Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Špatné měření kapacity baterie

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    4

    Ahoj CÉčkaři :-)

    po nějaké době provozování svého iPAQu 3870 se mi stalo, že systém špatně měří kapacitu baterie. Např. systém předpokládá, že má k dispozici ještě cca 20% energie, ale v tom zhasne monitor a konec. Nedojde ani k SW vypnutí, Compaq se restartuje.
    Předpokládám, (možná špatně) že Compaq kapacitu baterie ve skutečnosti neměří, ale vychází z údaje zjištěného při instalaci systému. Mezitím se nejspíš kapacita baterie snížila, ale on stále počítá s plnou kapacitou. Je to docela problém, když nemůžu naměřeným údajům věřit. Stav se zhoršuje.
    Částečně ho vyřešil service pack, po jehož instalaci se (podle mé úvahy) opět provedlo měření kapacity baterie. Avšak po pár (asi 3) měsících mám problémy již kolem 23%.
    Taky je možné, že chyba je úplně někde jinde.
    Nemáte s tím někdo zušenosti? Nejsem si jistej, jestli by výměna baterie nebyl jenom dočasný způsob řešení.

    Za rady předem moc díky, Lumpy )[]
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Mno tak napred male vysvetleni. Narozdil od jinych PocketPC iPAQy nepouzivaji pro zalohovani pameti zalozni baterii a tak je pro tyto ucely vyhrazena jista cast energie z akumulatoru. Proto system nenecha klesnout napajeni pod urcitou uroven - vybil by jste si akumulator a prisel o vsechna data. Rad bych se Vas zeptal, zda pouzivate podsvetleni a na jake urovni. Napr. pokud pouzivate automatickou regulaci, vysvetleni by asi bylo nejjednodussi. iPAQ celou dobu jede na nizsi podsvetleni, cimz se setri energie... Mezitim prejdete do primeho slunecniho svetla, iPAQ prepne podsvetleni na "Super Bright" a to vycucava posledni zbytky energie. Pak klesne uroven na 20% a podsvetleni se snizi na nejnizsi uroven. I tak uz se da zbyvajici vydrz odhadnout maximalne na 30 minut. Pokud v te chvili pustite na iPAQu nejaky narocnejsi SW (Windows Media Player, Microsoft Reader, ci nejakou hru ci neco co hodne zapisuje na CF) a iPAQ je jiz skoro vybity. Ignorujete varovne hlasky a nechate stale zapnute podsvetleni alespon na tu nejnizsi uroven... iPAQ se do 5 minut vypina. NEZAPINAT!!!...
    Hm tenhle kratky radoby pribeh Vam mel pomoci zjistit co se asi s iPAQem deje a proc se to deje. Jinak pokud chcete stav vybijeni nejak kontrolovat, doporucuji nainstalovat si Battery Monitor... A zkusit iPAQa nechat lezet na stole jen tak zapleho a pak zapleho s ruznymi urovnemi podsvetleni a s ruznymi spustenymi aplikacemi... At v tom mate jasno
    Zkuste nepouzivat automatickou regulaci podsvetleni. V mnoha situacich dokonce neni podsvetleni vubec potreba... pri pousteni hudby zkuste vyinat displej, nebo alespon jeho podsvetleni...
    Jinak jak je ten iPAQ stary?

    Mno muj prispevek asi moc neporadi ale i tek - za rady neni zac! []
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    4

    Díky za odpověď.

    Můj iPAQ 3870 mám od konce října 2002. Problém je právě v tom, že iPAQ nechá kuli špatnému údaji o zbývající kapacitě baterie klesnout napájení a přijdu o všechna neuložená data :-(
    Problémy s výdrží baterie jinak nemám a automatickou regulaci podsvícení nepoužívám (občas se totiž chová podivně :-)))

    Hezký den, Lumpy[]
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Doporucuji nepouzivat automatickou regulaci podsviceni. Je to sice pohodlnejsi nez porad menit nastaveni manualne, ale iPAQ take mnohdy pouzije silnejsi uroven podsviceni nez je nutne a dochazi k rychlejsimu vybijeni akumulatoru.
    iPAQ necha akumulator uplne vybit? Nehral jste si nahodou s nejakou aplikaci jako napriklad PowerTweak apod.? Tam je totiz mozne nastavit aby se iPAQ nevypinal pri nizke kapacite baterii a aby je doslova vyzdimal do posledni kapicky. Nebo nehral jste si s nastavenim v registru? To ze mate vadny model bych tipoval az jako nejhorsi moznost. Kazdopadne pokud nic jineho nepomuze, doporucoval bych reklamovat iPAQa dokud je v zaruce. Posilaji je do Holandska, za 10 dni bude zpet. Pokud by jste chtel iPAQa nechat opravovat po zaruce, stalo by Vas to uz $210, a to v tom tusim nejsou zapocitany nahradni dily a prace.


