Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 126

Téma: TomTom - ne/spokojenost

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    63

    Ctel bych dale reagovat na rozvijejici se diskuzi z tema" Map of DE, AT, CH, PL and CZ - prosinec 2005", ktere bylo uzamceno...


    Ucelem zalozeni tohoto tematu neni se hadat, ale diskutovat! Treba prijdeme na hodne problemu a odpovedi, jak je resit co nejlepe...

    Citace Původně odesláno od tortoise
    Uvedl jsem v jiné diskuzi konkrétní případ - ulici Náchodskou v Praze. Protože TT5 čísla neumí (resp. v té době neuměl), tak jsem si bod, kde je dané popisné číslo, našel přes mapy.centrum.cz, pak jsem to přejel a jak blbec to pak hledal a mrznul jsem (protože jsem neměl bundu). Trocha ironie byla, že když jsem tam jel jindy, tak jsem se na navigaci nespoléhal a dával jsem pozor na cedule u cesty a samozřejmě tam ta firma měla směrovky. Jenže když jedu z navigací, tak právě na vše kolem zapomínám a většinou jedu, jak mi to řekne.

    To byl jeden konkrétní případ. Druhý konkrétní případ - Ječná taky v Praze. To je jednosměrka, takže to znamená dávat bedlivej pozor, kde co přesně je, protože když to číslo přejedu, tak musím znovu na začátek ulice a hledat znovu. Netvrdím, že bez popisných čísel navigace nemá smysl, ale rozhodně je to jedině plus. Obzvlášť v USA jsem to ocenil velmi, když mě to dovedlo přímo před budovu, kam jsem potřeboval, a nemusel jsem jezdit tam a zpět několik mil dlouhou ulicí.
    Dobre, souhlasim, ze cisla popisne jsou urcite prinosem, o tom neni zadna! Ale Ja jen rikam, ze je to vec kazdopadne postradatelna a pro cloveka, ktery potrebuje dojet do cile (ne pokud samozrejme rozvazim postu, tam uz jsou ty cisla popisne dost aktualni), tak si vystacim preci s navigaci na ulici a PAK kdyz uz tam jsem se prestanu divat na TomToma a zacnu se divat na cisla popisne, NE?Uplne logicke... Dale pak nechapu, kdyz jsis teda zaznacil podle serveru "mapy.centrum.cz" kde se ono cislo popisne nachazi, jak jsi ho tedy mohl prejet? Ja to takto delam taky, kdyz je treba ulice hodne dlouha, abych vedel kde je presne muj cil cesty a jeste jsem ani jednou neminul... (vzdyt na tom nic neni, najit, zaznacit do TT mapy a dojet do cile, pak uz je jedno zda je ulice jednosmerna ci nikoliv...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od Dave.K
    Dobre, souhlasim, ze cisla popisne jsou urcite prinosem, o tom neni zadna! Ale Ja jen rikam, ze je to vec kazdopadne postradatelna a pro cloveka, ktery potrebuje dojet do cile
    Jasně, s tímhle zas souhlasím já.

    Citace Původně odesláno od Dave.K
    Dale pak nechapu, kdyz jsis teda zaznacil podle serveru "mapy.centrum.cz" kde se ono cislo popisne nachazi, jak jsi ho tedy mohl prejet?
    No zcela jednoduše. Podívej se na Náchodskou 63 na mapy.centrum.cz, pak na mapy.atlas.cz a pak na stránky nějakýho ministerstva, co to kdo poslal. 3 různý mapy, tři různý umístění, pouze jedna (ministerstvo) to má správně. Takže já jak blbec to hledal (dle Centra) tam, kde to vůbec nebylo.

