Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: Nedostatky PocketKim CZ Pro

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    36

    Zdravím všechny, předem se omlouvám jestli se ptám na něco všeobecně známého, ale mám PocketPC Acer n35 s PocketKimem teprve týden.
    K věci: nainstaloval jsem PocketKim CZ Pro (snad poslední verze - má hlasovou navigaci - instalačky staženy z www.pocketkim.cz před týdnem). Program jsem rozchodil bez problémů dle návodu, ale pár důležitých věcí jsem tam nenašel:

    1) Proč program při vypočtení trasy ukazuje při výchozím a cílovém bodu nesmyslné cesty (zkratky) mimo ulice (zkoušeno ve městě)? Je to obecná vlastnost tohoto programu nebo dělám nějakou chybu při zadávání (zadávám vždy: kliknu do mapy - menu: tento bod - výchozí bod, cílový bod. Zatím jsem nezjistil zda lze navigovat jen obecně na ulici, musí být vždy zadán konkrétní bod na mapě?)

    2) Lze nějak naznačit programu, aby při výpočtu trasy vynechával dálnice? Nemám totiž dálniční známku a při většině svých cest ji ani nepotřebuji - program však tvrdošíjně naviguje vždy k nejbližší dálnici - dá se to nějak změnit?

    Jinak program funguje celkem O.K., hlasová navigace taky O.K.

    Předem díky za všechny odpovědi!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    1. program umi navigovat pouze na krizovatky. Tudiz pokud chces navigovat nekam, kde zrovna PK nema navigacni bod, tak proste nevi kudy dal a je zcela zmaten. I ve velkych mestech je tech bodu jenom par :-)

    Nevadi ze je ta mapa min podobna, ale hlavne kdyz zabira jen 8 MB :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    0

    2) v optimalizaci obcas pomaha zvolit Nejkratsi cestu misto nastaveni Auto. A pokud ani to nefunguje, je idealni pridat nejaky bod do trasy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak uz mi podruhe PK kousl PDA a pak pomohl jen hard reset (po nemz PDA navic vubec nechtelo nabehnout a koncilo na uvodnim logu, aniz by se dostalo alespon k safe modu, ktery mam nainstalovany).
    Dela to take nekomu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Nejak si zapomnel zminit, co mas za PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    163

    PK3 s hlasovou navigací mám na h5550, žádný SR ani HR při jeho provozu jsem zatím (ťuky ťuk) nezaznamenal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Yakumo DeltaX - jednou to udelalo normalne pri navigaci, kdyz jsem to chtel pozorovat jak co hlasi na sedadle spolujezdce (pri rizeni neni na hrani cas...), napred to hlasilo jen ze detekoval satelity, ale ne odbocky atd. i kdyz byly zaskrtnute, az se to kouslo a uz nenabehlo (obnovoval jsem RAM za jizdy a jeste ze jsem neridil ;-) ...) a ted podruhe se to kouslo, kdyz jsem odstranoval prujezdni mista z "itinerare" - skoro mam pocit, ze to mozna obcas saha nekam do RAM, kam by asi nemelo ;-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    117

    Citace Původně odesláno od vladas
    Yakumo DeltaX - jednou to udelalo normalne pri navigaci, kdyz jsem to chtel pozorovat jak co hlasi na sedadle spolujezdce (pri rizeni neni na hrani cas...), napred to hlasilo jen ze detekoval satelity, ale ne odbocky atd. i kdyz byly zaskrtnute, az se to kouslo a uz nenabehlo (obnovoval jsem RAM za jizdy a jeste ze jsem neridil ;-) ...) a ted podruhe se to kouslo, kdyz jsem odstranoval prujezdni mista z "itinerare" - skoro mam pocit, ze to mozna obcas saha nekam do RAM, kam by asi nemelo ;-( ...
    Ahoj,

    Na Loox600 taky ani SR ani HR. Jen se mi stalo (asi 2x) ze PK "spadl", ale system to sebou nevzalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    je maly..vyhoda
    plete si strany - leva,prava a ukazuje nesmyslne "zkratky" - nevyhoda,nepouzitelny
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    0

