Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 6 z 14 PrvníPrvní ... 45678 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 204

Téma: be•on•road - rady a zkušenosti uživatelů

  1. #76
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Pravdepodobne je mysleno zastavba zony mesta a ne primo vlastnich budov. To TeleAtlas myslim ani nema. Jediny kdo budovy ve svych mapach ma je asi jenom polska Automapa, ale ta ma svoje vlastni mapove podklady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    no je tam takove osklive cerne hohraniceni uzemi
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78

    MLB MLB je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od basic
    no je tam takove osklive cerne hohraniceni uzemi

    A ta funkčnost co se týká překreslování je tak děsivá? Doufám že to rozchodí. Měli na to nyní klidnou sobotu a neděli, tak snad na tom dělali. Vycházím z reakcí na počátek Dinavixu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Detaily budov a okolí nejsou, zobrazuje se pouze uliční síť, názvy silnic a POI. Pro hledání v mapě je to horší, ale při vlastní navigaci podle 3D to nepostrádám. - Tam bych spíše než rozpracování mapových detailů uvítal opravy v hlášení odboček (hodně nadbytečných hlášení verzus chybějící důležité) a také se shodnu v tom, že pozice vozu a hlášení vzdálenosti odbočky je i u mě (hx4700, nejde tedy o hardwarovou "nedostačnost") posunuta cca 100-150 metrů dozadu, což je nepříjemné v případě více odboček za sebou v krátké vzdálenosti.
    Drobný námět na opravu pro Aponii: v případě jizdě po dálnici a sjezdu z dálnice (např. za 90 km) je v oblasti informací na displeji zcela zbytečně zobrazena jednak šipka vpravo a pak ještě dvojitá šipka vpravo s číslem sjezdu. Jednak tři šipky jsou opravdu příliš, ale především způsobí to, že z displeje "zmizí" podstatně důležitější údaje: čas příjezdu, čas do příjezdu a vzdálenost do cíle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Citace Původně odesláno od MLB
    A ta funkčnost co se týká překreslování je tak děsivá?...
    Rychlost překlesování při běžící navigaci je na mém PDA (hx4700) naprosto plynulá, nepostřehl jsem sebemenší problémy. Poměrně dlouho jsem ale čekal na vykreslení změn zoomu při práci s mapou. Zkusil jsem tedy přeinstalovat BOR na moji nejrychlejší CF kartu a hle - problém zmizel, zoomování je podstatně plynulejší, než při instalaci BOR na dosti pomalou SD kartu. Lze tedy jednoznačně říci, že v nynější verzi je BOR velmí závislý na výkonu PDA včetně paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    No mne se v extremni situaci jel jsem 130+ a hlasil mi ze mam za 500m sjet z dalnice tak jsem pridupl na plyn a cekal co se stane (rozhodl sem se ho trosku zmast a jet jinou cestou nez spocetl) a nahlasil mi ze mam odbocit az po 500 metrech je pravda ze jsem mel v te chvili vykon na automatiku a bez nabijeni navic s minimem pameti. trasu poak prepocitaval jeste kdyz sem dojizdel k dalsimu sjezdu a tak tak mi stihl nahlasit at sjedu. Po uvolneni pameti ma rozptyl uz jen nejakych 50-150m jak uz tu padlo. Na druhou stranu uz se mi potom nestalo aby odbocte nahlasil az za odbockou ale vzdy to nahlasi temer presne. Vypocetni engine chce take zlepsit jak v logice trasy tak rychlosti ale uvidime.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82

    MLB MLB je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    105

    Tak to jsem na to zvědavej. Děkuji za informace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od kopacek
    Rychlost překlesování při běžící navigaci je na mém PDA (hx4700) naprosto plynulá, nepostřehl jsem sebemenší problémy. Poměrně dlouho jsem ale čekal na vykreslení změn zoomu při práci s mapou. Zkusil jsem tedy přeinstalovat BOR na moji nejrychlejší CF kartu a hle - problém zmizel, zoomování je podstatně plynulejší, než při instalaci BOR na dosti pomalou SD kartu. Lze tedy jednoznačně říci, že v nynější verzi je BOR velmí závislý na výkonu PDA včetně paměti.
    Mám HP rx3715 (čili 400MHz CPU Ťamťung + 64MB RAM) spolu se 150x SD kartou A-Data. Vykreslování i zoomování je brutálně pomalé, zhruba zmiňovaný obrázek za vteřinu. K mému překvapení se to nezrychlilo ani po vypnutí zobrazování názvů ulic.
    Při vlastní navigaci to škube úplně stejně a BOR je tak o 4-6 vteřin za realitou, což je zvlášť ve městě na zabití.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    87

