Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 14 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 204

Téma: be•on•road - rady a zkušenosti uživatelů

  1. #16
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    No, to je velmi dobrý tip, mapa Chorvatska by se velmi hodila. Asi to bude ale pěkný oříšek, používám právě pro tyto účely navigaci od Garminu s mapou přímou od Chorvatů (AdriaRoute), ale její kvalita je značně diskutabilní. - Zatímco ve Slovinsku je to hodně přesné tak v Chorvatsku se "dějí věci", připomíná mně to pionýrské začátky existencí prvních map v ČR tak asi tři roky zpátky...
    Teď na zimu by se hodil balík map, které nabízi výrobci navigací do aut - takzvaný "Alpský balík". Tedy Rakousko, Švýcarsko a alpské části Itálie, Francie a Německa. Stojí to podstatně méně než celé mapy jednotlivých států a přitom to naprosto stačí na zimní lyžařské dovolené.
    Jinak už jsem s BOR projel dalších 75 km při navigaci s "Nočním" displejem a musím se přiznat, že mě začíná čím dále více "chytat" 3D navigace a asi ji budu u Dynavixu dosti postrádat. Chtělo si ale zvyknout na to, že je to pohled nejenom z nadhledu ale jako by "dopředu", takže když jsem přímo v křizovatce tak z 3D pohledu se to jeví jako že jsem před křižovatkou. Ale po této "optické korekci" dávám za pravdu příznivcům TomToma, že 3D navigace má něco do sebe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    3

    Takže jsem právě vybalil BOR a bohužel se mi ho nepodařilo ani nainstalovat. Po spuštění be-on-road wizardu s připojeným PDA a kliknutí na "Nainstalovat agenta" se objeví hláška "Není instalován agent, práce se zařízením není možná". Takže jsem zkusil následující kroky, které však také nevedly k úspěchu:

    1) Překopíroval jsem obsah CD na disk (viz nějaký předchozí příspěvek)

    2) Nainstaloval jsem pro jistotu wizard znovu a to do jiné lokace a požádal o spuštění (je třeba mu dát čas, jelikož spuštění wizarda trvá asi 1 minutu). Kupodivu mi wizard nyní sděluje, že "Agent je instalován" - zřejmě pozůstatek z minulé instalace.

    2) Ve funkci "Zvolit cesty" jsem nastavil cestu na adresář kopie na disku (např. C:\bor).

    3) Po stiku "Aktualizuj" se v seznamu teprve zobrazí instalace vlastní aplikace

    4) Po zaškrtnutí Instalovat a stisku OK se objeví znovu hláška "Není instalován agent, práce se zařízením není možná" a v záhlaví wizardu se v zápětí změní informace, že "Agent není instalován". Po opětovném stisku "Instalovat agenta" se opět zobrazí hláška "Není instalován agent, práce se zařízením není možná".

    V tomto bodě jsem se dostal do slepé uličky a čekám na pomoc od Aponie (požadavek o pomoc jsem zaslal webovým formulářem, telefon nikdo nezvedá).

    Doufám, že jde jen o dětské nemoci a že kvalita instalačního programu neodpovídá kvalitě samotného produktu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Hm, taky jsem značně bojoval...
    Funkce Instalovat agenta spočívá v tom, že to na PDA do úplně kořenového adresáře nakopíruje malý souborek, který se jmenuje nějak jako ...agent.dll (jednoznačně ho identifikujete dle dnešního datumu). Zkuste odpojit PDA od počítače, ručně tento soubor smazat, udělat SR PDA, připojit PDA k počítačí, počkat až si PDA najde ActiveSync, znovu spustit Wizarda a znovu nainstalovat Agenta. Pak už mně to proběhlo zdárně až do konce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    3

    Dík za radu. Bohužel jsem v rootu soubor agent.dll nenašel. Mám však pocit, že jsem při instalaci vůbec nezaznamenal, že se mi cokoli kopíruje na PDA...

    Nicméně jsem před chvílí dostal vyjádření z Aponie:

    "velice se omlouváme, bylo Vám zasláno CD se špatným instalačním softwarem.
    Dnes Vám zašleme poštou CD nové, které je již v pořádku.

    Děkujeme za pochopení,..."

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    soubory dll jsou skryte je potreba si prvni povolit jejich zobrazeni myslim ze to jde v total comanderu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Citace Původně odesláno od dojamy
    Dík za radu. Bohužel jsem v rootu soubor agent.dll nenašel. Mám však pocit, že jsem při instalaci vůbec nezaznamenal, že se mi cokoli kopíruje na PDA...

    Nicméně jsem před chvílí dostal vyjádření z Aponie:

    "velice se omlouváme, bylo Vám zasláno CD se špatným instalačním softwarem.
    Dnes Vám zašleme poštou CD nové, které je již v pořádku.

    Děkujeme za pochopení,..."
    Tak doufám, že problém vyřeší nové CD. Jinak při tzv. Instalaci Agenta je to vlastně tak malinký soubor, že kopírování nejde nijak zaznamenat a ani Wizard o průběhu kopírování neinformuje, prostě po úspěšném překopírovaní na PDA nahlásí, že je agent nainstalován. Jinak, pokud ještě chcete zkoušet, tak ten soubor ...agent.dll (nemůžu si vzpomenout na začátek názvu soboru) je při instalaci zkopírován na pevný disk počítače do adresáře ..\AponiaSoftware\... a ten Wizard ho jenom "sprostě" překopíruje na PDA, takže by to šlo udělat i ručně... Ale asi se oplatí počkat na CD. Já jsem už byl rovněž dost zoufalý z instalace, která mně pár hodin potrápila a modlil jsem se, aby BOR netrpěl stejnou "kvalitou" jako instalační program, ale naštěstí vlastní program je již O.K. (s přihlédnutím k verzi 1.0).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    3

