Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 120

Téma: TMC a Navigon

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Díky přesně tohle jsem chtěl vědět. Jestli jsem to dobře pochopil z více stran, tak upgrade Navigonu nejsou jen mapová data ale i soft. přístroje ? Myslíš , že upgrade dat je komplet celý blok dat cca 1,6 GB ? Nebo, že si budu moci vybrat , že stojím o novější data třeba CZ,I,AT,SK a k tomu si přiberu za poplatek Chorvatsko ? U Garminu jsem si k již zakoupeným mapám jednou za rok zaplatil 50$ a byl upgarde .
    Ještě mi prosím napiš jak se dá na info z TMC spolehnout. Kolega má TomTom, tam to běží přes mobil-GPRS a byl z toho rozpačitý, dost pozdě od událostí chodily informace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Přes mobil bych do toho nikdy nešel.To se musí v zahraničí těžce prodražit.Tady zaplatíš jednorázově za GPS+TMC modul a máš jednou pro vždy pokoj.To hlášení běží souběžně z rozhlasem.Spolehnout se na to dá,ale samozřejmě doprava je živej organismus a tam kde to jelo ještě před 5 minutami jelo,tak to může být zacpané,nebo se tam může stát bouračka.A než to proběhne od nahlášení situace až k tobě do přístroje,tak to může chvilku trvat a ty můžeš na místo dorazit zrovna v tom to období.Mě se teda naštěstí nic takového nepřihodilo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Drobný upgrade bývá ke stažení na stránkách Navigonu.Minule měl něco kolem 10mega a obsahoval nějaké vylepšení v rychlosti vypočítání trasi a vůbec se stím lépe pracuje.Ale tady to bude na jaře asi placené,to odhaduji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Tady lípnu nějaké obrázky jak to v současnosti vypadá s TMC v Praze...
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    II.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    III.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    a poslední...
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    To : martinhamr , Ty máš prosím Tě jaký system z Navigonem ? Myslím, si že Mio 269 je plně závislé na výrobci zařízení, že není možný update z netu jako třeba do PDA. Dnes mi došel TMC tak jsem zvědav.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Mám Asus 730W a k tomu používám GPS Navilock 313.Maká to naprosto super,žádné padání,nebo zaseknutí nepřichází v úvahu!!! To bych to hodil za jízdy okýnkem ven...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Můžeš mi prosím Tě napsat v čem spočívá omezení přijmu TMC u nás ? Myslím, že soft to nefiltruje podle polohy kde jsem. POkud bydlím cca 20 km od rakouských hranic tal bych měl teoreticky přijmout na rakouské stanici signál pro TMC. Máš vyzkoušeno některou stanici ?U nás se to ladění vždy zastaví na CR1 . Dík za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak si zrovna odpovím sám. Dnes 21:00 hod, naladěno autom. CR1 jsem cca 20 km od rakous. hranic, Mio má signál GPS ale nenaviguje, došly česky 4 zprávy z Rakouských silnic, 1x nehoda, 2x práce na silnici 1x uzavírka. Tak a teď tomu nerozumím. Škoda, že jsem si je nezapsal, mrkl bych se kde to je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    No vždyť jsem psal že veškerá západní evropa vysílá TMC servis na vlnách radií již déle,bohužel u nás ještě nic neběhalo v době když se dělal soft.Navigon 5 .Vysílání TMC v Čechách bylo zpuštěno někdy v polovioně Listopadu na Radiožurnálu. Čekám na jaro na upgrade.Myslím si že bude vše vyřešeno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Stáhni sy tady nějakej prográmek na snímání displeye a foukni sem nějaké obrázky,rád se mrknu jak to vypadá na tvém MIO...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    No ale to je to čemu nerozumím, Na české stanici CR1 dostanu zpravu z rakouských silnic, to znamená ale že to funguje na naší stanici i v mém MIo, jen z našich silnic nejsou info, ale to zase není závisle na softu ? Nebo si jen myslím , že mám naladěno CR1 (automat ladění). Při pohledu na mapu si Mio probírán stanice samo a vyhodí hlášení z rakouského vysílače , kterého mezi tím někde našel ? To že je to v češtině je otázka softu to je mi jasné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    To neumím vysvětlit,takovej odborník nejsem...každopádně to určitě souvisí s tím,že Navigon neumí v Čechách zatím pracovat s přijmutým signálem TMC pro Českou Republiku.A že jsi to chytnul na ČR1 ,tak to bude asi náhoda.Nějak si to tam podržel a při tom bral signál jiného rádia.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Navigon 7 + Navigon 8110
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-03-2008, 09:00
  2. Navigon 6.5
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 09:47
  3. Navigon 6
    Od sasar v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 16:01
  4. Navigon 4.2
    Od lmt v sekci Navigon
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-06-2006, 16:58
  5. NAVIGON
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 113
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 10:38