Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Přepínání map - VYŘEŠENO

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    223

    Vim, ze ve starem foru se tahle vec probirala, ale nejaky jasny vysledek jsem se nedocetl. Proste potrebuju 2 podrobne mapy (nechci prujezdni z "PLUSu") Italie a Rakouska. Takze se ptam, jaky rozumnym zpusem provest planovani trasy a nasledne prepnuti mapy, kdyz automaticke prepinani (pravdepodobne) TomTom nema?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    V prve PLUS mape si naplanujes cestu, kouknes, pres ktery hranicni prechod Te pozene, a pokud ho budes akceptovat, ve druhe PLUS mape si vytvoris itinerar od prechodu do cile. Na prechodu mapy prepnes.....non-stop stejne nepojedes
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Mám lepší zkušenost.
    Při plánování itineráře (jinak to asi nejde) lze postupně přepínat mapy !!!
    Takže např. při cestě z Česka do Itálie lze nejprve na mapě CZ plus najít a uložit průjezdní či cílové body až na hranice AT-IT (pokud jsou vůbec potřeba), pak "pod rozpracovaným" itinerářem přepnout mapu IT plus a ukládat dál.
    Pro následnou navigaci z ČR je jedno zda body v IT jsou či nejsou na komunikacích, obsažených v CZ plus. Pokud je totiž italský cílový bod mimo trasy mapy CZ plus, program si "tupě" spustí z tohoto bodu kolmici na nejbližší známou silnici na CZ plus a naviguje na takto vzniklý bod. Samozřejmě s chybou nějakého km, což je ale vzhledem k celkové vzdálenosti ČR-IT naprosto nepodstatné.
    Po přejetí hranic AT-IT se přepne mapa IT plus a ejhle TomTom přeplánuje trasu už do skutečného podrobného cílovéh bodu na "kozí stezce" a opraví tu chybu pár km vzdálenosti.
    Toto ve verzi TTN3 nešlo, protože tam musel být alespoň jeden cílový (nikoli průjezdní) bod na aktuálně zapnuté mapě. Nové mapy TTN5 plus umožňují tuto přeshraniční resp. mezi mapovou navigaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Gratuluji. :yes: :yes: :yes:
    Tohle na staré diskuzi k TTN nebylo. Tak tohle se mi ještě vyšťourat nepodařilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Jenom pro upřesnění. Aby se někdo nedivil a nebyl zklamán.
    To přepnutí jiné mapy při navigaci po přejezdu hranic je nutno provést ručně !!! Rovněž přepočítání itineráře pro nově nataženou mapu !!!! Takže to není úplný komfort a automat, ale jde to zvládnout během pár vteřin (ale raději při krátké zastávce než za jízdy).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    223

    Dekuji za reakce.

    Jeste dotaz, mozna banalni ops:. Kdyz si vytvorim itinerar napr. v mape CZ plus az do cile (tedy napr. IT) a pak prepnu mapu na IT - lze pak nacist ulozeny itinerar a pokracovat v navigaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Jistě. Itinerář není vázán na konkrétní mapu. Navíc je trvale načten, dokud není vymazán či přepsán.
    Takže např. začnu na mapě CZ plus, uložím pár bodů (lhostejno, zda cílových či průjezdních), pak přepnu třeba IT plus a dokončím tvorbu itineráře. Ten následně uložím.
    Později při zahájení cesty se opět začne třeba na CZ plus, načte se dříve vytvořený itinerář a dá se spočítat. Navigace je spočtena do prvního cílového bodu (a je jedno, zda je v CZ, AT či až v IT).
    Po přejetí hranic do IT se přepne mapa IT plus. Tím se ale nezruší aktuální itinerář, jen se nechá přepočítat, aby se obnovila navigace.

    Itinerář v TTN5 má jedinou nevýhodu, že se nedá cvičně spočítat "doma v křesle". Vyžaduje totiž zarputile startovní bod z GPS. Nepřišel jsem na to, jak mu start vnutit jinak. Pokud někdo ví, rád se poučím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    223

    Super, diky moc, uz to chapu! :yes:

    P.S.: No a co to nekomplikovat a jet jen s jednou mapou - mate tedy nekdo zkusenost s navigaci s nejakou "plus" mapou mimo jeji hlavni stat (tedy napr. IT plus a navigace v Rakousku)? Je to dostacujici, pokud chci jen "projet"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Samozřejmě, že to jde. Chybí sice podrobnost okolí cesty a databáze POI. No a samozřejmě, když dojde k zádrhelu (objížďka apod.), tak se stejně musí přepnout podrobná mapa.
    Vzhledem k rychlosti přepnutí mapy a aktualizace navigace (10-15s) je jízda po plus mapě asi zbytečným zjednodušením.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    223

    Asi neco na tom bude.

    Me ale stve, ze pri zadani itinerare nevidim vypocet trasy - celkovy pocet Km a dobu. Nebo jsem delal neco spatne (momentalne nemam PDA pri sobe)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Taky mě to štve, ale je to asi tak.
    Chce to odejít do auta, pustit GPS a je to. (
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Restartování HTC Diamond 2 ( Vyřešeno !!! )
    Od MrPierc_ce4you v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-02-2011, 16:44
  2. Česká XT9 (není) = vyřešeno
    Od dino.velvet v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-01-2010, 09:11
  3. Česká SW klávesnice (VGA) [vyřešeno]
    Od martin_m_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 17-09-2009, 23:16
  4. USB Host pro iPAQ 4700 vyřešeno !!!
    Od Honzabr v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-12-2004, 08:11