    Soubor se jmenuje "ppc_setupagent.dll". I když ho smažu a zkusím znovu nainstalovat, tak je vše při starém. Vzdávám to a čekám na opravené CD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od dojamy
    Takže jsem právě vybalil BOR a bohužel se mi ho nepodařilo ani nainstalovat. Po spuštění be-on-road wizardu s připojeným PDA a kliknutí na "Nainstalovat agenta" se objeví hláška "Není instalován agent, práce se zařízením není možná". Takže jsem zkusil následující kroky, které však také nevedly k úspěchu:

    1) Překopíroval jsem obsah CD na disk (viz nějaký předchozí příspěvek)

    2) Nainstaloval jsem pro jistotu wizard znovu a to do jiné lokace a požádal o spuštění (je třeba mu dát čas, jelikož spuštění wizarda trvá asi 1 minutu). Kupodivu mi wizard nyní sděluje, že "Agent je instalován" - zřejmě pozůstatek z minulé instalace.

    2) Ve funkci "Zvolit cesty" jsem nastavil cestu na adresář kopie na disku (např. C:\bor).

    3) Po stiku "Aktualizuj" se v seznamu teprve zobrazí instalace vlastní aplikace

    4) Po zaškrtnutí Instalovat a stisku OK se objeví znovu hláška "Není instalován agent, práce se zařízením není možná" a v záhlaví wizardu se v zápětí změní informace, že "Agent není instalován". Po opětovném stisku "Instalovat agenta" se opět zobrazí hláška "Není instalován agent, práce se zařízením není možná".

    V tomto bodě jsem se dostal do slepé uličky a čekám na pomoc od Aponie (požadavek o pomoc jsem zaslal webovým formulářem, telefon nikdo nezvedá).

    Doufám, že jde jen o dětské nemoci a že kvalita instalačního programu neodpovídá kvalitě samotného produktu.
    Pro pana krále to je opravdu tak složité ten postup instalace jak píšete, že se musí instalovat spousta věcí ?

    Může někdo uveřejnist obrazovky náhledu na Ostravu a na obchvat Vyškova co tam je nově vystavěn a ještě zobrazení celé ČR jak se vykreslují silnice, města, atd?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Instalace je jednoduchá, ale kvůli pár chybkám se to u prvních CD změnilo v komplikaci, ale jak už tady psal někdo z Aponie tak ode dneška by měli posílat CD, kde už bude vše v pořádku. - Já jsem dnes instaloval BOR na druhé PDA (LX718) a to již proběhlo naprosto hladce (7x klepnutí myší), protože jsem věděl, jak se vyhnout těm chybám. Tudíž u opraveného instalačního CD by to mělo být taky naprosto v pohodě.
    Obrazovky se pokusím poslat večer, ale jako hrubou představu vezměte, že mapy jsou totožné jako u Dynavixe (a tím pádem asi jako u poslední verze TomToma) ale s jedním rozdílem, že nejsou naznačeny tzv. bloky budov. Vidíte tedy vektorovou uliční síť, názvy ulic, čísla silnic a body zájmu, které chcete, aby se zobrazovaly (můžete si nechat např. zobrazovat pouze čerpací stanice). Ty bloky budov mně ze začátku chyběly - neměl jsem jistotu, zda jsou vedle vektorové sítě silnic nebo ulic louky, pole nebo baráky - ale jelikož teď už používám pouze 3D pohled, tak mně to vůbec nechybí, protože orientace v aktuálním místě je naprosto dostačující a je opravdu lepší než ve 2D pohledu, byť by měl více informací (např. právě zmíněné bloky budov).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Máme tu první aktualizaci be•on•road.. stahujte přes Wizarda
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    31

    S downloadem aktualizace ještě, prosím, vydržte do zítřka. Bude zaktualizovaný jak Wizard, tak i aplikace be-on-road.

    Změny v aktualizaci:
    * Be-on-road Wizard
    - stabilita - byly odladěny veškeré známé problémy
    - nastavení proxy serveru
    - oprava instalace aktualizací na zařízení

    * Be-on-road
    - stabilita - byla odstraněna chyba, která se objevovala pouze v některých případech (způsobovala pád celé aplikace); další chyby se v našich testech ani v reportech neobjevily
    - rychlost v navigaci - již nepřepočítává trasu, rychleji se pracuje rolovacím menu

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    105

    Dovolil bych se tu zeptat aponie, zda počítá s iplementací stahování trafficu v ČR dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od pepa
    Dovolil bych se tu zeptat aponie, zda počítá s iplementací stahování trafficu v ČR dík
    Ano, máme ve vývojovém plánu implementaci RDS-TMC i GPRS přenosů. Počítáme první polovinu roku 2006.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    88

    Citace Původně odesláno od Aponia Software
    Popisná čísla budou do aplikace dopracována. Budou obsažena čísla popisná pro krajská města ČR a bývalá okresní města Středočeského kraje. K číslům popisným se dostanete po aktualizaci, která bude samozřejmě zdarma a bude k dispozici cca do měsíce.
    Proč jenom krajská a okresní města?
    ZDE: http://forms.mpsv.cz/uir/popis/popis.jsp je ZDARMA k dispozici databáze VŠECH čísel popisných, tak proč budou v be-on-road jenom některá?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    Tak a ted mi rekni k cemu ti je seznam cisel popisnych kdyz nevis kde jsou? Neboli nekdo to musi prevest upravit ..... to nejde udelat za 5 minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 14 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 13:14
  2. Mio zkušenosti uživatelů
    Od jakas_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 17:29
  3. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 21:33
  4. Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 735
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 13:33