    Navíc je řada ulic - a v poslední době čím dál tím víc - kde jsou čísla popisná je po řadě, ale napřeskáčku, jak kdo zrovna barák dostavěl a jaký číslo mu přidělili. Hledat tam někoho, to je panečku maximální vopruz. Problém ale zůstává, že u těhle novejch ulic můžem být vůbec rádi, že jsou na mapě, natož chtít nějaká čísla popisná...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    25

    Když se zde hovoří o souřadnicích dodanych od jinud než ručně měřených, tak taképřispěji svým zážitkem.

    Nedávno jsemjel z Prahy do Chodové Plané. Navigace pěkně žvatlala celou cestu. Pravda je, že postrádám na TOMTOMtomovi nějakou kalibraci. Protože pokud mi navigace oznamuje, žemám odbočovat, když jsem už dávno odbočil, mi připadá jako výsměch.
    Ale k té Chodové Plané ... Již jsem projížděl kolem smluveného cíle, ale jako ortodoxní uživatel těchto zařízení musím věřit více GPS než samotnému faktu, že spářka má být v Chodovaru. A tak jsem pokračoval dále. Černými lesy, úzkými uličkami, projel sem jakousi samotou a tu mi TT oznamuje, že za 50 metrů dosáhnu cíle. A opravdu. Za padesát metrů jsem odbočil za stodolu a byl jsem v "prdeli". K tomuto závěru jsemdošel, když jsem uviděl kolem sebe hromady neprojetého sněhu.
    I když vím, že TT není grmánský produkt, napadla mne otázka "kde asi udělali soudruzi z NDR chybu?" Ovšem nebyla to chyba "soudruhů", byla to chyba zadání z mapy na atlas.cz.
    Když jsem projížděl prvním temným lesíkem, ještě jsemsi říkal, že je to dobře, že mám navigaci a neskočím na "špek", že je to v Chodové Plané na náměstí. Dokonce jsem přemýšlel nad tím, jak se sem mohou ostatní dostat bez navigace. Ještě štěstí, že ji mám. Jinak bych se nedostal do prdele a neměl bych o čem psát :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od tortoise
    No zcela jednoduše. Podívej se na Náchodskou 63 na mapy.centrum.cz, pak na mapy.atlas.cz a pak na stránky nějakýho ministerstva, co to kdo poslal. 3 různý mapy, tři různý umístění, pouze jedna (ministerstvo) to má správně...
    No jo, tak to je jina. To Te samozrejme chapu. Kdybych to vedel uz pred tim, tak se takhle neptam...Ovsem zase na druhou stranu, kdyz je to na takovych serverech spatne, nemuzem pocitat s tim, ze i kdyby TT cisla popisne umel, ze by to tam bylo spravne...Taky pochybuju, ze v ostatnich navigacich, ktere maji cisla popisne, jsou vsechna cisla zanesena spravne, ale to uz patri do jine debaty...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od E-boss
    ...Ovšem nebyla to chyba "soudruhů", byla to chyba zadání z mapy na atlas.cz...
    Jestli jsem to dobre pochopil, tak jsis zaznacil take cil rucne podle atlasu a TT Te tam navigoval? Nebo to chapu spatne a TT navigoval spatne?

    No Ja mam jedinou chybu, co jsem zatim nasel a to se tyka podkladove mapy TT. V Nasi ulicce se na hlavni cestu da dostat jen jednim vyjezdem, TT ale nasel jeste jeden, protoze mi oznacil pri vyjezdu, ulicku, ktera tam sice je a je spravne, akorad, ze vede pres rodinny pozemek dvou rodin a Ti by asi nebyli radi, kdybych jim jel pres oploceny dvorek
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od Dave.K
    Ovsem zase na druhou stranu, kdyz je to na takovych serverech spatne, nemuzem pocitat s tim, ze i kdyby TT cisla popisne umel, ze by to tam bylo spravne...Taky pochybuju, ze v ostatnich navigacich, ktere maji cisla popisne, jsou vsechna cisla zanesena spravne, ale to uz patri do jine debaty...
    To je sice pravda, ale kdyby TT5 tenkrát uměl čísla, tak bych zkusil najít si 61 nebo 65 a doufal, že to bude někde vedle. V té nové verzi v632 tam číslo 63 vůbec není, ale 65 je fakt hned vedle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od tortoise
    ...tam číslo 63 vůbec není, ale 65 je fakt hned vedle.
    Jo, holt, kdyby clovek vedel, ze ma treba hledat tu 65-ku hned, ale to uz bychom ani nepotrebovali navigaci, to uz bychom byli tak chytri, ze bychom dojeli vsude i bez...

