Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: MDAc-HW závada displeje nebo jen SW problém?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    43

    Zdravím,jsem čerstvým majitelem MDAc a objevil se mi dost závažný problém.Při vypnutí MDA (např,při nastaveném "vypnutí po 3 min.nečinnosti) a opětovném pokusu o zapnutí- tlačítkem na pravém boku - tak se místo rozsvícení displeje objeví plocha jakoby inverzně (v podstatě negativ) a není téměř nic vidět.Nepomáhá reset. V zoufalství jsem chtěl vyndat baterku a při odklopení krytu a opětovném zasunutí to najelo v plných barvách.Při dalším vypnutí -znovu negativ... odklopení nepomohlo -vyndání baterky -najetí opět OK .Nastavil jsem nevypínat po nečinnosti,ale to neřeší problém a baterka jde do kopru.
    Jsem úplně vyřízenej.
    1)je to nějaká hw chyba?
    2)je to chyba sw?
    3 je to chyba firmware ?
    ROM 1.01.00 WWE
    Rádio 1.00.10
    ExtROM 1.01.131
    Cz verze SSiW 8.5
    Koupil jsem ho měsíc starý a na závadu jsem přišel až doma :-()
    Dík za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Udelej HR (power+reset) a pokud to bude delat i pak s cistym systemem, mas smulu...pokud ne, mozna je chyba v nejake aplikaci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    43

    Ono to vlastně dělá od té doby co jsem ho poprvé zprovoznil -tzn.vložení SIMky,vložení bateky a zapnutí přístroje.Pak jsem to zjistil,když jsem ho po nečinnosti chtěl opětovně zapnout.Takže systém byl čistý ( nebo ne? -jsem nováček - v podstatě se sama doinstalovala CZ lokalizace)
    Je pravda ,že se mi sám resetoval po doinstalaci xscale (tuším) a musel jsem udělat restore ze zálohy.
    Tak nevím...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    udelej co jsem napsal a uvidime...nedavej tam ani CZ...krom toho, zkus i novejsi CZ, ale az kdyz to zkusis po HR bez nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    43

    Dobře udělám to
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    43

    Bohužel -teď jsem se pro jistotu vrátil od prodejce tmobile - a ten doporučuje reklamaci u znač.prodejce.

    Situace je stejná - no v podstatě po HW resetu - neinstalaci CZ a ostatního softu (tzn.úplně holá instalace) sice displej provádí stejnou zhovadilost - ale po opakovaném vyp/zap se nakonec vzpamatuje a naběhne normálně.
    Teď jsem udelal restore ze zálohy a je to tam kde to bylo .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    pokud je to po HR stejne, tak smula, hura do servisu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    43

    Právě jsem se chystal psát,že je to odstraněno.Alespoň se to tak tváří.
    HW reset bez instalace CZ -přes displej po znovu zapnutí probíhají vertikální šmouhy,displej nenajede(připadá mi to jako v dobách těžkého pravěku když jste instalovali W95 na noťasa a neměli jste ovladač grafiky -tak se to taky dostalo do podobnýho nečitelnýho stavu... aspoň přibližně)a po druhém zap/vyp to najede.Není to však pravidlo a proto jsem odjuchal k odborníkům.Viz.nahoře.
    Přesto mi to po návratu samozřejmě nedalo(žena zpovzdálí haleká-takový prachy a je to k ničemu.. však to znáte):
    -znovu HWr - a obnova ze zálohy - samozřejmě vše špatně
    -postupné odebírání několika nainstal.prográmků (Pocket+ ,WisBar,MobiPocketR) - po každém odebrání vyp/zap - stále nenajíždí - SWr ( vyndání baterie)...
    -zůstává počeštění a je to ono (verze 8.5) - po odinstalu je MDA schopno najet do 65t barev i opakovaně .
    Je to zajímavé z toho důvodu,že systém je defakto vykostěn jako při HWr(bez CZ) a teď to funguje.
    -Naistaloval jsem všechno mimo CZ a jede to OK
    -Potom nainst. CZ (8.6) a jede to taktéž - takže snad to bude dobré.
    Možná vám připadá,že se tu rozepisuju jako blb,ale už sem byl šedivej...po přechodu z bezproblémovýho SE P800 jsem byl docela vyplašenej a proto se vykecávám.
    Sorry :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    43

    NO TAKŽE optimismus byl zcela předčasný - stav je opět stejný - už jsem přeinstaloval odinstaloval doinstaloval podinstaloval všechno aspoň 10x vymyslel všechny možné i nemožné kombinace a je to stejný -jakž takž funguje při čistém systému -tzn.pouze ang.verze OS a pak nic dalšího :-)) což je u zařízení tohoto typu a účelu koupě opravdu bomba!!!
    Zejtra jedu reklamovat :-(( nedá se nic dělat.
    Howg
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    141

    Ja bych to byt tebou uz moc neresil. Nech probehnout standardni HR a hura do servisu. Cestina za tohle nemuze.
    A nepropadej panice. Muj MDAc napriklad funguje bez problemu a libi se i zene :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    43

    Zdravím všechny - jenom k dokončení této neveselé story:
    -MDA odvezeno k autoriz.prodejci T.mobile (záruční oprava)
    -po 14 dnech je zpátky doma --result:

    -vyměněna základní deska (změna IMEI) a je vymalováno.

    Vše je tedy zatím OK (zatím)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Otočení displeje na A696, nebo obecně pod WM6
    Od riku_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-10-2007, 13:11
  2. MDAc- kalibrace displeje
    Od bubo_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 12:06
  3. AirLogic icombi AH 10+MDAc II nebo Vario
    Od Raider_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-06-2006, 02:25
  4. Rozhodování MDAC I nebo MDAC II?
    Od vasco[CZ] v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-05-2006, 22:19
  5. co je vhodnější MDA I nebo MDAc v použití s GPS
    Od Zey_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-03-2005, 21:02