Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: n35 a TomTom navigator 5

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    48

    Poridil jsem si dnes n35 hlavne kvuli navigaci. Nainstaluji a spustim TomTom nastavim GPS a nic se nedeje. Ve stavu GPS se mi ukazujou 4 sedive sloupce a nahore mi TomTom pise neplatny signal GPS, poradi mi nekdo PLS?

    Jak mam nastavit GPS v TomTomu (vubec neni mouznost vybrat port COM8), treba jsem neco delal spatne?
    Musi se jeste nekde konfigurovat GPS?

    Predem dik za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    13

    Musite nastavit GPS v nastaveni-ostatni GPS- a tam vybrat spravny port (nevim presne, ktery to je ale myslim ze 8) bude se tam objevovat jako nejaky vestaveny GPS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Tuto kombinaci HW a SW jsem pořizoval pro jednoho svého klienta a funguje bez problémů dodnes. Když pohledáš ve starších diskuích (tak dva-tři měsíce dozadu), najdeš můj příspěvek, kde jsem přesné nastavení popisoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    48

    Citace Původně odesláno od ipf
    Tuto kombinaci HW a SW jsem pořizoval pro jednoho svého klienta a funguje bez problémů dodnes. Když pohledáš ve starších diskuích (tak dva-tři měsíce dozadu), najdeš můj příspěvek, kde jsem přesné nastavení popisoval.
    Nemohl by jsi mi PLS upresnit kde presneji hledat? Oni nektere diskuze maji 120 stranek
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    Doufam, ze nezkousis tu GPSku doma v obyvaku, musis s ni na zacatek do prostoru kde nad sebou nemas 10 pater domu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Chtěl jsem ji najít dnes u klienta, ale na potvoru nejde internet, takže to hledám přes GPRS. Mám pocit, že to bylo přímo v té stodvacetisedmistránkové diskuzi k TTN5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Tak, internet začal fungovat, tak jdu hledat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Tady

    Konkrétně je to:
    Nastaveni tomTom5 pro ACER n35:
    aby to na Acer n35 spravne fungovalo, je potreba zvolit:
    Ostatni kabelove NMEA GPS
    57600bps (muze byt i 9600)
    GPS on Navigator

    Podminkou spravne funkce je dostatek volneho mista na karte. Kdyz jsem mel na 512MB karte DE_AT_CZ..., ktera ma asi 420MB a uz nic jineho, program se zasekaval, pomalu reagoval atd... Dal jsem mapu na jinou kartu, kde zbyva jeste asi 250MB volneho mista a vsechno /i zoom/ jde velice svizne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    48

    Citace Původně odesláno od ipf
    Tady

    Konkrétně je to:
    Nastaveni tomTom5 pro ACER n35:
    aby to na Acer n35 spravne fungovalo, je potreba zvolit:
    Ostatni kabelove NMEA GPS
    57600bps (muze byt i 9600)
    GPS on Navigator

