Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Konkrétní chyby v Map of DE, AT, CH, PL and CZ

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    88

    Nevím zda má význam zakládat nové téma, které by upozorňovalo na konkrétní závažnější chyby v mapě. Mám na mysli pouze chyby, které mají zásadní vliv na vypočtenou trasu, a výsledná trasa je spíše vtipná než užitečná. Já jsem zatím nalezl toto:

    Zálezlice-Hořín, vypočtená trasa vede přes trubkový teplovodní most přes Vltavu, který je průchozí pouz pro pěší, i kolo se musí nést cca 2 patra po schodech. Nejbližší skutečné mosty jsou dost daleko, takže se chyba týká poměrně velké oblasti. Např. nejkratší spojení Odolena Voda - Mělník.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Já jsem zase objevil komickou cestu Praha-Sedlčany (ve staré verzi 5.1 se starou mapou to bylo OK). Dám-li vypočítat nejrychlejší, vypočte 1:04 trasu dlouhou 74km přes D1. Když dám vypočítat druhou nejrychlejší, pak najde 1:04 trasu dlouhou 55km podél Vltavy.
    Vadilo by mi i to, kdyby mě těch 20km hnal navíc kvůli dvěma minutám, ale on mě tam žene jen tak z plezíru.
    Jinak jednou jsem zabloudil při cestě po středních Čechách a TT5 mě vyvedl zpět takovýma silnicema, že jsem myslel, že se mi buď rozpadne auto nebo že mě bude muset vytahovat traktorem místní zemědělec.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    No jel sem pole TT5 z Berouna do Senohrab a v okamziku kdyz jsem se ocitl na vyjezdene polni ceste na niz nikdy nebyl asfalt malem se mnou slehlo. no to ze ze mne pokousi ode mne z prace tahat obklikou protoze si mysli ze se neda projet jednu krizovatku (v mape proste chybi 2metry cesty!) a potom si cestu zkracuje pres pole kde ani zadna cesta neni a nikdy nebyla no co se da delat je to jen program ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    8

    Tak já jsem se taky nechal "navigovat". Jednou by nějaký problém na D1čce a jel jsem kolem Benešova do Prahy. D1čka byla od 21km do Prahy zavřená a Benešovská ucpaná. Tak jsem si nechal najít trasu přes Jesenici. Jedu chvíli po krásné silnici a najednou strašná kolona (všichni jeli přes Jesenici). Tak jsem se rozhodl, že já to vezmu ještě víc na západ přes Jílové. Tak jsem si to naklikal do TomToma a on mi řekl, že za 300m doleva. Tak jsem vyrazil po krásné nové asfaltce (sice 3. třída ale nová). Dojel jsem k nějaké vesnici a tam mi to oznámilo že mám jet rovně mimo vesnici. Ale rovně vedla jen nějaká polní cesta. Řekl jsem si, že to asi nemá přesně a že se má projet tou vesnicí. Vesnicí to nikam nešlo, tak jsem se opravdu vydal po té docela hezké polní cestě (říkal jsem si, že to nebude tak daleko k nějaké další silnici). Dokonce to měl TomTom v mapě jako normální silnici (polní jsou čárkovaně). Ha Ha Ha. Takovou rally jsem ještě nejel. Dokonce jsem brodil nějaký potok který byl cca půl metru pod povrchem cesty (prostě šílený ďolík). No fialovej hnus. Jel jsem to asi půl hodiny a zpocenej až na pr... Nakonec jsem dojel ALE.....!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Samostatnou kapitolou je průjezd Břežanským údolí, kde je cesta nezměněná již minimálně 20 let. Po výjezdu ze Zbraslavi přes most Závodu míru program naviguje správně rovně, ale po cca 150 metrech přikáže zatočit o 90° vlevo "nikam", čili do kopce, navíc skrz barák, co tam stojí nejméně sto let. Pak vás dalších několik stovek metrů usilovně hledá a snaží se nacpat na silnici, která tam není a ani být nemůže, leda by šlo o stezku pro kamzíky. Po cca 600 metrech se konečně trefí na správnou cestu.
    Nevím, ale tento úlet by si autoři neměli dovolit, neboť se jedná o silnici, která tudy vede několik desetiletí a navíc, vzhledem k členitosti terénu, ani jinudy vést nemůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od ipf
    .....Po výjezdu ze Zbraslavi přes most Závodu míru program naviguje správně rovně, ale po cca 150 metrech přikáže zatočit o 90° vlevo "nikam", čili do kopce, navíc skrz barák........
    V nové verzi mapy je to již opraveno
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    Podobnou vec to dela pri ceste z Barandova do Velke chuchle.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od MikeXYZ
    Takovou rally jsem ještě nejel. Dokonce jsem brodil nějaký potok který byl cca půl metru pod povrchem cesty (prostě šílený ďolík).
    Citace Původně odesláno od MikeXYZ
    ...Nakonec jsem dojel...
    Ale o tom ty navigace jsou, ne? Clovek proste dojede...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od beecher
    Ale o tom ty navigace jsou, ne? Clovek proste dojede...
    No někdy mně TT podobně vypeče (když chci objet zácpu apod.) a říkám si, kdybych já vůl počkal, tak jsem si teď nehrál na ofrouta. Jedna z fcí, kterou u TT postrádám, je omezení na určitý typ silnic, jako má Dnvx. Což by se hodilo i jinak, protože bych si od mámy vzal její ofrout, nastavil jako nejlepší možnou cestu "polní" a měl bych o zábavu postaráno ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od Vladimír Synek
    Citace Původně odesláno od ipf
    .....Po výjezdu ze Zbraslavi přes most Závodu míru program naviguje správně rovně, ale po cca 150 metrech přikáže zatočit o 90° vlevo "nikam", čili do kopce, navíc skrz barák........
    V nové verzi mapy je to již opraveno
    Já mám zatím starou verzi mapy a jezdím tudy často (Zbraslav - Dolní Břežany) a tuto chybu jsem nepotkal ...:?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od habrda
    Já mám zatím starou verzi mapy a jezdím tudy často (Zbraslav - Dolní Břežany) a tuto chybu jsem nepotkal ...:?:

