Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 60

Téma: ExtROM - MDA Vario

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Stáhnul jsem si .cab soubor na odemknutí extROM u Varia a nainstaloval. Teď bych potřeboval malinko poradit co dál. :?:

    1.
    Když kouknu v TotalCommanderu do extROM tak tam je toto:
    (výpis ze souboru Config.txt)

    LOCK:Enabled
    SHOW:\Extended_ROM\TMO_WallPaper.bmp
    EXEC:\Extended_ROM\cusTSK.exe \Windows\T-Mobile.tsk
    CAB: \Extended_ROM\Signed_BeepMode_Longtones.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Signed_CAB-Customization-WapPush-TMO-Wizard-Aug11.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Signed_CAB-Setting-TriggerDisconnectButton8.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Signed_TMCZ_Conn_Wiz10202103.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Signed_TMCZ_SuspendResume_Wiz0310011 1.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Signed_TMO_EU_UA_051003.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Signed_Version132109.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Signed_Wiz_NoGPRSAutoattach.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Signed_Wiz_TMO_STK.sa.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CAB-Customization-TMCZ-Wizard-01-04-03Oct05.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CAB-DATEamil-Wizard-TMOCZ-22Ju105-DataBase.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CAB-Shortcut-TMOCZ-03Oct05.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Ringtone_CSY_811_signed.CAB
    CAB: \Extended_ROM\SmartDialing_enable_0915_signed.CAB
    CAB: \Extended_ROM\TMO_CSY_StreamingVideo_Shortcut_sign ed.CAB
    CAB: \Extended_ROM\TMO_CZ_Browser_Signed.CAB
    CAB: \Extended_ROM\TMO_CZ_pIEDefaultPage_Signed.CAB
    CAB: \Extended_ROM\TMO_CZ_UXC_Signed.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CAB-Settings-Vmail-TMOCZ.CAB
    CAB: \Extended_ROM\Signed_TMO_CameraDriverPatch.sa.CAB
    EXEC:\Extended_ROM\WifiTempON.exe
    CAB: \Extended_ROM\Signed_WifiSSID.sa.cab
    EXEC:\Extended_ROM\WifiTempOFF.exe
    LOCK: Disabled
    RST: Reset


    Jelikož mám Eurotel tak bych chtěl odstranit takové ty serepetičky od T-Mobile a další, co nepotřebuji. Vyzná se někdo v tom co tam mám? Některé ty položky mi jsou jasné jako třeba EXEC:\Extended_ROM\cusTSK.exe \Windows\T-Mobile.tsk, ale u ostatních si nejsem jistý. Může mi někdo stručně popsat co je co a co můžu bez obav smáznout?

    2.
    Když tam chci něco přidat, tak to stačí jen zkopírovat do extROM a v souboru dopsat cestu v nějakým formátu jak je vidět výše?

    3.
    Předpokládám, že pak již jen HR a je to.

    4.
    Lze se vrátit k originální konfiguraci v případě že by bylo nutno přístroj reklamovat? Třeba zálohováním původního obsahu extROM a jejího následného nahrání zpět?

    Odpovědi na tyto otázky jsem samozřejmě hledal, ale buď tu nejsou a nebo jsou přede mnou důkladně skryty. ops:

    Co se týče Varia tak toto zařízení mě uchvátilo. Je možná pomalejší oproti jiným zařízením ale v porovnání s iPAQ 4150 je rozdíl neznatelný. Start po soft resetu je opravdu dlouhý cca 2 min, ale ten se zase provádí jen občas. Zkoušel jsem přehrát video, mp3 a vše v pohodě. Zatím jsem nerozchodil NetFront a u PocketPlus mi nefunguje změna podsvícení, ale zdá se, že MDA Vario se u mně zabydlí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    no já už mám romku vymazanou,tím se ti uvolní 10mb třebas pro aplikace,v tom problém nevidím.když to tam nahraješ zpět,je z toho zase plnej TM,taky no problem.ale co je big problem,že jsem si tam chtěl nahrát svoje vlastní prográmky aby se mi pak automaticky spouštěli po HR a zatím to nejde,oni se sice spustí ale nenainstalují se a nevím proč.....???
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    76

