Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: USB kláv. Genius KB-19e NB + n30 - někdy česky, jindy anglicky - nevím si rady

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    31

    Zdravím

    mám USB klávesnici jak je napsano v titulku a acer n30 SE

    vim ze se tu resilo mapovani klaves a pod. ale v SE je asi tento problem jiz vyresen protoze klavesnice po pripojeni pise cesky.... ovsem ne vzdy!!!

    kdyz klavesnici pripojim a pustim word tak se obcas chova jako anglicka a obcas jako ceska... neni v tom zadna pravidelnost. kdyz se chova jako ceska tak dokonce funguje zkratka ctrl+shift pro psani americkych znaku... ovsem pri anglicke uz to naopak neplati...navic nekdy je proste anglicka pisu ve wordu a treba pustim synchronizaci s pc a klavesnice najednou z niceho nic pise zase cesky... je v tom vazne zakopanej pes nekde

    lokalizaci mam interwrite 8.6 a vzdy pisi se zvolenou qwerty CZ klavesnici, ovsem mam ji "zabalenou" aby nezabirala misto na obrazovce

    poradte nekdo jak korigovat ktera znakova sada se mi zrovna line z klavesnice...

    btw.: usb klavesnice je super vec...vsem doporucuji...

    dale by mne zajimalo zda lze nejak naprogramovat multimedialni klavesy na ruzne funkce windows...pri pripojeni defaultne funguje pouze mesicek pro vypnuli zarizeni a f7, f8 pro regulaci hlasitosti ... nejake napady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Taky uzivam klavku od Genius, KB-06XE,je trochu mensi jak ta tvoje tusim..problem s lokalizaci mam taky..nekdy trva chvili nez zacne psat cesky..obvykle staci napsat par ceskych znaku stylusem a pak uz jede spravne..jinak klavesy CTRL+ SHIFT mi nefachaly nikdy..teda abych byl presnejsi, tak nefunguje CTRL, cimz prepinani mezi klavesami pada..
    P.S. Nechces si takhle nahodou trochu zkratit podpis? Zabira skoro vic jak tvuj prispevek:sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od xkovi
    Taky uzivam klavku od Genius, KB-06XE,je trochu mensi jak ta tvoje tusim..problem s lokalizaci mam taky..nekdy trva chvili nez zacne psat cesky..obvykle staci napsat par ceskych znaku stylusem a pak uz jede spravne..jinak klavesy CTRL+ SHIFT mi nefachaly nikdy..teda abych byl presnejsi, tak nefunguje CTRL, cimz prepinani mezi klavesami pada..
    P.S. Nechces si takhle nahodou trochu zkratit podpis? Zabira skoro vic jak tvuj prispevek:sarcastic:
    podpis zkracen

    me prepinani funguje nasledujicim zpusobem: kdyz sem v rezimu ze se z klavesnice linou ceske znaky tak staci pridrzet (nikoliv pouze zmacknout a pustit) klavesy ctrl + shift + pozadovana klavesa, tzn. pokud chci napsat vice znaku tak staci drzet ty dve a k tomu mackat dalsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    31

    hmm tvuj typ s poklepanim na par znaku stylusem nefunguje u me...ted zrovna nemuzu rozfachat cesky znaky ani za boha.... uz sem popdal tri displaye
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    568

    Ne, ze bych se chtel davat za vzor, ale koukni na muj podpis, myslim, ze je dostatecny..jeste si vymaz ty volne radky.. bud charakter..uz tu na to byla diskuze, ze podpisy zacinaji byt obsahlejsi jak samotne diskuze..zvlaste kdyz na net lezu pres pda, tyhle zbytecne roztahly podpisy otravuji zivot.. nic ve zlym

    A kdyz stisknes klavesu CTRL, vidis to i na virtualni klavesnici na pda?Vsechny ostatni klavesy se mi takto zobrazuji,ze je zrovna mackam, ale ctrl proste ne-e
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    3

    Mam podobne problemy s Acer n50. Vyzkousel jsem nekolik USB klavesnic vsechny se chovaly stejne. Podezrival jsem lokalizaci od Sunnysoft, ale po dalsim zkoumani mam pocit, ze je problem uz v samotne implementaci WM 2003 SE na Aceru a nektere problemy vubec nesouvisi s hardwarovou klavesnici.

    Moje zkusenosti s (hw i ne hw) klavesnici:
    1. Prvni problem se objevil pri pokusu pouzit PocketPutty. Zde mam problem i bez hw klavesnice. At uz pouziju lokalizovanou kl. (sunnysoft) nebo original americkou kl. do Putty se nedostane CTRL nebo Shift, ale az druhy znak za modifikatorem. (u kolegovo Fujitsu Siemens funguje PocketPutty bez problemu) Zkousel jsem i s odinstalovanou lokalizaci sunnysoft.

    2. Napr. v Pocket Wordu (i jinych programech) nefunguji pres hw klavesnici zkratky typu ctrl+c, x, v, b, atd. nebo shift+ end, home, vzdy se ignoruje modifikator a provede se az druha klavesa. Toto zlobi pouze v lokalizovane kl. sunnysoft, kdyz prepnu na original americkou, vse funguje.

    3. Hw klavesnice funguje s diakritikou (tj. lokalizovana klavesnice sunnysoft) po soft resetu a tapnuti na CS klavesnici. Potom se dokonce na displayove klavesnici vizuelne podbarvuji zmacknute klavesy (nefunguji ovsem zkratky viz bod 2.). Staci PDA vypnout a zapnout a hw klavesnice funguje bez ohledu na zvolenou klavesnici resp. rozlozeni jakoby byla zapnuta originalni americka klavesnice. Lokalizovana kl. funguje na display (pres stylus), ale hw kl. o ni nevi. Staci udelat soft reset a vse se spravi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    3

    Jeste rozsiruju svuj prispevek o nasledujici uvahu. Kdyz jsem si precetl, co dela AE Keyboard Mapper , tak me napadlo, ze "problemy s klavesnici" maji aplikace, ktere primo odchytavaji scan kody, tj. sunnysoft klavesnice (coz je pochopitelne) nebo pocketputty (take se asi neni co divit) . Ostatni aplikace prijimaji znaky prevedene ze scan kodu zabudovanym ovladacem, proto je vystup z originalni americke klavesnice v poradku.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Aut. odomknutie klav. Samsung B7330
    Od coky v sekci Zbývající zařízení Samsung
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 19:57
  2. Anglicko-český a německo-český obousměrný slovník
    Od daww v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-01-2006, 01:07