Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Problém s GPS I-TEC BT339

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    14

    Zdravim, mam IPAQ 3715 navigace I-TEC BT339 a Tomtom 5. Prvni problem je s navigaci, z pocatku jsem si toho nevsiml a tak si to neuvedomuji, ale pokud pustim navigaci po delsi dobe, tak samotne nacteni satelitu trva pres 3 minuty a dele(nalezne nejake satelity, ale trva dlouho nez urci pozici - GPS INFO ukazuje pouze cervenym rameckem signal satelitu az po nejake dobe zmodra a vse je v poradku), po opakovanem restartu navigace vse netrva ani 5s. Take soucasto baleni byla externi antena, bohuzel jsem nenasel nic, kam ji na GPS zapojit, k cemu tedy slouzi.

    Dalsi problem mam ted s Tomtom, program se sam ukoncuje a nevim proc, vse zacne funovat jako obvykle, ale pote se sam ukonci a kdyz chci spusti aplikaci znovu, tak ve spodni liste se posune ikona Tomtom o jedno misto, jako by zde jiz neco bezelo (ikona se stale posouva s kazdym novym spustenim), dnes jsem zjistil, ze jakmile se sparuje navigace a Ipaq, nalezne se pozice, tak to spadne, ale parkrat se mi povedlo, ze navigace bezela, i kdyz jenom tak 2 minuty. Program navigator 4 funguje bez problemu, i kdyz sem tam mam problem s pameti. Diky za rady na oba dotazy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Ja se muzu vyjadrit jenom k externi antene - bud rad, ze ji mas a prodej ji. Zrejme se dostala do baleni omylem. S 339 ji opravdu nevyuzijes protoze na ni neni konektor. Je urcena pro majitele Nemerixu apod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    32

    taktak, BT 339 nepotrebuje externi antenu, protoze ma velmi citlivy chip Sirf3. proto tam neni konektor a pridani do baleni muze byt opravdu jen omyl.
    prvni inicializace GPS trva opravdu zhruba 5 minut. to ale jen poprve, kazde dalsi spusteni je rychlejsi. opet to muze trvat tak dlouho treba po 14ti dennim nepouzivani. dalsi starty jsou do 3 minut. zalezi hrozne moc na prostoru kde jsi (kolik vidis oblohy) a dale pak na tom, jestli se pohybujes nebo ne. kdyz vyndam GPS, polozim ji na auto na zahrade (krasny vyhled na oblohu) a az pak zapnu, mam hotovo do 50ti vterin. kdyz se pritom pohybuji nebo jsem mezi barakama, muze se to protahnou na 2-3 minuty. kazde dalsi spusteni do zhruba 5ti hodin od ten den predchoziho zapnuti je otazka 5-10ti vterin.
    start TT je taky na dlouho (20-50 vterin), takze je potreba pockat. kdyz jsem to nevedel a opakovane ho spustil znovu, tak uz nenabehl. dalsi vec je kdyz mi vytuhl (stava se mi to po vypnuti PDA pri bezici navigaci a jeho nasledne spusteni pote, co jsem navstivil nejakou budovu) tak pak uz nesel spustit do resetu. po resetu je to ok. asi si necha nejakej bordel v pameti (nema cas uklidit) a pak se to pere.
    padnout ti to muze z hodne moc duvodu. doporucuju co nejvice povypinat POI, krete nepotrebujes a hlavne upgrade na 5.1. tim vyresis velkou cast samovolnych padu a zlepsis komunikaci s GPS.
    dokud neupgradujes, neni ti pomoci
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    14

    Diky, upgrade jsem jiz provedl a pote uz je vse v naprostem poradku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    186

    Citace Původně odesláno od Gattor
    padnout ti to muze z hodne moc duvodu. doporucuju co nejvice povypinat POI, krete nepotrebujes a hlavne upgrade na 5.1. tim vyresis velkou cast samovolnych padu a zlepsis komunikaci s GPS.
    dokud neupgradujes, neni ti pomoci
    Chtěl bych se zeptat, kde se dá dtáhnout upgrade?
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    14

    primi odkaz na soubor http://www.tomtom.com/updates/ppcupd510.exe
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. i-Tec BT339 vs. Nokia LD-3W Poradíte????
    Od Dussan v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 220
    Poslední příspěvek: 11-01-2007, 13:20
  2. Problém s propojením FSC C550 a i-Tec BT339 - COM port
    Od zaen_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-05-2006, 22:11
  3. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-04-2006, 07:37
  4. TomTom 5.0, FSP 718, BT339, TomTom nenajde GPS
    Od gorgon_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-01-2006, 10:27