    S pozdravem

    Darthpet
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    4

    Díky za odpověď,
    s nastavením registrů jsem si nehrál a automaticokou regulaci podsvícení nepužívám.
    iPAQ jsem koupil z druhé ruky (byla to nevhodná výhra - nepoužívaný apod.). Je pravda, že Compaq má někde v databázi datum prodeje iPAQu a podle toho určí, zda je ještě v záruce? Záruční list s nějakým razítkem prodejce k němu totiž nemám. Snad to byla výhra přímo od Compaqu, nevím...
    Balení je ale kompletní...

    Hezký den, Lumpy
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Oooops... Tak takovymhle obchodum bych se zdaleka vyhnul. I pokud to byla vyhra, mel by k nemu byt zarucni list. Takhle je mozne ze s tim iPAQem neco je a za se ho dotycny timto zpusobem zbavil prave proto. Co se tyce te databaze, tak to vubec netusim - chtelo by se to zeptat na infolince COMPAQu - jestli nezmenili cislo tak +420261108158... V databazi maji urcite evidovano datum vyroby... S tim datem prodeje vazne nevim nevim... Navic - nevim jestli budou ochotni poslat Vaseho iPAQa na vlastni naklady na reklamaci, i kdyz by meli ten zaznam, kdyz si ty vydaje mohou klidne usetrit tim ze Vas hned odpalkuji s tim ze to nejde... Ale zkuste tam zavolat...

    Hezky den...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    158

    Co se týká té datábáze podle výrobního čísla je možné zjistit na následující adrese informace o záruce...

    http://www.compaq.co.uk/warranty/status/index.asp
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    128

    Když už o těch bateriích, tak bych se chtěl zeptat, jestli lze někde zamezit (iPAQ 3950), aby mi hlásil už od 40%, že mám nabít akumulátor nebo se mi ztratí data. I když nastavím v iPAQ Backup 20%, při 40% stejně začně ječet, že chce prostě nabít. A tak chodím ještě skoro celej den a křičíme na sebe (on, že chce dobít, já ať je zticha, že má šťávy dost). A nechci ho dobíjet už od 40%, protože jsem někde četl, že iPAQácký baterky mají málo dobíjecích cyklů.

    Dík

    Carlos
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Něco je zde:
    http://www.phm.lu/PocketPC/RegTweaks/Tweak.asp?ref=55

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Guest

    Pomůže mi někdo stím nastavením? Z těch stránek to není příliš jasné. Potřebuji nějaký spec. program, abych mohl zapisovat do ROM paměti a zbavit se té hlášky o vybité baterii ? :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    0

    potrebujete editor registru (napr. http://www.phm.lu/Products/PocketPC/RegEdit/) a tam si najdete podle navodu prislusnou cestu a zmenite hodnotu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    5

    Jediny co pomohlo me je nabib ppc na 100% a pak vypnou a zapnou (natvrdo)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Guest

    potrebujete editor registru (napr. http://www.phm.lu/Products/PocketPC/RegEdit/) a tam si najdete podle navodu prislusnou cestu a zmenite hodnotu


    Díky moc. Opravdu to funguje!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Guest

    Jediny co pomohlo me je nabib ppc na 100% a pak vypnou a zapnou (natvrdo)
    Také mě zlobí baterie. Co tím myslíte zapnout a vypnout natvrdo? A po této proceduře se baterie vybije až do 0%?

    Potom bych chtěl ještě někoho požádat, zda-li je také možné vypnout signalizaci vybíjení baterie u Jacketu?

    Děkuji H.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    5

    [/QUOTE]

    Také mě zlobí baterie. Co tím myslíte zapnout a vypnout natvrdo? A po této proceduře se baterie vybije až do 0%?
    Děkuji H.[/QUOTE]

    me to hlasilo treba 60p a pak hned 100 a to samy pri vybijeni, tak sem to udelal a uz je to OK
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nabíjení baterie až od určité kapacity
    Od Hanx_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-04-2007, 01:20
  2. LOOX 420 - AKU vyšší kapacity
    Od selskyrozum v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-02-2006, 21:18
  3. Patch pro ROM 1.10 HP iPAQ hx4700 – oprava indikace kapacity baterie
    Od JP_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-08-2005, 21:33
  4. Snižovaní kapacity CF karty
    Od j333x v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-02-2005, 22:50