    Ve staré verzi je to dole, na konci Břežanského údolí před křižovatkou u nájezdu na most Závodu míru. Když jsi jel ze Zbraslavi na Břežany, tak na konci mostu TT dával jet vlevo jako na Modřany, po chvilce mapový podklad uhnul do souběžného směru jako je silnice na Břežany ale o pár desítek metrů vlevo aby se cca 500m od mostu "vrátil" na skutečnou silnici. Údolí je v některých místech dostatečně hluboké na to, aby GPS při špatné konstalaci satelitů měla problém s určením pozice, ale na spodním konci údolí u mostu to byla chyba mapového podkladu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    223

    Ja zkousel simulaci - konkretne z Frydku do Frenstatu. Pak jsem jeste zadal navigovat pres Hukvaldy (vybrano z BZ). TT se ale na to vyprd a vubec pres Hukvaldy nenavigoval. Vlajecka v mape byla ale zapichnuta spravne. Pomohlo jen zadani mista jako bod na mape...

    Dale je zvlastni, ze nekdy pokud jedu pres urcitou krizovatku, tak Milos hlasi "odbocte vpravo", pri navratu hlaseni "odbocte vlavo" jiz neni, Milos mlci jakoby se jelo rovne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    95

    Máte prosím někdo vědomí o tom, zda lze nějakým způsobem informovat o chybách v mapových podkladech? Nejde mě o to, kudy a jak mě TT dovede k cíli. Patřím k těm, kteří preferují dobrou přípravu, přemýšlet při jízdě a spoléhat se na (většinou) kvalitní značení. TT je pro mě zpestření jízdy a pomocník v nouzi, když výše uvedené zklame.
    Ale narazil jsem na chyby takového rázu, že slepá ulice končící těsně před hlavní na ni v TT navazuje, nebo cesta pod viaduktem je v TT neprůjezdná. Dává někdo informace o takovýchto chybách dohromady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    To ja zase narazil na to, ze me TT hnal doprava do ulicky, jenze tam byly jenom schody pro pesi
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Citace Původně odesláno od Baharis
    Máte prosím někdo vědomí o tom, zda lze nějakým způsobem informovat o chybách v mapových podkladech? ......
    Ano. Jde to přímo na stránkách TomToma v Supportu. Ale pouze pro registrované uživatele. Jednou na jaře jsem tam něco zkusmo poslal. Teď v nové mapě je to opravené. Jestli na moji výzvu či z jiné iniciativy neumím říct.

    Ale určitě je lepší informace o chybách poslat k výrobci softu, než tu asi dost k ničemu plnit toto nic neřešící téma. Tím se nechci nikoho dotknout, ale je to tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-06-2010, 21:11
  2. Spotřeba v mA - konkrétní údaj
    Od jirabach v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 11-09-2009, 15:22
  3. Reakcí: 1580
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 16:08
  4. Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 12-04-2006, 11:49