Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Jak dostat soubory do emulátoru Smartphone

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    56

    Řeším dva, spolu pravděpodobně související problémy: píšu program, který by ukázal strukturu volání, provolané peníze atd. Jenže k tomu potřebuju za prvé informace o tarifech a cenách a za druhé knihovny z OpenNETCF. Dostat obé do mobilu není problém, ale je problém to dostat do emulátoru. Nenašel jsem zatím způsob, jak to provést... :-( Jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Kdyz pridate soubory (napriklad tarify) primo do projektu a nastavite jim Build Action na Content, tak se Vam do emulatoru nezkopiruji?


    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od RStein
    Kdyz pridate soubory (napriklad tarify) primo do projektu a nastavite jim Build Action na Content, tak se Vam do emulatoru nezkopiruji?
    Jo, tohle funguje, takže data by byla vyřešená, ale pořád nevím jak ladit projekt, ve kterém využívám OpenNETCF - padá mi to na výjimce "TypeLoadException". Možná ty knihovny cpu na špatné místo nebo používám špatné knihovny...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Jakou verzi VS.NET a jake SDK pro SmartPhone mate?
    Ja jsem delal veci pro PPC a tam staci mit zareferencovane knihovny OpenNetCF a pri deploymentu dojde k instalaci CABU.
    Obecne-zkopirujte CAB do emulatoru a spustte.
    Dale-jaky typ nelze nahrat?
    Nemuze to byt tim, ze knihovna pocita s vyssi verzi SP pro CF?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    61

    jeste zkus zkontrolovat, jestli se OpenNetCF po instalaci z CABu spravne nacetla do GAC - na nekterych zarizenich se mi obcas stavalo, ze se pri instalaci nenatahly knihovny do GAC a musel jsem je pak zavadet rucne (cgacutil.exe /i)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    56

    VS .NET 2003, SDK: NETCFSetupv2.msi, staženo s webu MS, pak k tomu OpenNETCF.
    Při pouhých referencích se knihovny nenatáhly, sice se kopírovaly, ale pak aplikace spadla, když jsem použil něco z těch knihoven, Ovšem nevím, jestli dávám správné knihovny a správné místo (emuluje emulátor ARM4 se vším všudy?) Jinak ale všechno chodí dobře, na mobilu (Motorola MPx220) to jede.
    Skopírovat CAB do emulátoru - myslíte udělat instalačku toho mého programu? Tak daleko jsem se zatím nedostal :-)

    //edit: Necitujte prosim cele prispevky, kdyz je z kontextu zrejme, na jaky prispevek reagujete
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od Buthrakaur
    jeste zkus zkontrolovat, jestli se OpenNetCF po instalaci z CABu spravne nacetla do GAC - na nekterych zarizenich se mi obcas stavalo, ze se pri instalaci nenatahly knihovny do GAC a musel jsem je pak zavadet rucne (cgacutil.exe /i)...
    Co to je GAC? cgacutil neznám, omrknu, ale zatím nevím, o čem jde řeč - Smartphone mám 2 týdny a .NET jsem rozchodil před týdnem :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Jednoduse receno - GAC (Global Assembly Cache) je v .NET "WellKnown" misto, kde se hledaji assembly v pripade, ze z nejakeho duvodu nemate jejich privatni kopie u kazde aplikace. Nalezeni assembly (probing) je ale pomerne slozity proces, jehoz detaily naleznete v MSDN.

    Vetsinou se do GAC umistuji knihovny pouzivane vice aplikacemi (treba prave OpenNetCf).

    V Compact .Net Frameworku je GAC pomerne trivialni zalezitost - za knihovny v GAC se povazuji vsechny assembly, jejichz cesta je uvedena v textovych souborech s priponou GAC. Soubory s priponou GAC museji byt umisteny ve Windows adresari.

    cGacutil je nastroj pro pro spravu GAC a nachazi se v adresari Windows.

    Zkuste si nainstalovat ActiveSync 3.8 a Power Toys - pak muzete na zarizeni kopirovat aplikace i CABY (vcetne OpenNetCF) z pruzkumnika + dostanete k dispozici sadu dalsich uzitecnych utilitek.

    BTW: myslim, ze ani SmartPhone emulator neni zalozen na instrukcni sade ARM...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Doplnim: Vsechny emulatory pre-WM5 jsou zkompilovany pro x86 instrukcni sadu. WM5kove emulatory jsou uz pak emulatory s ARM instrukcni sadou, tzn. jsou na nich spustitelne vsechny programy oznacena pro ARM procesory.

    Ale jinak toto by nemelo mit vliv na knihovny v MSIL/CIL (proste v tom .NET bytekodu), pokud jiz nejsou pro nejakou instrukcni sadu predkompilovany.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-11-2008, 21:05
  2. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-02-2008, 14:54
  3. Zmenšete své SmartPhone EXE soubory s UPX!...
    Od kubisz v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-05-2006, 14:37