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 120

Téma: TMC a Navigon

  1. #61
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    A nebo tato: http://www.amfoto.cz/index.php?kat=9...987&vyrobce=12

    Značková a ještě levnější
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Jenom dve upozorneni:
    1. Do PDA je jedno jakou kartu koupite, je zbytecne kupovat ultrarychle karty, PDAcko jeji rychlost stejne nedokaze vyuzit. Takze staci nejaka obyc. Kingston, Pretec nebo SanDisk.

    2. Navilock zacal prodavat novou BT GPSku Navilock BT 313T, ktera ma SiRF III chipset a zaroven TMC/RDS s vydrzi kolem 10 hodin. Cena sice neni zatim nejaka ruzova, ale tohle je uz ultimatni reseni pro navigaci do auta.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    "313" již vlastním,maká naprosto výtečně.Ta citlivost mě až šokuje.A to jí mám na zadním okně kde je vedeno odmrazování. A ta výdrž je skutečně nekonečná. (skoro)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    31

    Tak jsem si dneska stahnul český update na verzi 5.2.6 (zde) kde slibujou úpravu chování TMC a nic. Oprava se týká jen Rakouska. No alespoň něco.

    Zajímavé je že moje GPS NaviLock BT-313T funguje perfektně v zahraničí. Jen se přiblížím k hranicím, už Navigon5 sype zprávy jak zběsilej. Ale u nás nic. Nicméně pokud si pustím GnsTesterPPC (testovací utilitka pro BT-313T) tak to hlásí cca 25 zpráv z rádia Regina (Praha Vinohrady). Chyba bude tedy v Navigonu. Sakra. Doufám, že to ta "šestka" vyřeší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Chci se zeptat, zda existuje nějaký soft pro PDA na odzkoušení funkčnosti BT313T (především na příjem TMC informací). - Dnes jsem koupil GPSku, ale v krabici není žádný software, pouze v návodu je odkaz na www.navilock.de, kde je ale pouze obecný software GPSinfo, který se netýká příjmu TMC.

    EDIT: zde to je: http://www.gns-gmbh.com/downloads/files/gnstesterppc.zip
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Nováček
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od kopacek
    EDIT: zde to je: http://www.gns-gmbh.com/downloads/files/gnstesterppc.zip
    No právě tenhle soft testuje i příjem TMC. Dole v okénku TMC scanuje frakvence a pak vypíše Frekvenci, RDS název stanice a počet dostupných zpráv. Na otestování to stačí.

    O jiném softu bohužel nevím, ale fakt je, že by bylo fajn, kdyby bylo něco, co by ty zprávy alespoň dekódovalo aby se daly lidsky číst.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    a lze nějak obejít ty předdefinované 4 porty?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Tak on si nějak zvláštně zjišťuje, jaké porty jsou vhodné. Na mé hx4700-ce standartně vypíše COM 1,2,3,4,5 a 8. Pokud ale spustím program GPSProxy (používám ho na simulaci GPS-ky Garminu na portu 9), tak se seznam v GnsTesteru rozšíří i o port COM 9. Takže pokud to potřebuješ na nějaký port, který Tester nevidí, tak by možná šlo "zneužít" program GPSProxy na vytvoření virtuálního portu a ten pak Tester uvidí. Otázka ale pak je, jestli se budou regulérně přenášet i TMC informace... GPSProxy je tady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    To s GPSProxy me nenapadlo ops:
    Diky za natuknuti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Uvažuji, že dokopím k mé N560 s Navigonem 6 TMC přijímač. Nechci externí přijímaš TMC s GPS, k MIO 269+ jsem měl napajecí kabel z auta s TMC. Je něco vyzkoušeného ? Na netu jsem něco našel ale rád bych už vyzkoušené,
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    U toho MIA to dle mého gusta mělo docela špatný signál.A to jsem tu anténu měl opravdu poctivě připevněnou.Zato zkušenosti s BT GPS Navilock 313 jsou jen ty nejlepsí.Měla super citlivost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    TO Milhaus65: Nesmím ani naznačovat, ale pro PDA s Navigonem bych si TMC být Tebou ještě nepořizoval ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    to martinhamr:
    No, abych pravdu řekl Navilock 313 T GPS/RDS mám a nadšený z něj nejsem. Citlivost GPS části je dobrá, umístěn je v odkládacím prostoru pod rádiem a funguje dobře. Problémem však jest fixování polohy, někdy neúměrně dlouho a citlivost RDS části je zejména při přelaďování na novou stanici bídná, dá se říci, že tato část dobře funguje jen při použití dobré antény. Každopádně ne s dodávaným „provizorním drátkem, dodávaným k přijímači. A výdrž baterie taky nic moc.
    Jinak s Navigonem 5.2.6 tento přijímač, když už je fixován, spolupracuje na jedničku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Já jsem pojal zabudování Navilocku BT313T jako "pevné handsfree". - Tedy mám ji připojenou na spínané napětí, na externí GPS anténu a Y-adaptérem na anténu od autorádia (se zesilovačem). Vše umístěno a uklizeno v kufru kombíku. Jsem s tím max. spokojen, navíc RDS-TMC zpracovávají zdárně všechny programy, tedy: Dynavix 1.6, iGO 2006SE beta i Navigon 6. Což si myslím, že je velmi důležité, protože např. u iGO jsou zahraniční fóra plná zkušeností s tím, že hodně RDS-TMC přijímačů s iGO nefunguje.
    Ale jak s Mudrunkou zjišťujeme, opravdu chaos je v lokalizačních tabulkách. Po dvou dnech chabých zkušeností s Navigonem 6 bych řekl, že na ČR to bez nové mapy nepůjde. - Seznam dopravních událostí sice mám čímsi vyplněný, ale není vidět téměř žádná další informace a hlavně není vidět, kde ta událost je. Navíc po kliknutí na "Zobrazit na mapě" se událost na mapě nezobrazí (mapa zůstane na dříve prohlížené pozici). ( Takže logicky soudím, že lokalizační tabulky budou tak max. pro Prahu. Není se co divit, mapy jsou z roku 2005... : Teď jde jen o to, kdy a jak budou dostupné nové mapy... :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem dnes vyzkoušel k Navigonu 6,1 externí TMC přijímač, který mám zapůjčený a funguje skvěle. Ihned se mi naladilo 106.2 MHz a něl jsem načteno 20 zpráv z ČR
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 8 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Navigon 7 + Navigon 8110
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-03-2008, 09:00
  2. Navigon 6.5
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 09:47
  3. Navigon 6
    Od sasar v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 16:01
  4. Navigon 4.2
    Od lmt v sekci Navigon
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-06-2006, 16:58
  5. NAVIGON
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 113
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 10:38