Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 120

Téma: TMC a Navigon

  1. #31
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Tak jsem uděla pokus,nainstaloval jsem si do PDA upgrade 5.2 (zřejmě nějaké úpravy pro Británii,je to komplet v Angličtině) a zkoušel jsem naladit TMC zprávy na ČR1.Samozřejmě nic,ani v češtině ani v angličtině.A to je přesně ono.Angličan bude dostávat zprávy v Německu ve Francii v Holandsku v angličtině,ale jakmile přijede do České republiky tak má smůlu.Je to zřejmě otázka nějakých kódů nebo něčeho jiného...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    To martinhamr: Tak jsem dnes zjistil průser. Jestli Tě můžu poprosit a Tvá verze Navigonu pro PDA umožňuje simulaci trasy, zkus prosím Tě nastavit jako počátek trasy Podivín jižní morava a konec trasy Hodonín jižní morava. Mě se přesně 3 km před sjezdem z dálnice po hlášce " za3 km sjeďte ..." navigon kousne. Je to tak i v reálu a nejde sjet z celé dálnice D2 mezi Brnem a Břeclaví ani do Olympie, Hustopečema atd. Odepiš prosím Tě jak si dopadl. Vidím to tak na reklamaci. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Tak jsem to celé simulačně projel tam i zpět,a žádný problém nenastal.Doporučuji Navigon kompletně odinstalovat a znovu nahrát,a potom to zkus znovu. Já měl Navigon nahraný v rámci úspory paměti na kartě.7 dní to běhalo a potom mě to začalo zlobit,tak jsem ho nainstaloval do pevné paměti PDA a je po problémech. Jo a jakou máš verzi, 5 nebo 5.1 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tady je to nahráno vše na 2,5 GB HDD. Dnes jsem přeinstaloval a nic, pořád stejné. Navigon zde je myslím verze 5 a data od Teleatlasu jsou 2005.1 . Mimochodem jsem ještě zjistil stejný problem na dálnici Brno - Vyškov. Jsem z toho velmi zklamaný. Má to souvislost s rychlostními daty a dálkovými značkami. Oba chybné úsky dálnice tyto data nemají. Na to kolik je u nás km dálnic je to docela průšvih.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    No tak to je blbé :? , zkus v prodejně kde jsi to koupil jiný přístroj s jinou mapou a uvidíš. Případně jim to hoď na hlavu.A poohlédni se po nějakém jiném železe...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak to vypadá zajímavě . Ty jsi neměl v PDA verzi 5.0 ? Ptám se proto že kdyby tam byla stejná chyba a Ty máš už update, tak teoreticky to odstraní nové update pro Mio 269+, že o ní výrobce mapy Navigon ví. Čekám na odpověď od dodavatele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Jo měl jsem verzi 5.0.Ale tuto trasu jsem nikdy nezkoušel. Můžu pro tebe udělat že si tam tu 5.0 nahraju znova a mrknu co to dělá...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Tak ve verzi 5.0 to pracuje na PDA naprosto bezchybně jako ve verzi 5.1. Projel jsem to simulačně tam a zpět a nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Díky moc, tak teď neím co si o tom mám myslet. DO konce týdne čekám na vyjádření výrobce,pak jim to hodím na hlavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Chtěl jsem se Tě ještě zeptat, nikde jsem to nenašel v návodu. Když při navigaci (i simulaci) sleduji silnici, vídím někdy jako by se silnice začala "nafukovat" udělá se na ní taková boule. Není to chyba má to určitě nejaký význam. Tuším, že to jsou asi mosty. Netušíš co to je ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Jo to také pozoruji,trvá to jen nepatrnou setinku a pak to zmizí.A myslím že je to jen při simulaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem najezdil 2000 km po CZ, A, I s Mio269+ a TMC modulem. Zatím jen velmi stručně:
    +:
    -Perfektní a přesná navigace, ani jeden úlet,
    -absolutně přesné rychlostní limity (kromě krátkodobých značek) Super věc
    -dálková návěstí
    -TMC z CZ do I v průměru 25-30 zpráv (max v Itáli 46 !!!) když začala olympiáda. Zprávy typu- hustá mlha,nehoda,demonstrace, očekávná dopr. zácpa, zácpa, vozidlo na dálnici v protisměru-nepředjíždět !!!, lavina na silnici,autobus v poruše atd. dost velká škála typů a jejich stupnů intenzity. Velmi zajímavá věc.

    -:
    -špatně řešené zapojení TMC , neskladné, blbě to visí přes pal. desku, nechápu jak toto mohl někdo vymyslet !!!!
    - při zpáteční cestě se mi Mio asi 10 zaseklo-ztuhlo při aktualizaci TMC zpráv. Nakonec jsem na to došel, musel jsem vypnout v menu Speedinfo Varování z mrakem. Asi je v tom chyba, protože mi začali chodit zpravy z oboru počasí laviny atd., které při cestě tam nebyly. Dělalo to jak v A tak i v I.

    Celkové hodnocení je velmi slušné, až to bude šlapat u nás a bude to na takové úrovni bude to super věc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Jak vypadá antená u MIO?To vysí spolu s napájením takovej nějakej kabel?Nemáš nějaké obrázky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Obrázek je na www.mio-tech.be Taková malá krabička jak palec od ruky, dva kabely do Mio (napajení+miniUSB) další kabel pro napájení (bez něj to nejede) a asi 1,5m antena s přísavkama. Velmi neštastne je, že mini USB se připojuje přes otvor v držáku ve kterém musí být už zacvaklé Mio. Po tmě je to témeř nadlidský výkon to tam strčit. Další hloupost je, je když je zapojeno do Mio jenom napájení (bez TMC) tak má zahlý konektor do prav. uhlu aby nebylo potřeba zbytečně moc místa pod přístrojem a pal. desku. TMC modul má tyto konektory rovné, nejdou v celé jejich délce cca 3 cm ohnout takže musím zvednout přístroj o tuto hodnotu nahoru. Menší postavy už můžou mít potíže v zorném poli řdiče. Záleží taky samozřejmě na pal desce vozu jak je tvarovaná. V mém Peugeot 406 je to horší, ted jsem to zkoušel v Mercedes Vito a tam je to jako udělané pro tento vůz. Zkusím ještě najít místo na levo od přístrojů tam by mi to sedělo víc, uvidíme. Ještě jsem chtěl podotknout, že Mio má velmi dobrý přijímač GPS SirfStar 3, i v horských cestách se nestalo , že by vypadl signál a i přes betonovou střechu hotelu jsem měl vždy 3-5 satelitů. Garmin kterého jsem měl předtím by měl určitě potíže se signálem.
    Jinak ty bubliny na silnici se mi dělaly i v navigačním režimu. Pozoroval jsem to ale není mi jasné na co to je. Na dálnici jsem to viděl několikrát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    No když si přečtu tvůj komentář,tak jsem rád že jsem si pořídil svého Asuse.Na jednu stranu mám vždy větší důvěru ve věci specializované a po Miu nebo Transonicku jsem hodně uvažoval.Ale když čtu o těch potížích.Tak musím říct "PDA je dobrá věc"!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Navigon 7 + Navigon 8110
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-03-2008, 09:00
  2. Navigon 6.5
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 09:47
  3. Navigon 6
    Od sasar v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 16:01
  4. Navigon 4.2
    Od lmt v sekci Navigon
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-06-2006, 16:58
  5. NAVIGON
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 113
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 10:38