Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 36

Téma: n35 a TomTom navigator 5

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    .. já jsem se asi špatně vyjádřil. Nemám problém s naběhnutím signálu obecně (časté diskusní téma) ale spíš nějaký HW zádrhel, kdy mi do modulu vůbec netečou data ze satelitů. Tedy u PocketKiM onen přeškrtlý satelítek. Potom kvedlám se zmíněnou anténou a najednou se satelítek rozběhne a začne hledat spojení. Teprve potom nastává Tebou zmíněná fáze vyhledávání 3 a více satelitů. Ta je samozřejmě proměnlivá viz. Tvůj vyčerpávající příspěvek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Nejdřive bych zkusil v nějakém sw číst komunikaci mezi GPS a PDA. Např. v programu VITO SmartMap (14 dní zkušební zdarma). Spust program - Tools - GPS Setup nastav COM8, 9600, 8, none, stop 1 a pak Test. V okně musí probíhat komunikace. Zasynchronizovaný signál poznáš podle minima prázdných položek (,,,,) v paketech. Pak zkus pohybovat anténou. Bude-li se toto zásadně měnit, nebo dokonce komunikace přerušovat, je to jasně technický problém. Jinak znovu připomínám vlastnost GPS, že po synchronizaci signál podstatně lépe drží, a na místě s dobrým přijmem nemůže dojít ke skokovým změnám. Jestli dochází, tak je to jasně nějaká mechanická závada (kontakt, kabel..).
    Také se to dá otestovat externí anténou (trochu víc peněz). Zde se GPS zapíná automaticky po připojení externí antény (vlastní je zavřená). Zde se eliminuje případná závada na vnitřní anténě.
    PS. PocketKim už dlouho nepoužívám, takže si nevzpomínám, je-li tam nějaká funkce na detekci signálu GPS (v popisu na webu jsem našel pouze nastaveni portu)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    .. Jo, to by mělo být ono, Vito vyzkouším a dám vědět jak jsem dopadl. Že je to mechanická or hardwareová záležitost mi potvrdil i TT, který jsem dnes po zakoupení 1 Gb SD karty nainstaloval. U něj se to projevuje tak, že po spuštění hlásí, že není připojeno žádné GPS zařízení (vím, vím, čekám připomínku na základní konfiguraci, ale tu jsem provedl řádně - tedy -Ostatní kabelové...-9600-GPS on Navagator) mimochodem tady mne překvapila absence COM8 - ale to je na jinou debatu. Takže po hlášce, že není žádné připojené GPS zakvedlám anténou a ejhle, hláška se změní na takovou, že signál z GPS byl ztracen před XXX dobou. To jsem již za vodou, neboť za chvilku naběhnou satelity a vesele naviguji k maximální spokojenosti. Taky jsem měl trošku problémy s onou kartou, ač Kingstone 50x (předchozí Kingstone 40x - bezchybná) A n35 ji nechtěl znát, až po několika SR, ji vzal. Po spojení s Active Sync se však v n35 neobjevila ať jsem dělal co dělal. Restart PC a PDA a najednou tam byla, ale nešlo na ni psát. Šlak by mě trefil. Půlhodina kouzlení a hardware si to rozmyslel, takže nyní na ni rvu mapy do TT, uvidíme jak se zachová. Takže to jsou mé novinky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    No to dela TT (alespon mne) prakticky vzdy pri zapnuti, nejdrive napise Signal GPS neni k dispozici a zachvilku byla ztracen po .... a pak se chytne. Nekdy to trva kratsi dobu, nekdy delsi a nekdy uz to nevydrzim a provedu SR
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    ... kamarád na mé doporučení zítra kupuje n35, budu mu jej instalovat, takže porovnám, zda je to obecný jev, nebo problém mého zařízení, případně můj stihomam, dám vědět :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Nastavení v TTN 5.21 + n35 = Jina NMEA GPS-9600-GPS ON NAVAGATOR. Jestli-je připojení GPS v pořádku se pozná podle modrožlutého kolečka v horním pravém rohu (jsme na stránce "Stav GPS". Jestliže-se točí, čte program NMEA kód z GPS. Jestliže stojí, nic nepřichází. Tím si můžeš vyzkoušet, je-li GPSka funkční ve všech polohách otevřené antény. GPS se vypíná až těsně před zavřením. Je-li vše v pořádku, tak se před modrožlutým kolečkem objeví časový udaj UTC (-2hod) a přijímač hledá satelity (Žádný platný signál..). Jestliže-zařízení nebylo delší dobu synchronizováno, chce to trochu trpělivosti a za chvíli bz se měly v jednotlivých sloupcích začít objevovat signály zachycených satelitů. Při mírném pohybu z anténou by-se neměly signály vírazně měnit. Jesliže ano, nebo dokonce se přestává točit