Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 25 z 25

Téma: Mizici CF x51v po update na A04

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    45

    Miznuce CF a SD karty, WSOD, nezapnutie zo Stanby, strata nabijania v Stanby mode, prehrievanie sa v stanby mode, pri opusteni WIFi a vypnuti do stanby sa rozblikaju diody, toto všetko može mať pričinu v ActiveSync.

    Za uvahu stoji toto:
    http://www.aximsite.com/boards/showthread.php?t=112638
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    253

    muzes, prosim te,nam co umime anglicky jen pozdravit ,nejak to prelozit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    87

    Mam u Tebe pivo!

    1. Zapni Axima
    2. Jdi do Start > Programs > Activesync.
    3. klikni Menu vpravo dole. Otevre se menu Options. Vsimni si volby Schedule...je zasedla? Pritom je to dulezita volba, ke ktere musime ziskat pristup. Protoze je zasedla, nemuzeme zmenit zakladni nacasovani synchronizace.

    Jak to provedeme? Jednoduse, zblbneme Activesync tak, ze si bude myslet, ze se ma synchronizovat s Exchange serverem:

    1. Z menu Activesync klikni na Add Server Source.
    2. V nasledujici obrazovce vypln v podstate cokoliv. Je opravdu jedno, co vyplnis, ale pokud si nejsi jisty, muzes tam dat treba tohle:

    Server Address: fake
    Klikni na Next
    User name: fake
    Password: fake
    Domain: fake
    (Pokud kliknes na save password [ulozit heslo] nebo pokud vlezes do menu Advanced, nic se nezmeni, tak se s tim ani nenamahej).
    Klikni na Next
    Odeber vsechny volby 'Data you want to synchronise'
    Klikni na Finish

    3. Tak, ted jsme nastavili server. Ted by jsi na hlavni opbrazovce Activesyncu mel videt normalni spojeni Activesyncu plus nove spojeni nazvane Exchange server.
    4. Jdi zpatky do menu a hle! volba Schedule uz je pristupna! Jdi do toho a klikni na ni!!!
    5. Uvidis, ze vsechny volby jsou nastaveny na to Every 5 Minutes [kazdych 5 minut] (A01 Rom), nebo Every 10 Minutes [kazdych 10 minut] (A06 Rom). Tohle nam ale nevyhovuje! ( * Pokrocili uzivatele - vsimnete si poznamky dole * )
    6. S pouzitim rozbalovacich voleb zmen Peak times a Off-peak times policka na Manually.
    7. Klikni na tlacitko OK vpravo nahore.

    Gratuluji! Activesyncu jsme zabranili se spoustet podle sebe a zasahovat Ti do zivota! Jeste ale neni hotovo, je treba trochu poklidit a zlikvidovat ten nechteny a veskrze falseny Exchange server.

    1. Jdi zpet do menu Activesync, klikni na Options.
    2. Vyber Exchange Server a klikni Delete. Objevi se varovna hlaska, blablabla, ale neni se ceho bat, je to nepravy server - jen zmackni OK.
    3. Seznam ted ukazuje jenom zbyvaji spojeni, ktera samozrejme nemaz!

    * Pokrocili uzivatele - z toho, ze standardni nastaveni periody synchronizace se u ruznych verzi ROM ruzne je videt, ze Dell si je vedom toho, ze Activesync pusobi tento problem... *
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    45

    V skratke..
    Activesync štartuje aj ked nie Axim nie je v synchr. koliske. Aj ked je manualne zatvoreny Start > Memory > Running Programs > Stop, automaticky sa reštartuje o 5 min neskor, aj ked Axim nie dokovany. Jeho beh na pozadi obsadzuje pamať a može spôsobiť skor spomenuté problémy..
    Riešenim je tzv. "Server trik" - kde sa časovanie tejto synchronizacie vypne.

    1. zapnite Axim
    2. chodte na Start > Programs > Activesync
    3. kliknite na Menu vpravo dole, položka Schedule je siva, a toto je kriticka voľba, ktorú chceme zmenit. Ale nie je pristupna a nemožeme zmeniť štandartný synchronizačny rozvrh.

    Na sprístupnenie tejto volby je trik s falošným Exchange serverom.

    1. z ActiveSync menu klikneme an Add Server Source
    2. na nasledujucej stranke treba vyplniť nasledovne:

    Server Address: hocičo
    Kliknite Next
    User name: hocičo
    Password: hocičo
    Domain: hocičo
    (vyberte save password v Advanced menu nepotrebujeme nič meniť).
    Kliknite Next
    Odkliknite all of the 'Data you want to synchronise' options
    Klik Finish
    3. teraz sme vytvorili volbu pre synchronizáciu so serverom, možete ju vidiet vo voľbe Activesync - uvodná obrazovka s nazvom Exchange Server
    4. V menu Activesync, už voľba Schedule je sprístupnená. Klikneme na nu!
    5. možete vidieť, že obidve voľby v Schedule obrazovke sú nastavené na Every 5 Minutes (A01 Rom), alebo Every 10 Minutes (A06 Rom)
    6. V ponuke pre obidve voľby Peak times a Off-peak times zmenime na na Manually
    7. Stlačte OK vpravo hore na obrazovke.

    Týmto sme zamedzili samovoľnemu štartovaniu Activesync, a teraz odstránime nechcený falošny Exchange Server.

    1. vrátime sa do Activesync's Menu, klikneme na Options.
    2. vyberieme Exchange Server a klikneme Delete, objavi sa varovanie ohľadom odstránenia súborov atd... ale žiadne súbory neboli asociované s voľbou falošneho Exchange Servera, takže sa nič nestane, len klikneme OK.
    3. Ostanu nám len voľby pre synchronizaciu s PC, tie samozrejme nezmažeme!

    To by malo byť všetko!

    Autor ešte vysvetľuje, že prišli na túto chybu preto, lebo pri upgrade ROM A01 a A06 boli zmenene aj časy pre Peak times a Off-peak times , čo ich naviedlo k tomuto riešeniu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    45

    Tak a je to preložene v obidvoch rečiach
    a Ja s Gevalimom pojdeme na pivo! :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    87

    Tomu rikam dobry nacasovani
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    253

    tak jsem nahral ROM O6,musim rici,ze jsem zadnou zmenu nezaznamenal.
    Mizejici CF vyresi,jak se tu nekde psalo,nastaveni activesyn.,musim rici,ze to opravdu funguje,uz ani jeden soft reset.:yes:
    Lokalizace od Sunnysoftu stale zlobi,nejde spoustet nastaveni wi-fi ikonkou.
    U Sunnysoftu na to koukaji jak vrany,snad to nejak vyresi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ne ze by to, ale Sunnysoft jeste nevydal IW9 pro Dell Axim X50/X51...

    To co je v downloadu pod typem zarizeni ...jiny..., tak to je obecny IW a ten urcite zpusobuje problemy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    253

    iw9 standart -uz je vydan cca mesic
    iw9 pro-ani pry delat nebudou
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ale budou...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Mizící paměťová karta
    Od IPELI v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-03-2010, 16:54
  2. Update Vario/Qtek 9100 - stara update utilita?
    Od Kersten_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-08-2006, 15:39
  3. x51v System Update
    Od kobol_ce4you v sekci Dell
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-11-2005, 23:05
  4. X51v
    Od p3t v sekci Dell
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-11-2005, 18:30