    Zdravim,

    chtel jsem zde napsat prispevek o nedostatcich PK, no, nakonec to bylo delsi, nez jsem cekal, takze jsem to napsal na digi24.cz.

    http://www.digi24.cz/article/co-me-rozciluje-na-navigacnim-softwaru-pocket-kim-374.html

    (snad nevadi uverejneni odkazu)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jo jo - take jsem zjistil, ze nejspolehlivejsi je jet jen podle te modre cary a na ostatni se nepolehat (u nejnovejsi verze uz ani nejde nastavit s jakym predstihem to ma oznamovat zvukove, ale i tak mi to driv vetsinou posledni upozorne hlasilo az kdyz jsem byl v krizovatce, coz uz je trochu pozde).
    Vypocty mi trvaji take pomerne dlouho (mam ale jen Yakumo 312 MHz), ale je to mozna srovnatelne s TomTomem (delka vypoctu cele trasy na zacatku), i kdyz to by se jeste dalo "prezit", ale horsi je, ze to pomalu reaguje na delsi trasy pri navigaci. Mel jsem za to, ze je to prave delkou trasy, kdyz jsem potreboval Litvinov-Jesenik a ze by to mozna vyresilo rozdelit na 2 useky (coz neni prave moc pohodlne...), ale ze by to bylo take temi severozapadnimi cechami ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    perfektne napsane...mam stejne zkusenosti...a pod to bych se podepsal
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od vladas
    Jo jo - take jsem zjistil, ze nejspolehlivejsi je jet jen podle te modre cary a na ostatni se nepolehat (u nejnovejsi verze uz ani nejde nastavit s jakym predstihem to ma oznamovat zvukove, ale i tak mi to driv vetsinou posledni upozorne hlasilo az kdyz jsem byl v krizovatce, coz uz je trochu pozde).
    Vypocty mi trvaji take pomerne dlouho (mam ale jen Yakumo 312 MHz), ale je to mozna srovnatelne s TomTomem (delka vypoctu cele trasy na zacatku), i kdyz to by se jeste dalo "prezit", ale horsi je, ze to pomalu reaguje na delsi trasy pri navigaci. Mel jsem za to, ze je to prave delkou trasy, kdyz jsem potreboval Litvinov-Jesenik a ze by to mozna vyresilo rozdelit na 2 useky (coz neni prave moc pohodlne...), ale ze by to bylo take temi severozapadnimi cechami ?
    Nom, zkuste si na PDA vypocitat zkusmo i jine trasy. IMHO, pokud trasa nevede do/z severozapadnich cech, neni s rychlosti pocitani trasy problem. A to ani na 312 MB CPU (predtim jsem mel Acer N35. N50 s 520 MHZ to zlepsila jenom o chvilku).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    35

    Riky vykašlete se na celej PocketKIM. Je to totálně zastaralá aplikace do jehož vývoje již Tranis nevěnuje ani korunu. Definicí co vše by se mělo v něm zlepšit jste jenom ztratil svůj drahocený čas. Oni o tom všem dávno vědí a je jim to šuma fuk.

    Opravdu nemá cenu se tímto pohrobkem zabývat a je lepší se zaměřit na produkty jako DYNAVIX (pokud někdy bude tak i Be On Road), kde je vidět snaha autorů program vyvvíjet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od FredMed
    2) Lze nějak naznačit programu, aby při výpočtu trasy vynechával dálnice? Nemám totiž dálniční známku a při většině svých cest ji ani nepotřebuji - program však tvrdošíjně naviguje vždy k nejbližší dálnici - dá se to nějak změnit?
    V návodu k PocketKimu radí nastavit místo auta kolo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Závady, nedostatky MIO A701
    Od rady4_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 120
    Poslední příspěvek: 26-02-2008, 18:08
  2. MDA Vario III - nedostatky, které je třeba odstranit
    Od salvator_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-01-2008, 20:31
  3. Qtek 9100 problemy a nedostatky
    Od prodata v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-02-2006, 10:30
  4. PocketKim
    Od Chuck v sekci PocketKiM
    Reakcí: 170
    Poslední příspěvek: 18-02-2005, 20:39
  5. Nový PocketKim???
    Od Hanys_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-01-2005, 10:03