    Jo, musime si pockat, az budou dalsi aktualizace a treba Nas "soudruzi" prekvapi, tak jako prekvapili me, novou verzi mapy 632...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    25

    Pro upřesnění...
    Souřadnice mi byly zaslany s pozvankou na tu pařbu. Autor (kterého jsem pak škrtil ve sklepě) se v poslední minutě života přiznal, že souřadnice opsal z atlas.cz a je v tom jinak nevinně. :-)
    Samozřejmě jsem věděl, že jsem cíl přejel, ovšem byl jsem zvědavý na datový rozptyl.
    Z toho vyplývá, že k jakékoliv navigaci je třeba řádný doušek vrozené inteligence řidiče.

    No. Ale to je již jiné téma :-) Vzhledem k mému testování jiných systémů TT je zatím stále nadprůměrný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    tak jsem byl dnes v praze a jsem totalne nadsenej...

    byl jsem nakupovat a na zacatku prahy jsem zadal,ze chci do ikea v praze 9 (zlicin) a navedl me uplne nadherne az pred vchod - nadseni

    pak jsem chtel do carefouru na smichive do podzemni garaze na parkoviste ... naved me na smichovsky nadrazi - pak nejblizsi podzemni garaz .. a byl jsem tam .. nadhera...- nadseni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Technicka:

    Praha 9 Cerny Most.
    Praha 5 Zlicin.

    Citace Původně odesláno od Ganja
    ...byl jsem nakupovat a na zacatku prahy jsem zadal,ze chci do ikea v praze 9 (zlicin)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    157

    Uz cca tyden jezdim po Praze podle Toma na adresy zakazniku a vse je v poho. Michal rekne ".... do mista ....", zastavim, vpravo hled ... OK. Pouze jeden pripad me orosil, nakonec to ale nebyla Tomova chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    25

    Tak mám takový pocit, že ta 6515 je ve spojení s TT a špatným počasím úplně "blbá". Taková ospalá. Ukazuje to nesmysly. A co mě tedy dostalo již třikrát do úzkých, že mi to pozdě nahlásilo odbočku! Nemá to někde nějakou kalibraci? To není možný abych projel odbočkou a teprve pak mi to říká odbočte! Systém tedy opravdu není zatížen. Procesor není nejpomalejší, pak jedině drzost TT?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Videl bych to opravdu na nejaky problem se zarizenim, protoze mne TomTom na MDA II i Compactu hlasi vzdy odbocky s dostatecnym predstihem. A to jsem s nim uz (nejen) v Praze najezdil docela dost km.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Myslím si, že problém se vyskytuje u nové mapy. U staré mapy vše hlásil dostatečně s předstihem, v nové hlásí "nyní odbočte.." , když už se skoro odbočit mělo.Ale tento problém se nevyskytuje pořád. Někdy zahlásí odbočku se správným předstihem. Mám opravdu obavy, že problém je v nových mapách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    32

    jakou pouzivas verzi TT?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. VSP Data Servis - spokojenost / nespokojnost, zkušenosti
    Od PhSnake v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 19-01-2014, 20:14
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-04-2008, 11:28
  3. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 24-05-2006, 23:05
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-03-2006, 22:15
  5. TomTom 5.0, FSP 718, BT339, TomTom nenajde GPS
    Od gorgon_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-01-2006, 10:27