Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: vzdalena synchronizace pocket outlooku v xp home

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ahoj vsem,
    koupil jsem si Acer n50 a resim problem, jak synchronizovat Pocket Outlook pres internet s Outlookem na pocitaci doma s Windows XP Home.
    Jak jiste vsichni vite, Home nemaji remote control, coz jsem v dobe nakupu xpecek vedel, ale nevedel jsem jeste o svem budoucim nakupu Acer n50
    )
    Rad bych pouzil jiz instalovany Active Sync 4.1 CZ, ale neni podminkou.
    Nasel jsem si VNC pro remote control, ale rad bych, aby mi nekdo sdelil, zda cesta vede touto trasou a co je potreba nastavit na PocketPC, abych mohl VNC pouzit.
    Dekuji za Vas cas.
    MartensPh
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Co chcete presne udelat? Synchronizovat nebo vzdalene ovladat PC z PDA?
    To jsou dost rozdilne 2 veci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    synchronizovat.
    M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, 1. vase PC musi mit pridelenou realnou IP adresu nebo pouzit VPN spojeni, 2. nesmite pouzivat AS 4.1, ale 3.8 (v AS 4.x je vyloucena synchronizace s Outlookem pres sit, je mozna pouze s Exchange serverem), 3. musite mit vase PDA s danym pocitacem vytvoreny partnership, 4. PDA musi znat v DNS pod nazvem vaseho pocitace jeho realnou IP adresu (pri VPN spojeni jeho adresu z prostoru pro lokalni site), tzn. ze na ping nazev_pocitace povede na ping ip_adresa_pocitace (pro ping, traceroute a dalsi "IP prikazy" doporucuji free aplikaci vxUtil.)

    To je zatim podminky, ktere mne napadaji k vzdalene synchronizaci s Outlookem pres Internet...

    Ad VNC: VNC je remote control program, tzn. ze z PDA lze ovladat vase PC -> to co je na monitoru vaseho PC bude i na PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Takze pres VPN se uz pripojim a je videt dokonce i komunikace s pocitacem. Muj pda ma adresu 10.0.0.7, pocitac na vpn 10.0.0.5, interni sitova karta v pocitaci ma 10.0.0.1.
    Po kliknuti na pda na Spustit v ActiveSync, se na pocitaci na chvili roztoci ikonka AS zelene, ale po chvili zase zesedne. To podle mne znamena, ze k nejake komunikaci dochazi, ale zjevne tam neco nepasuje.
    Nema nekdo nejake napady? Ostatni nastaveni je default.
    Dekuji. MartensPh

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Takze zaver :
    Podle vsech pokusu, ktere jsem provedl s jednou instalaci Win XP Profi a Win XP Home, to vypada, ze vzdalena synchronizace pres VPN pripojeni funguje pouze ve Win XP Profi. Jeste vyzkousim vlis aktualizaci a oprav na chovani synchronizace a paxe uvidi. Ja to vidim blede :-(. Microsoft vi, jak triskat penize.
    Nastaveni je trivialni :
    Start, Nastaveni, Ovladaci panely, Sitova pripojeni, Pruvodce vytvorenim pripojeni, Dalsi, Nastavit jiny typ pripojeni (posledni volba), Prijimat prichozi pripojeni, Dalsi, Povolit pripojeni virtualni privatni site, Dalsi, Vybrat ucet, Dalsi.
    Pak uz je to slozitejsi, jde o to, jak nastavit VPN pripojeni pda a pocitace, ip adresy a tak.
    Kdyz budu mit cas, mohl bych to sepsat cele. Experimentatori muzou zacit experimentovat :-)
    Zdravi, ponekud zklamany Microsoftem, MartensPh
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No, je to bonton nadavat na MS a jeho marketingove schopnosti a zisky, ale v danem pripade si myslim, ze Microsoft za to nemuze...
    Home a Profi jejich prednosti a rozdily jsou dost dobre popsany a znamy, zhruba 1500Kc rozdilu ceny pri porizeni neni tak zavratna suma, aby clovek jen trochu obeznaly a vyuzivajici pokrocile sitove funkce si neporidil Profi i domu, argument "to ja prece nevyuziju" obvykle velmi zahy narazi, jako v danem pripade. Sporivost je jiste kladna vlastnost, ale kazda sranda neco stoji. Chci-li uzit srandy, musim za ni zaplatit (a vzdy vic, nez jsem puvodne myslel a zamyslel).
    Byl jsem ucasten par vyberovych rizeni pri nakupu IT technologii do firmy, kdy management pozadoval nakup Home Woken misto Profi do novych pocitacu do firemni site. Teprve argument, ze tyto nove pocitace dostane v tom pripade sam management, aby si uzil radosti rozsahle LAN bez pristupu do domeny je presvedcil....ono na druhych se sestri lepe, nez na sobe, ze.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Vite, tak na tohle musim reagovat.
    Takze zivim se jako (mimo jine) Administrator siti Windows, takze rozdily mezi XP Profi (dulezite : prihlaseni do domeny - to nechci, vzdalena plocha - to take nechci) a XP Home znam, proto jsem si ostatne porizoval XP Home. Protoze proc platit funkce, ktere nevyuziji, ze. Kdo mohl pred rokem vedet, ze notebook jako druhy pocitac neni to prave a ze si koupim pocket pc.
    Na druhou stranu NIKDE neni napsano, ze Active Sync musi bezet na XP Profi, pokud chci vyuzit funkci, kterou nabizi. Ja to tedy nenasel a pokud vy ano, sem s odkazem, at to muzou cist i ostatni. Ostatne do tech Home se pres VPN pripojim, takze cast funkce v nich je. Chybi ta druha :-(
    Takze proc muj povzdech nad Microsoftem? Jejich politiku sleduji uz hodne dlouho, protoze se take dlouho zivim praci v oblasti kolem pocitacu. Protoze vim a umim cist, jsem hodne imunni vuci marketinku Microsoftu.
    Vadi mi UMELE omezovani funkci nad ramec popisu vlastnosti toho ktereho produktu. Cersty priklad?
    Zruseni teto funkce v AS 4.1, udajne kvuli bezpecnosti... Takze nez zlepsit bezpecnost pocitace, radeji si kupte Server a Exchange :-), dovolte abych se zasmal, Exchange spravuji uz pekne dlouho a o bezpecnosti vim sve.
    Takze, pokud muzu prosit, kecy ohledne Microsoftu si nechte od cesty, nejaxe nehodi k tematu, o kterem se jednalo.
    Martik

    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. IMAP a synchronizace z outlooku
    Od tom028 v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-01-2008, 09:12
  2. Synchronizace jine posty nez z Outlooku
    Od Mac_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-04-2006, 21:12
  3. Synchronizace kontaktů bez Outlooku?
    Od danieldavid v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-10-2004, 08:55
  4. SMS - synchronizace / archivace do Outlooku
    Od malajizva v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-03-2004, 07:14