ono kolečko v horním rohu, je to jasně závada. Já jsem osobně s kombinací n35 a TT velmi spokojen a pouze jednou v zimě za příšerného pošmourného a mlhavého počasí mu to trvalo asi 15 minut, než se chytil. Jinak žádný reset, vždy OK. Ono většinou záleží na přípaných ostatních programech, které na PDA běží. Jinak ty hlášky na začátku jsou v požadku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    Mám dotaz, je tohle nejaktuálnější verze osimage ? - n35_SE_v2.10.12_WWE_SD - Je to na FTPéčku Aceru a já bych chtěl flashovat Acera n35 na WM2003SE. Mám z toho bobky, jestli to nezruchnu forever :-) Popřípadě pokud to nezruchnu, co bude dělat TT 5.21 s přihlédnutím k problémům popsaným v starší diskuzi. Může mi prosím někdo shrnout zkušenosti, jsem zatím laik :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Verze je to asi nejauktualnejsi, uz ji tam mam nekolim mesicu. Hlavni vyhoda je v rozsireni pameti ROM z 1,86 na cca 12 MB a moznost preklopeni LCD na sirku. Jinak jsem zadne problemy nepozoroval a nejake dalsi podstatne zmeny taky ne.
    TT mam taky 5,21 a vse OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    Tak to jsem rád, pokusím se to martyrium podstoupit. Jestli to klekne, tak to bude dílo. Jde o to, že jsem kamarádovi instaloval uživatelský software na nově zakoupený N35 a ten měl již WM2003 SE od počátku. ( Bylo to i zdůrazněno na krabici ) Docela se mi líbila svižnost toho systému. Zaznamenal jsem jenom pomalejší "natažení" systému po SR, Potom taky když na Todayi otočí obraz na šířku a poté se vrátí zpět Ikona i s nápisem TomTom zmizí, totéž i Todayová grafika BatMemTime a ostatní. To je takový menší nedostatek, který mi moc nesedí, ale to bych obětoval. Jde mi hlavně o to, že jsem minulý týden koupil 2 ks. 1 GB HiSpeed 50x karty od Kingstonu a můj N35 je prostě nechce "vzít" Jednu na několikanásobný SR občas vezme, ale po čase spadne a druhou nevzal vůbec. Ten nový N35 s nimi nemá sebemenší problém, takže jsem se ujistil, že chyba je jednoznačně v sofware. I proto budu tedy flashovat. Jen mám trošku obavu popsanou v dřívějších vláknech o vypínání podsvícení, to WM2003 PE nedělají.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Tak jak to píšeš, tak to vypadá na něco špatného. Vyzkoušel jsem SD1G Kingston ElitePro (50x) FAT32 na n35 s WM2003 a chodí perfektně. (Prohnal jsem tam DivX video). Tak to jenom OS nebude. Jinak pro TT je otáčení obrazovky zbytečné. Aspoň na n311 s WM5 to TT prostě ignoruje a používá pouze vlastní nastavení polohy obrazovky (stejně jako na WM2003).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    Jsi si jistý, že tam máš WM2003PE a ne WM2003SE ? Protože ty mé karty jsou rovněž Kingstone Elite Pro 50x GB a jak říkám, problém.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    ... ještě jednou.... abych byl zcela přesný, tak můj systém je v4.20, ROM:1.40.32 a bootloader v2.1... a u těch karet velikost 1 Gb...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Jasně - nemám WM2003SE!!! N35 koupen loni na podzim. OS 4.20.0 (build 14133), ROM:1.40.32, boot: 2.1. Uvnitř SD512 Kingston obyč. TT zabere 405.4 MB. V n311 mám SD1GB ElitePro, a tu jsem vrazil do n35 - chodilo to bez problémů...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    .. tak to je pro mne špatná zpráva, to bude problém v Aceru, protože jak jsem již uvedl, na druhém Aceru s SE ty karty šly v poho, co se dá dělat, v životě jsem přišel o víc než o dva litry :-))
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    17

    jeste neco... v TT5.21 mám (vzhledem k té SD 256ce), verzi map PL-CZ-SK-HU-Map v645 o velikosti 50 Mb
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HP 214 WM 6 + TomTom Navigator 5
    Od sulc v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 09:17
  2. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 24-05-2006, 22:05
  3. Srovnání tomtom-navigator
    Od petrxx_ce4you v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-04-2006, 19:34
  4. TomTom Navigator 5 na Palmu
    Od hanerzl v sekci TomTom
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 28-02-2006, 17:15
  5. Tomtom 5 navigator
    Od Vrzák Michal v sekci Yakumo
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-02-2006, 21:06