Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 15 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 221

Téma: OziExplorer - program pro práci s mapou a sběr geografických dat

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    12

    Myslím, že je potřeba mít nainstalovaný také OziExplorer3D.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    58

    Ozi 3D je nainstalovaný, jinak by ani v "normálním" Oxim nebyly ty 3D volby
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    9

    Díky uživateli jkabrt se konečně zadařilo. Tu verzi 3.95.4 mám staženou, to bylo označení 3Dexploreru co jsem uváděl. Kdybych použil mozek, tak jsem na to musel taky přijít co ty soubory na ftp znamenaji.

    Pro pivous - ty výškové body si stáhni z adresy "ftp://e0srp01u.ecs.nasa.gov/srtm/version2/Eurasia/". Pro ČR by mělo stačit vybrat soubory od šířky N48 až N51 a délky E012 až E018 (příklad N48E012.hgt.zip ....) celkem tedy 32 souborů, ty jsem rozbalil do původního adresáře \OziExplorer\Elevation Data\Demo Data a z menu 3d/výška vyber poslední volbu konfigurace výšky a tam se podívej do Adresářová cesta k DEM souboru jestli máš u položky Gtopo30 správnou cestu a dej to raději uložit. Teď by ti to mělo fachat.
    ahoj Mirek
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    58

    Snažím se o lecos, ale bez úspěchu. K ftp serveru se připojím (totalcommander, nebo IE), ale jakmile má proběhnout příkaz LIST (obsah adresáře) tak se to kousne. S jiným ftp problémy nemám. Zkouším to na
    1. W2K za podnikovým firewallem - pevné připojení
    2. XP, zapnutý kerio firewall - ADSL
    Nedaly by se ty soubory pro ČR někam upnout? Možná má někdo podobné problémy... Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    9

    Zkus to tady: "http://home.karneval.cz/10102182/Data/ce4you/SRTM/CR_SRTM_vyskove_body.rar". Nechám to tady několi dní a pak to smáznu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    58

    Díky moc, soubory mám ztažené a funguje to. Jenom nějak výškový profil neodpovídá mapě - posun i pár kilometrů. Budu s tím ještě laborovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    38

    Tak to bude zřejmě špatně zkalibrovanou mapou, mě to sedí přesně, odchylka do několika metrů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    58

    Byla to skutečně špatně zkalibrovaná mapa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Radek Pokorný
    Notno prevezt pomoci programu Img2ozf (utilita k Oziexploreru - viz jejich stranky) do formatu ozf2 nebo ozf3 (podle verze), kteremu rozumi verze pro PDA.

    P.S.: Staci se podivat na jejich stranky, je to zde dostatecne vyvetleno...
    Dobrý den,
    s OZI Explorerem se teprve seznamuji, mám ho nainstalovaný, ale potřeboval bych poradit, kam nakopírovat nakalibrované mapy. Do souboru Map v OZI nebo mimo OZI. Mám ho na SD zvlášť a když ho nakopíruji do OZI/Map, tak mapy ve File/Open Map File nevidím. Co dělám špatně ? Mapy kopíruji z PC rovnou na SD kartu.
    Děkuji a tolerujte, prosím, vyjadřování začátečníka.
    PPC LOOX 610BT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    38

    Ozi na PDA umí otevřít soubory .map, což jsou soubory vzniklé kalibrací mapy ve stolní verzi. Ty se pak v dialogu Open Map File nabízejí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    14

    Mám do Map v OZI nakopírovaný zazipovaný soubor, který obsahuje KCT33.map a KCT33.ozf2. Ale v Open Map File není. Pokud tam nakopíruji jen KCT33.map, tak se tam objeví, ale zase mi to hlásí Image File not found.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    38

    Oba soubory musí být rozzipované.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    44

    Nemáte někdo náhodou nějakou mapu z okolí Liberce? Nebo kde by se dala nějaká najít? ALe ne autoatlas :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    68

    Je také dobré v menu File-Configuration-Map+dataFiles nastavit (až 7) cest, kde můžou mapy ležet. Pakl vyhledává ve všech těchto lokacích sám a soubor se nemusí vyhledávat ručně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    156

    Muzete mi nekdo napsat, jak se pri kalibraci nascanovane mapy zadavaji do Oziho souradnice kalibracnich bodu? Jde mi o souradnicovy system rakouskych map Kompass - maji WGS84 s projekci UTM (33). Priklad: male 4 velke 20 E a male 52 velke 67 N (Bad Mittendorf). Ozi se pta na zonu (asi 4), pak jsem zadal 20 000 E a 52 67 000 N ... jsem ale pak uplne mimo, Ozi mi ukazuje cas tohoto bodu v prevodu nekde 47 hodin 26 minut N a 166 hodin W... to je blbost, ne? nevite, kde se vloudila chybka?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 15 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Navigační program s mapou Vysokých Tater
    Od Paullus_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-08-2005, 15:45