    Pro me obecne BOR skoncil pote, co jsem zjistil, ze nebydlim nikde. Ziju v pekny p...., ale Jesin neni ani v databazi adres, ani na mape... Vzhledem k tomu, ze GPS navigaci neportebuju k tomu, abych trefil do Ceckych Budejovic, ale do malych vesnicek, je to pro me vyresene.

    Ale i s timhle zaverem musim Aponii podekovat za to, ze poskytuji ke svemu produktu demoverzi!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    11

    Tak se dnes od 9 hodin trápím s instalací Be-on-readu.Vždy se dostanu jen k"INSTALACE".A tím to končí.Podotykám,že mám jen zkušební verzi za stovku.Ale autoři by se měli zamyslet jestli stojí uvedení nové verze za každou cenu za zkažení jména.Nechat nás testovat nějakej nedodělek a ještě si za to nechat platit?Mohl jsem stovku a půl dne času užít jinak.:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Ad mapy - lidi, vazne si myslite ze za to ze na mape od TeleAtlasu neni nejaka vesnicka, ze je to chyba Aponie ?

    Ad instalace - vcera jsem to instaloval, jde to nainstalovat v pohode v PC jednak do PDA, tak na pametovou kartu. Musi se jenom vybrat zdroj pro instalaci, zaskrtnout produkt a zvolit cil. Ono se to v podstate z toho CD vicemene jen kopiruje.

    Zajimala by me jedna vec - v napovede je napsane, ze BOR jde pouzivat soucasne na 3 PDA. Ja celou dobu myslel, ze ze jsou tri aktivace bez ptani proc, a ne ze na trech PDA soucasne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    87

    Co se tyce map, tak ty ja (potencialne) nekupuju od teleatlasu, ale od Aponie. Takze to rozhodne chyba Aponie je. A kdyz potrebuju mapy s kdejakou vesnickou, tak co bych asi tak s BOR delal? Koncim, tohle pachne flamewar...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Aha, takze Aponie ruci za to ze tam TeleAtlas nema chyby :-)

    Nicmene mam dojem ze pri znamem pristupu Aponie budou chyby velice rychle vychytany. Mimichodem, premyslel uz nekdo o te hlasove ovladane navigaci ? VDO to ma uz jako standard

    Taky by me zajimalo, kolik bude stat rocni update map - vec je to celkem podstatna
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Musim souhlasit s tim, ze se kupuje/spis tedy nekupuje/ produkt od Aponie. A je jen na nich, jake mapove podklady koupi. I kvalita map. podkladu je jiste zavisla na cene a obracene. Takze kupujiciho nezajima nejaky Teleatlas, kdyz od nich nekupuje.
    Pokud koupim auto X, kam automobilka dava motory od Y a ty budou spatne, taky nikoho nebude zajimat problem pri vyrobe motoru, ale proste bude spatne auto.
    Takze ano, automobilka X ruci za to, jaky motor, dava do sveho auta X.
    Aby nebyly nejake obce v rejstriku, nic moc, ale aby nebyly ani na mape...
    Aponie tedy ruci. Ve vysledku se to projevi tim, ze to lidi nebudou kupovat.

    Citace Původně odesláno od petr22
    Aha, takze Aponie ruci za to ze tam TeleAtlas nema chyby :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od petr22
    Ad mapy - lidi, vazne si myslite ze za to ze na mape od TeleAtlasu neni nejaka vesnicka, ze je to chyba Aponie ?
    Pokud ta samá vesnička na podkladech Teleatlasu v TT5 nebo Dynavixu je, tak to asi bude chyba Aponie. Nebo to nemusí být chyba, ale v rámci maximálních úspor nakoupili levnou verzi nepodrobných map.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 14 PrvníPrvní ... 45678 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 13:14
  2. Mio zkušenosti uživatelů
    Od jakas_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 17:29
  3. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 21:33
  4. Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 735
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 13:33