Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 48

Téma: Nedostatky PocketKim CZ Pro

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od Jiri02
    Citace Původně odesláno od FredMed
    2) Lze nějak naznačit programu, aby při výpočtu trasy vynechával dálnice? Nemám totiž dálniční známku a při většině svých cest ji ani nepotřebuji - program však tvrdošíjně naviguje vždy k nejbližší dálnici - dá se to nějak změnit?
    V návodu k PocketKimu radí nastavit místo auta kolo.
    A nebo to uplně vypnout a ptát se kolemjdoucích...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    62

    Citace Původně odesláno od niky
    Nom, zkuste si na PDA vypocitat zkusmo i jine trasy. IMHO, pokud trasa nevede do/z severozapadnich cech, neni s rychlosti pocitani trasy problem. A to ani na 312 MB CPU (predtim jsem mel Acer N35. N50 s 520 MHZ to zlepsila jenom o chvilku).
    Opravdu tomu tak je, ale je to podivne, zkousel jsem ruzne trasy a vysledky jsou zvlastni a uvedeny nize. PocketKim mam nainstalovany na SD karte obycejneho typu (nemam zadnou HighSpeed). Namerene vysledky jsou stejne pri nastaveni procesoru na 312 MHz i pri nastaveni na 624 MHz. Tedy plus/minus nejaka sekunda:
    Pha-Rumburk 60 s
    Pha-Rumburk-Jirikov (pesi) 120 s
    Pha-Jirikov (pesi) 60 s
    Pha-Varnsdorf 60 s
    Varnsdorf-Jirikov (pesi) 120 s na 13,7 km!!!
    Pha-Ceska Lipa 3 s (!)
    Pha-Krasna Lipa (DC) 65 s
    Pha-Decin 3 s
    Dlouha trasa Pha-Kozlovice (FM)-Blucina 8 s.

    Vypada to podivne: Jakoby urcite cile "byly za 60 s" at jsou vychozi nebo cilove. A kdyz se zkombinuji, vyjdou, holt, 2 minuty nezavisle na vzdalenosti...

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Jiri02
    2) Lze nějak naznačit programu, aby při výpočtu trasy vynechával dálnice? Nemám totiž dálniční známku a při většině svých cest ji ani nepotřebuji - program však tvrdošíjně naviguje vždy k nejbližší dálnici - dá se to nějak změnit?
    Kdyz mne se prave na PK libilo, ze na rozdil od TT zna mnohem lepe moravu, kam casto jezdim, je hlavne mensi, ale take tam slo nastavit, kdy ma upozornit zvukem pred krizovatlou (i kdyz bohuzel nestiha), mohl jsem si zvolit, jestli ma automaticky prepocitavat trasu, pokud z ni sjedu a v jake vzdalenosti
    (to jsem jel z TT pres rozkopany Josefov a kdybych z te trasy nakonec sam neodobocil, tak mne to jeste dnes posila z jedne rozkopane ulice okolo namesti dokola ;-D ...)
    Dale mi na TT nevyhovuje ten 3D rezim, ale naopak kdyz si muzu natvrdo nastavit meritko "jak daleko a podrobne potrebuju videt" a i se mi tak lepe odhaduje vzdalenost ke krizovatce, ale na TT bohuzel bez 3D nejde vypnout to priblble automaicke zoomovani.
    Celkove by mi tedy PK nakonec vyhovoval lepe, nez TT (oba s nejkratsi cestou dokazou stejne "dobre" navest na polni cestu, takze j epotreba se ridit hlavne i vlastni hlavou, akorat ze PK se bohuzel sam nedokaze vyhnout dalnicim a musi se mu do te trasy vic zasahovat)
    U TT je take tragedie prohlednuti vytvorene trasy, protoze se mu musi zazoomovat az na 5 az 10 km aby byly videt nejake nazvy a stejne jsou tam pak nekdy videt nazvy ulic, ale nazvy mest tam jeden nenajde (hlavne na te morave) a nekdy jsem takto podle zobrazenych nazvu malem ani nepoznal trasu, po ktere uz jsem nekolikrat jel.
    Je to skoda, ze uz se asi PK opravdu moc nevenuji, protoze podle mne, kdyz by se hlavne zrychlil a zdokonalila treba navigace na cilove misto (i kdyz neni problem si tam zadat konkretni bod), tak si myslim, ze pro CR a Moravu by v nekterych vecech (velikost, moznost nastaveni, ktere TT nema a z nich nektera uz take bohuzel zmizela) mohl opravdu nekomu (treba mne) vyhovovat vic nez TT :-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    vladas: uz je par dni nova mapa pro TT a ver, ze Morava je tam hodne podrobne . Jinak dle meho nazoru je PocketKim pouze parodii a ne navigaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    105

    Bohuzel to ani jinak nejde napsat nez ze PocketKiM je parodie : , posledni jeho "vyhodu" a to pokryti Moravy smazal nejprve Dynavix a ted i TT, myslim ze i jine SW na tom budou brzo podobne. Jako prakticka ukazka GPS navigace (spise ale jako hracka pro deti, jeeee ono se tam neco hyba a ono to i mluvi...) budiz ale meli by to davat zadarmo, za jakejkoliv peniz je to totiz drahe. Tomuto SW ujel totiz totalne vlak a je tak 5let pozadu za vyvojem. Ani velikost map nelze v dnesni dobe brat jako vyhodu pri cenach pametovych karet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Aha o nove mape pro TT nevim (mam tu, co je tam Jesenik jako "Hruby Jesenik", musi se pouzivat POI a na mape neni videt treba nazev pomerne velkych Hanusovic),
    takze jsem se snazil poukazat, i co se mi naopak oproti TT libi (treba to, ze se da vypnout to automaticke zoomovani, ktere mne na TT bez 3D ktery mi moc nevyhovuje pekne rozciluje)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    105

