4G u mne dotestováno a od pátku objednáno... chtěl jsem dát s ifco na ICQ řeč o zkušenostech, ale v půlce se přavalil pes pod stolem a ve změti kabelů tím vyhodil copm, ifco omlouvám se... no mám konečně udělanej pořádek v kabeláži... zrušil jsem ADSL (úpis na dva roky za 1600,- Kč/měsíčně, termín vypršel v srpnu), u Telecomu přejdu na tarif Mini, což je úspora dalších 200,- Kč měsíčně a u TM přejdu z tarifu Internet na Email&PDA, tam bude muset 10 mega na občasné připojení MDA stačit, úspora 600,- Kč za to stojí, v případě nutnosti lze kartu 4G použít pro GPRS/EDGE v MDA...
Zatím to jede jak z praku, maximum je kolem 950 Kb/s, průměr 700 - 800, což je 2x více než původní ADSL... určitou výhodou je i sólo modem a NB na chalupě a v dílně, dříve muselo jako modem sloužit MDA = zablokovanej telefon... jsem připraven i na postupné snižování rychlosti, jak výše upozornil pesimista beecher, ale při ceně 1200,- Kč s DPH, úpisu na rok (při dramatickém zhoršení po roce přejdu jinam,no...), jeden měsíc z toho bez poplatků, modem za 1,- Kč... no nekup to!
Chtěl jsem Vám to vzít do LaPalmy na vyzkoušení, ale 12. listopadu jsem tak jako loni na výstavě v Budějicích (loni jsem nemohl do Úpy), tak někdy příště, nebo ukecejte někoho jiného...