Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Qtek 9100 a handsfree Parrot CK3100

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Dnes se mi podařilo zprovoznit Qtek 9100 s handsfree sadou Parrot CK3100. Vše běží naprosto bez problémů a to včetně synchronizace kontaktů a hlasového vytáčení. Je ale nutné mít v handsfree poslední verzi firmware (4.13b, ke stažení zde). Se starší verzí bylo vždy nutné po každém odpojení obě zařízení znovu spárovat. Další info zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    4

    Gratuluji. Můžu se zeptat, zda je třeba provést ještě něco navíc (krom nahrání fw 4.13b) ? Nebo je QTEC 9100 o tolik jiný než QTEC 9090, na kterém se mi synchronizace (ani s fw4.13b) rozchodit nezdařila? Takže jsem alespoň nahrál do Parrota adresář, ale čísla nesmějí začínat +420 a ještě adresář není vždy přesně podle abecedy. Nemáš tedy radu, jak na synchronizaci u 9090?
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... tel. čísla v Outlooku na PC a potažmo tedy i v Qteku 9100 mám v mezinárodním formátu (tj. +420 ...) a synchronizace probíhá OK (zkoušel jsem včera volat několik kontaktů a vše bez problémů). Kromě upgrade firmwaru na 4.13b jsem nic jiného nedělal. Jakou verzi máš ty? V detail listu změn (zde) je u verze 4.10d zmíněno "Fix pairing with QTEK 9090". těžko říct co to přesně znamená - tj. zda jen spárování nebo i něco jiného)...

    Jinak pod je u kontaktu více tel. čísel tak je Parrot zobrazí jako samostané položky s /M (mobil) /H (Home) atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    68

    používam MDA Compact a Parrot CK3100 (4.12).
    Synchronizácia: neexisuje automatická, do zariadenia je treba poslať kontakty mechanicky.
    Formát tel. čísel: čísla mám uložené vo formáte: +421 907777777, alebo +421 (42) 4262222. Vytáčanie funguje úplne bez problémov.
    Zoradenie kontaktov: predpokladám, že pri ukladaní kontaktvo do Parrot-u sa tieto automaticky "upravia" z formátu "PRIEZVISKO" a "MENO" na formát "MENO PRIEZVISKO" a teda sa radia podľa mena. V Parrot-e je totiž voľba zoradenia mien buď podľa PRIEZVISKA alebo podľa MENA, ale v prípade spojenia MENA a PRIEZVISKA je táto voľba pre Windows CE zariadenia zbytočná. Keď však spárujem svoj Siemens S65, radenie podľa priezviska funguje bez problémov.

    Toľko moje skúsenosti s PDA a Parrot.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od ciselko
    Synchronizácia: neexisuje automatická, do zariadenia je treba poslať kontakty mechanicky.
    ... pěkný opruz. Jsem rád, že mi automatická synchronizace funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    68

    synchronizácia? fakt na MDA Vario ide synchronizácia automaticky? Myslím tak, že prídem do auta a po spárovaní sa kontakty aj zosynchronizujú? To je super....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od ciselko
    synchronizácia? fakt na MDA Vario ide synchronizácia automaticky? Myslím tak, že prídem do auta a po spárovaní sa kontakty aj zosynchronizujú? To je super....
    ... ano
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    68

    tak som skusil 4.13... ze ci sa nahodou tam nerozbehne ta synchronizacia...
    nerozbehla
    ale prekvapila ma cestina!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od ciselko
    ale prekvapila ma cestina!
    ... no to mne taky, ale tak, ze jsem nastavil jako jazyk zpatky ENG. Ten preklad je dost hrozny a je jasne videt, ze clovek, ktery FW prekladal s Parrotem nikdy nedelal (patrne vyrobce poslal mailem zdrojaky na preklad do nejake agentury). Jeden priklad za vsechny - napr. Settings (Nastaveni) je prelozeno jako "Prednosti" a takovych bot je tam opravdu hodne ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    68

    zatial som sa na tu cestinu moc nepozeral, ale par prekladov som si vsimol
    ale napríklad vo vyhladávaní v adresári sa dá hladat podla zaciatocných písmen aj s diakritikou.
    ale...
    zatial som si do parrot-u poslal 1 kontakt, svoj. volám sa Ľuboš no a parrot nezvládol ani "Ľ" a ani "š".
    ...takze tu cestinu treba doladit..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... zapoměl jsem uvést jednu drobnost a to, že Parrot nedokáže na svém stavovém displeji zobrazit indikaci stavu signálu a baterie PDA, které je k němu připojené (obvykle se zobrazuje po obou stranách displeje této handsfree). Tuto chybu nevyřešil ani již zmíněný upgrade 4.13b. Není to nijak fatální záležitost, ale občas je dobré vědět, jak je na tom vaše baterka popř. signál ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    4

    4 PavelR.
    byl jsem pár dní mimo, proto až teď

    Na Parrotu mám 4.13b, ale přesto stále mi s Qtek9090 nekomunikuje. Na displeji píše síť nedostupná. Ta čeština je vážně slušný úlet. Takže jsi nepoužil žádný dodatečný software pr PDA a synchronizace jde bez problémů a sama? To už teda fakt nevím. U mě je tedy :
    1) nejde synchronizace (síť nedostupná) - s 6130 funguje okamžitě bez problémů, takže nějaká obecná vada asi v Parrotu nebude.
    2) nejde vytáčet čísla, začínající +420 (s 6130 samozřejmě lze). Parrot vytáčí 420... bez toho plusu na začátku. Musel jsem celý adresář přepsat na 00420. Do USA se zatím nechystám a tak mi to až tak neva. Ani nevím, z jaké země se tedy nedovolám.
    3) kontakty nejsou vždy podle abecedy. Občas se nějaký kontakt najde na nečekaném místě. Čekal bych, že to bude způsobovat diakritika, ale není tomu tak (pravděpodobně)

    nemá někdo nějaký nápad, co by se ještě dalo zkusit?

    díky všem
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od mik666
    Na displeji píše síť nedostupná. Ta čeština je vážně slušný úlet. Takže jsi nepoužil žádný dodatečný software pr PDA a synchronizace jde bez problémů a sama?
    ... ano, sama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    1

    Zdravim, na nejakych strankach bylo uvedeno, ze Parrot CK3100 a MDA Vario je mozne pouzit jen v rezimu HS (headset) a tudiz se pak nezobrazuje na displeji Parrota prichozi cislo ani jmeno ani nazev site.

    Jak to tedy prosim je?

    Diky.

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    241

    nevite nekdo kde sezenu nahradni display na parrota ck 3300? Odepiste radsi na mail. speedy@teplice-tuning.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Qtek 9100 aka MDA Vario a bluetooth handsfree
    Od JecminekMaselnik v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 26-11-2006, 17:29
  2. MDA II a Parrot CK3100 končně spolu fungují
    Od Tugof v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-11-2006, 19:26
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-05-2006, 08:55
  4. MDA II a Parrot CK3100
    Od Tugof v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-01-2005, 21:20