    Hanusovice na nove mape uz jsou se silnicni siti, nad nimi jsou jeste jedny kam vedou jen lesni cesty Jesenik je vcetne nazvu ulic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    194

    Takze pouzivam PK 3 s hlasovou navigaci. Mam XDA 3. Muzete me prosim nekdo vypsat, kdo pouzivate XDA 2 ci XDA 3 orientacni casy pri vypoctu trasy a take pri jeho prepoctu, tzn. kdyz odbocite napr. spatne..
    To co me PK predvadi si myslim, ze neni mozne a hledal bych chybu jinde, ale jak jsem cetl diskuzi, tak....

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    To byla prave jedna z dalsich uzitecnych veci, ktera se mi oproti TT libila, ze se v PK dalo nastavit jak daleko a zda vubec chci trasu prepocitavat.
    Ted mne i s PK stve, ze se chci treba otocit na puvodni trasu, nez to udelam, tak on najde zase jinou a uz jsme z toho byli takto parkrat zmateni oba (ja i TT nebo PK ;-( ...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    163

    Tak ted zas chvilku ja

    Praha, Jizni spojka, trasa Cerny most - Barrandov - kousek pred sjezdem na Zahr. mesto hlaseni "Odbocte vlevo" - a fakt, kdybych odbocil vpravo, tak jsem na Zahradaku, kdyz klidne jedu dal ROVNE po "dálnici" (no tak dobra, rychlostni komunikaci oddelene svodidly) dostanu se do cile...

    Sjedu u Krce z Jizni spojky, dam se doleva a jedu paralelne (cca 50m) se spojkou. Destinator po chvili usoudi, ze na J.spojce nejsem, a prepocita trasu. Ne tak PK - ten se spokojene tvari, ze jedu po spojce, a tam kde mam odbocit vlevo (smer Lhotka) mi rika doprava (coz je nahodou spravne, pokud bych byl na spojce) - podle mne si Destinator uvedomi, ze dve silnice vedou zhruba stejnym smerem, a vybere si tu bliz, PK na to se...

    NEUMI U-TURN!!!! v praze pokud prejedete odbocku, tak vypocita novou trasu treba 5km obloukem, misto aby vas vratil tech 100m spatky do vedlejsi ulice.

    Tak zatim vse, ale verim ze PK me jeste nejednou prekvapi
    Btw. nevi nekdo jak (cim) se tipaj obrazovky na PPC? Poslu dalsi pikosku PK, to se neda popsat, to musite videt (a slyset)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Citace Původně odesláno od petr22
    1. program umi navigovat pouze na krizovatky. Tudiz pokud chces navigovat nekam, kde zrovna PK nema navigacni bod, tak proste nevi kudy dal a je zcela zmaten. I ve velkych mestech je tech bodu jenom par :-)

    Nevadi ze je ta mapa min podobna, ale hlavne kdyz zabira jen 8 MB :-)
    To je blbost,jakou verzi jsi viděl nebo máš? Kam píchnu stilus,tam to zakotví...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    117

    Citace Původně odesláno od martinhamr

    To je blbost,jakou verzi jsi viděl nebo máš? Kam píchnu stilus,tam to zakotví...

    To sice ano, ale na pokud "pichnutim" netrefis "platnou" krizovatku tak to na to misto naviguje vzdusnou carou.

    A to i na nejovejsim PK (myslim je to v 3.7.4)

    EDIT:
    Aktualizace: 3.7.4
    Datum vydání: 1.11.2005
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    pote co jsem si koupil TT musim rict,ze pocketkim je opravdu hracka ...a srovnani obou je nebe a dudy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29

    MLB MLB je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od RomanCE
    Bohuzel to ani jinak nejde napsat nez ze PocketKiM je parodie : , posledni jeho "vyhodu" a to pokryti Moravy smazal nejprve Dynavix a ted i TT, myslim ze i jine SW na tom budou brzo podobne. Jako prakticka ukazka GPS navigace (spise ale jako hracka pro deti, jeeee ono se tam neco hyba a ono to i mluvi...) budiz ale meli by to davat zadarmo, za jakejkoliv peniz je to totiz drahe. Tomuto SW ujel totiz totalne vlak a je tak 5let pozadu za vyvojem. Ani velikost map nelze v dnesni dobe brat jako vyhodu pri cenach pametovych karet.

    Musím se připojit. K PK jsem se dostal při nákupu A 35. Nyní musím uznat že se jedná opravdu o DEMO na vyzkoušení funkčnosti přístroje.(
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Citace Původně odesláno od MLB
    Musím se připojit. K PK jsem se dostal při nákupu A 35. Nyní musím uznat že se jedná opravdu o DEMO na vyzkoušení funkčnosti přístroje.(
    Jenze si za to "demo" pekne zacvakal.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Závady, nedostatky MIO A701
    Od rady4_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 120
    Poslední příspěvek: 26-02-2008, 18:08
  2. MDA Vario III - nedostatky, které je třeba odstranit
    Od salvator_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-01-2008, 20:31
  3. Qtek 9100 problemy a nedostatky
    Od prodata v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-02-2006, 10:30
  4. PocketKim
    Od Chuck v sekci PocketKiM
    Reakcí: 170
    Poslední příspěvek: 18-02-2005, 20:39
  5. Nový PocketKim???
    Od Hanys_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-01-2005, 10:03