    Prosim hodte mi sem link na Unlock EXTROM.. me ten muj neak nefunguje. diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    není potřeba,napiš v TC nahoru extended_rom a je to přístupný....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    76

    jj funguje dik.. du to testovat at se to instaluje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    zkus to,ale mě se to prostě nenainstaluje,edituj config.txt,taky tam musis mit autorun.exe
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Pokud se to po pridani nenainstaluje, mam obavy, ze ty CABy budou muset byt podepsany certifikatem (jako vse u WM5), jak vidim, ze skoro vsechny jsou oznaceny "signed"...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    to si nemyslím,protože se to spouští už po náběhu systému,tutíž by se tam měl objevit dotaz jestli nainstalovat nebo ne.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Mno, ted jsem dotahl Vario a hardresetoval...klasicky figl funguje, po zkalibrovani displaye a tapnuti softreset a Extrom se nenainstaluje Jednotlivy caby z Extrom lze spustit (a nainstalovat) rucne dle potreby...hmhmhm ted uz jen kucharku, ingredience, pec a budeme delat opet Extrom backed by myself like previous rig we already did

    Akorat ne hned, nejprve procist sezvejkat a ujasnit si poznatky predevsim z xda-developers a asi za tyden...hr na to. Do Stedreho dne casu dost, je to zamysleno jako darek blizkemu rodinnemu prislusnikovi....ja zustavam u Blue_Angela nemaje chut a silu jit do Professionala....Zatim pod pro me magickou hranici 20000 s DPH neni...ale on bude
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Citace Původně odesláno od beecher
    Pokud se to po pridani nenainstaluje, mam obavy, ze ty CABy budou muset byt podepsany certifikatem (jako vse u WM5), jak vidim, ze skoro vsechny jsou oznaceny "signed"...
    No vypadáto, že máš pravdu. Nainstalovala se mi jediná aplikace a to Ringo Mobile která je podepsaná Microsoftem. Název cabu je Ringo2005.sa.cab To "sa" předpokládám znamená podpis. Ale jak to, že na Universalovi s WM5 se aplikace nainstalují ? (viz Miloš Strouhal) Nedá se to nějakým fíglem obejít?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od macula
    Ale jak to, že na Universalovi s WM5 se aplikace nainstalují ? (viz Miloš Strouhal) Nedá se to nějakým fíglem obejít?
    Tady máš ten fígl. A hlavně, dej ho v configu hned na první místo, vše co bude za nim již nebude dotazováno na certifikaci.. Jako příklad uváním svuj config.
    Kód:
    LOCK:Enabled
    CAB: \Extended_ROM\DisableSecurity.CAB
    CAB: \Extended_ROM\GER_MDA_Pro_Keyboard_Patch_ElSoft.CAB
    CAB: \Extended_ROM\CAB-Shortcut-CDL-04Aug05.CAB
    .
    .
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od macula
    To "sa" předpokládám znamená podpis.
    To neznamena podpis. To bohuzel nikdo nevi, co to znamena, pac takhle oznacene CABy uz byly i u WM2K3 (v mem pripade u DP2)...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    to Miloš Strouhal
    tak odzkoušeno na TM vario,vše chodí tak jak má díky Vám pane
    vidím extROM,edituju,nahraju co potřebuju a po HR se mi to samo spustí a nainstaluje,případně překopíruje tam kam potřebuju!
    k dokonalosti už jen chybí aplikace pro WM2005....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    ještě dotaz,nevíte jak udělat aby tam ty programy po instalaci zůstaly a nesmazali se?
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Oznacit Read-Only/Pouze pro cteni.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-10-2006, 12:16
  2. nainstalování ExtRom po HR
    Od merlin_cz_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-09-2006, 07:16
  3. ExtROM Vario ROM 2.24a Mr.clean co nainstalovat a co nechat?
    Od linuxsoft v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-08-2006, 22:19