Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 57

Téma: Nastavení ActiveSync přes WiFi

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Pro příznivce WiFi bych zde dnes měl návod na to, jak vzdáleně synchronizovat svůj stolní počítač s Pocket PC zařízením přes WiFi. Připojení přes WiFi má některé výhody, především v oblasti výkonu, ale rovněž některá omezení, kvůli kterým není možné synchronizovat jakékoliv zařízení. Pokud vás tato problematika zajímá nebo pokud jste sami měli s nasavením problémy, doporučuji si článek přečíst a případně se dle chuti zapojit i do diskuze.

    Přečtěte si celý článek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    57

    Velice zajimavy clanek, diky za nej. Tento problem jsem se pokousel na Jornade 720 resit pred asi mesicem (kdyz jsem si koupil wifi kartu) a dospel jsem k zaveru, ze si budu muset spustit domaci dns server (k tomu jsem se jeste nedostal). Reseni pres Pocket hosts je mnohem elegantnejsi, ale nevite nekdo, jestli existuje neco podobneho i pro handheldy?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ono by to melo jit celkem snadno i primou upravou registru. Nevim, jestli je to na HPC stejne, ale kouknete sem.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00097020_pc_capture1_S4Wq.gif 
Zobrazení: 44 
Velikost: 85.8 KB 
ID: 3189  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    57

    Diky, prislusny klic v registry existuje, takze to vyzkousim :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    100

    Super článek dneska se k tomu už nedostanu ale zitra to určítě vyzkouším .:yes: :yes: :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    30

    zrovna se chystám doma zřídit WiFi, už mě nebaví kabely a nesmyslný požadavek providera na víc peněz za další počítač na jedné lince. Takže APčko už mám obsahuje už DHCP (jinak bz to nefungovalo) a příští týden budu připojovat PCčko a PDA snad to dopadne v pohodě a pak dám vědět. Chci jak synchronizaci, tak přístup obou zařízení mezi sebou plus do budoucna notebook.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Perfektni clanek. vse se mi tusimze povedlo nastavit spravne. Problem je ze na PC se mi krz wifi prihlasi pda (dell axim 5) jako Host a ne jako pocket_pc cimz se vlastne synchro neprovede. (AS mam 3.8) Jen jednou asi z 20 pokusu se to spojilo jako Pocket_pc, ale to nevim jak se to povedlo. Pokud ste nekdo resili podobny problem dejte mi pls vedet. Variantu doma mam PDA-AP-PC
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. Doporucim PDA prejmenovat.
    2. Provedl jste prvni sync pres kolibku/infra? Bez toho to nepujde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    191

    Ahoj , v článku se píše přesně o tom co teďka v dohledné době budu budovat , ale zarazila me jedna věta a to ta dle : Pokud tohle všechno chcete dělat pouze pro to, abyste se z PDA dostali na Internet, podle mého názoru to nebude fungovat.
    a to je presne to proč to chci , abych si doma dal do pc druhou wifi kartu ktera mi bude signál vysílat a tim se dostanu na net jak po celem dome (rodiny domek jednopatrovy , zadny panely) a hlavně zahradě. Jestli toto teda fungovat nebude tak tedy babo raď jak to mam udelat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem to uspesne provedl. Pomohlo nevim co, ale prjemenoval jsem a preinstalil AS a obcas se to stejne spoji jako host -> pak musim resetnout AS a naskoci to. Diky za rady. j.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    10

    Výborný článek. Vyzkoušel jsem a funguje bezvadně.

    Snad ještě poznámka:
    Nevím jak ostatním, ale mě synchronizace funguje i pokud mám v nastavení WiFi sítě uvedeno, že se připojuji k Internetu. Stejně pak musí být samozřejmě nastaven i síťový profil na záložce Connections (Advanced->Select Networks). Taky je možná dobré ještě uvést, že v nastavení ActiveSyncu na PDA v menu Tools->Options... (záložka PC) je potřeba v comboboxu vybrat správný název stroje, se kterým chcete synchronizovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Citace Původně odesláno od Barbados
    Ahoj , v článku se píše přesně o tom co teďka v dohledné době budu budovat , ale zarazila me jedna věta a to ta dle : Pokud tohle všechno chcete dělat pouze pro to, abyste se z PDA dostali na Internet, podle mého názoru to nebude fungovat.
    a to je presne to proč to chci , abych si doma dal do pc druhou wifi kartu ktera mi bude signál vysílat a tim se dostanu na net jak po celem dome (rodiny domek jednopatrovy , zadny panely) a hlavně zahradě. Jestli toto teda fungovat nebude tak tedy babo raď jak to mam udelat ...
    Pokud je PDA připojeno do wifi sítě, je zbytečné, aby přistupovalo do internetu přes active sync. Jde o to nastavení síťové karty v PDA, jestli se připojuje "do Internetu" a nebo do "práce". Pak stačí mít v PC aktivováno sdílení internetu a mělo by to jít na internet přímo. Nicméně radši bych z bezpečnostních i konfiguračních důvodů pořídit router kombinovaný s Access pointem, zejména pokud by se do budoucna měl připojovat např. notebook.

    Nicméně bude nutné pokaždé změnit nastavení síťové karty v PDA při každém přechodu od synchronizace na internet a naopak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Já se připojím s jedním dotazem.

    Nastavil jsem vše přesně podle návodu, PDA naváže komunikaci, Activ sync v pc zobrazí na okamžik nápis připojuji, nicméně ten po chvíli pět zmizí a vrátí se to všechno do stavu nepřipojeno. Kolíbka je v práci a já si netroufám pda přejmenovat ani odinstalovat active sync. Má někdo nějaký nápad?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    0

    Rozchodil tu tedy někdo Internet na PPC přes wifi? Je jedno jak, jesli přes ActiveSync nebo mimo něj.

    Pokud jo tak kupuju asi nějaký USB wifi....AP je nad obsah mý peněženky

    Děkuju za všechny rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ano naprosto bez problémů. Přes sdílení připojení to běhá. Nějak nevím v čem by měl být problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nastavení ActiveSync
    Od nonaim v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-04-2008, 15:26
  2. Nastavení ActiveSync přes Bluetooth (WM5 zařízení s ovladačem Microsoft)
    Od Pavel Koza v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 17:38
  3. WM5 a ActiveSync přes Wifi
    Od Zbyňa_oldd v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-02-2006, 13:40
  4. Nastavení ActiveSync přes infračervený port (IrDA)
    Od Pavel Koza v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 23-02-2005, 09:12
  5. Nejde Activesync přes WIFI
    Od klubo v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-12-2004, 11:33