    Podminkou spravne funkce je dostatek volneho mista na karte. Kdyz jsem mel na 512MB karte DE_AT_CZ..., ktera ma asi 420MB a uz nic jineho, program se zasekaval, pomalu reagoval atd... Dal jsem mapu na jinou kartu, kde zbyva jeste asi 250MB volneho mista a vsechno /i zoom/ jde velice svizne...
    Tak jsem si s tim pohral a vypada to, ze uz to bezi. Diky moc
    A chci se zeptat kdyz nahraju program TomTOm na SD tak by to melo urychlit chod programu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    Můžete mi prosím někdo poradit ? Jde o to že mám Acer n35 s WM2003 PE s dodaným KimPRO ale nejsem s touto navigací spokojen. Chci si pořídit ToTom navigator 5. Někde v diskusi jsem ale četl, že mi TT na WM2003PE bude chodit pouze ve verzi 5 a update 5.21, že je určen jen pro WM2003 SE a výše. Je to pravda ? Máte někdo zkušenost ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od ondral
    A chci se zeptat kdyz nahraju program TomTOm na SD tak by to melo urychlit chod programu
    Přesně naopak - už i logicky pokud je program přímo v RAM tak se tam při spuštění nemusí natahovat a i dle zkušeností je celkově stabilnější
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    TomTom verze 5.21 chodi jak na WM2003 SE tak na WM2003.
    Ja osobne nedoporucuji instalovat TT (krome map samozrejme) na SD kartu. Taky jsem to cas pouzival, ale pokud je TT v MainMemory myslim si, ze je stabilnejsi a navic muzu vymenit kartu s mapou i za behu programu. Navic se mi driv obcas stavalo, ze jsem pri vyndavani z drzaku zavadil o SD kartu, ktera vyskocila a pokud byl TT na karte, tak vse zamrzlo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Mohu potvrdit. TomTom Navigator 5... na n35 WM2003 mi chodí bez jakýchkoliv problémů. Základní instalace byla z původní verze na CD. Později update na 5.21 a naposledy čerstvé mapy z TomTom Plus. Vše OK. Instalace do RAM, mapy na SD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    ... Tak Vám oběma moc děkuji, zítra běžím pro Kingstona 1 Gb - HiSpeed a pustím se do instalace TT5.2.1. Jinak, někdy mě z n35 může šlehnout,vyklopím anténu, spustím Pocket KiM a nic.. "radar" dole zůstane přeškrtlý a nepřijímá data ze satelitů. Tento problém není ale softwarem, protože mi to dělá i u Ozi ExploreruCE a jiných GPS prográmků, ale nejspíš hardwarem, protože když znovu zaklopím a znovu vyklopím anténu (někdy opakovaně) signál naskočí. Někdy taky né, takže softreset a kvedlání anténou a nakonec jedu :-))) Jistě uznáte, že je to před cestou eskamotéřina nejhrubšího zrna, ale já si za ten rok, co mám n35 zvykl.Taky jsem tuhle zlomil stylus, již bez zoubků které se olámaly již dříve, ale to je již jiná story... Takže ještě jednou díky. Kéž by ten ňouma co tam někde psal, že TT5.2.1 na WM2003PE nechodí, rovněž zlomil stylus ( a to jsem mírumilovná osůbka) :-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Já bych neházel flintu do žita. Pro příjem GPS je nutno splnit několik požadavků - kvalitní signál z minimálně čtyř (3Dnavigace) vhodně rozmístěných satelitů (čím dále od sebe, tím lépe). Platí, že první zachycení je podstatně náročnější na kvalitu signálu, než jeho udržení. Rovněž po delší přestávce (více než půl hodiny) musí přijímač nasbírat nová korekční data (ephemeris) pro použité satelity. Přijímač v n35 rovněž není poslední výkřik techniky a kvůli spotřebě (která je již tak docela veliká) používá zabudovanou pasivní anténu. Chce to prostě dát mu trochu času. Satelity obíhají na svých drahách s periodou cca 12 hodin, takže se v čase rovněž neustále mění jejich konfigurace. Citlivost se dá podstatně zvětšit rovněž použitím aktivní antény připojené do GPS konektoru na boku n35. K mýtu dobrých a špatných programů mohu řici pouze toto. Vyklopením antény, nebo připojením externí do konektoru se zapne GPS přijímač (zde chipset SiRFstarII s sw XTrac2) a ten produkuje v NMEA kodu ta data, která je momentálně schopen poskytnout. Následný aplikační sw tato data pouze dále využívá. V případě nedostatečného signálu a určitého stupně netrpělivosti je nejlepší navštívit v použivaném GPS sw servisni stránku (TomTom - Změnit předvolby - Zobrazit stav GPS a tam se přesvědčit o stavu přijmu. Také je výhodnějši se při synchronizaci signálu pohybovat (v tunelu je to jedno). Já používám n35 + TTN v autě cca půl roku bez jakýchkoliv problémů a resetů.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HP 214 WM 6 + TomTom Navigator 5
    Od sulc v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 09:17
  2. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 24-05-2006, 22:05
  3. Srovnání tomtom-navigator
    Od petrxx_ce4you v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-04-2006, 19:34
  4. TomTom Navigator 5 na Palmu
    Od hanerzl v sekci TomTom
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 28-02-2006, 17:15
  5. Tomtom 5 navigator
    Od Vrzák Michal v sekci Yakumo
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-02-2006, 21:06