Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 38 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 563

Téma: T-Mobile MDA Vario (aka HTC Wizard)

  1. #31
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od Seff
    Při určitých změnách bude fungovat i pro HTC Universal.
    No, pravda, s jistymi omezenimi to na Universalu funguje, ale at delam co delam, nenapisu zadnym zpusobem ů. A abych mel moznost napsat ten text alespon s temi ostatnimi znaky jez funguji, a sem tam nejake cislo, musim prepinat mezi tremi ruznymi klavesnicemi.. A to uz je pak takovy bordel, ze radeji beru do ruky pero a tam co je nutne psat diakritiku ji pisu cez soft. klavesnici Resco Keyboard. Idea je to dobra, uz se tesim az to nekdo Universalu "usije primo na miru" a bude to 100% pouzitelne, jelikoz v soucasnosti to jeste prilis pouzitelne neni.

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    73

    Mapování znaků jsem optimalizoval pro K-JAM, kde nejsou číselné klávesy. Znak "ů" funguje pod "j". Přepínám tedy pouze mezi českou a US klávesnicí (nepotřebuju tři). Princip českých znaků je stejný jako na starém dobrém Hewlett-Packard 200 LX (možná někteří pomatují).

    Znaky s diakritikou jsou přepnuty přes "Blue Key" a stejný znak bez diakritiky:
    a á, c č, d ď, e ě, i í, n ň, o ó, r ř, s š, t ť, u ú, z ž.

    Pouze jsem namapoval navíc:
    w é, j ů

    Dále funguje přepínač shift:
    Shift, potom Blue Key, potom c ==> Č

    Funguje taky double shift ==> caps lock
    A double Blue Key ==> Blue Key lock.

    Já bohužel JasJar nemám, ale můžete si mapování upravit v souboru Czech K-JAM (CZ).AEK pro svoji potřebu.

    Hodně zdaru.




  3. #33
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    255

    Nekdo tu psal, ze uz mel Vario v ruce... da se kompletne ovladat bez stylusu?

  4. #34
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od Seff
    ..ale můžete si mapování upravit v souboru Czech K-JAM (CZ).AEK pro svoji potřebu.
    Existuje nekde neco jako návod jak to upravit? Zatím jsem přišel na to že pokud změním koncovku na .txt, mohu to editovat.. Ale kde člověk sežene seznam těch znaky definovaných kláves? A ty "kódy" u nich?.. Universal a Wizard se v tom asi kapku liší..

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    73

    HTC Vario má Windows Mobile 5. To znamená, že aplikace psané pro WM5 (a také MS SmartPhone) umožňují ovládání dvěma klávesami. Já to úspěšně používám pro ovládání telefonu, kontaktů, zpráv, notifikací. Docela jsem si zvyklnul na hardwarovou klávesnici. Stylus používám pro starší aplikace.

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    73

    Definice a popis mapování jsem našel na:

    AEKMap

    Unicode

    PDF/U0000.pdf
    PDF/U0080.pdf
    PDF/U0100.pdf

    Kódy kláves jsem naskenoval pomocí:
    \Program Files\AEKMap\AEKMapscan.exe

    Hodně zdaru!


    Připojené soubory Připojené soubory

  7. #37
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Diky moc!



  8. #38
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od Seff
    HTC Vario má Windows Mobile 5. To znamená, že aplikace psané pro WM5 (a také MS SmartPhone) umožňují ovládání dvěma klávesami. Já to úspěšně používám pro ovládání telefonu, kontaktů, zpráv, notifikací. Docela jsem si zvyklnul na hardwarovou klávesnici. Stylus používám pro starší aplikace.
    To docela vystihuje i me zkusenosti. Pri beznem pouzivani uz ani nevim co je to stylus. Ta klavesnice je proste bozi vec! A pokud to je preci jen nutne tukat na displej, tak pokud to jenom trochu jde, vytahnu radeji mys nez stylus a ovladam to mysi.

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    73

    Ještě jedna poznámka, po AEKMapscan je potřeba soft reset, aby se odblokovaly klávesy...

  10. #40
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Ok. A jeste se zeptam, s autorem utilitky jsi nekomunikoval? Nema v planu ji aktualizovat pro novejsi zarizeni nez je MDA III? Dik

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    73

    Chystám se mu poslat český layout, musím si na to najít čas...

  12. #42
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Pár otázeček k Wizardu:

    - Co ten procesor. Je to nějak znát oproti Intelu?
    - Jak je to se zárukou, když ho koupím v cizině?
    - Kdy ho bude možno koupit v ČR?
    - Bude velká česká lokalizace?
    - Má WiFi a EDGE? (mám v tom zmatek)
    - Fachá tam to BT?
    - Daroval by mi ho někdo? ....... prostě jen tak

    Díky za odpovědi. Velice vážně o něm uvažuji. Dalším kandidátem je Atom, ale kdo ví jestli vůbec bude v Evropě k dostání.



  13. #43
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od macula
    - Jak je to se zárukou, když ho koupím v cizině?
    - Kdy ho bude možno koupit v ČR?
    - Bude velká česká lokalizace?
    - Má WiFi a EDGE? (mám v tom zmatek)
    - Fachá tam to BT?
    1. Stejne jako s ostatnimi zarizenimi, uplatnujete zaruku tam, kde jste zarizeni zakoupil.
    2. Bude, T-M podle toho, co psal Pavel, ho bude nabizet na prelomu roku
    3. Bude
    4. Ma obe
    5. Proc by nemelo?

  14. #44
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Jen mne to teď tak napadlo, já vim že asi trošku předbíhám dobu, ale vyplatí se třeba minimálně Pražákům, Brňákům a lidem z dalších větších měst kupovat na vánoce ci jeste pozdeji zařízení bez 3G?.. Je jasné, že to ještě chvilku potrvá, ale počítám, že třeba tak v únoru až březnu bude minimálně jeden operátor nabízet již datový paušal na sítě třetí generace, a tam bude ten internet už asi svištět kapku rychleji než běhá v rámci EDGE.. Spuštění této služby je plánováno například u Eurotelu ještě do konce letošního roku, jestli mne pamet neklame. Je mi jasné, že je to otázka priorit, ale osobně na tento datový paušál čekám, a jsem ochoten kvůli němu změnit na nový rok i treba operátora, abych jej mohl začít využívat hned jak bude 3"geckem" pokryta lokalita v níž se převážnou část dne pohybuji a jakmile se cena za tento paušál vmestna i s dph do maximálně, ale opravdu maximalne 1200kč.. Proto mne i pomalinku přestava vadit, že Universal to EDGE nemá, naopak kdyz nad tim tak premyslim, zacinam byt docela rad ze tam misto nej dali 3G.. Samozrejme idealni je zarizeni jez ma i EDGE i 3G..

    Tohle neni zadna narazka ci kritika Wizarda, take se mi toto zarizeni velmi zamlouva, zvlast jeho cena a dostupnost v blizke dobe, ovsem kdyz se nad tim clovek trosku zamysli, tak kdyz to reknu zjednodusene, byt ja "z venice", beru Wizarda vsema deseti, jelikoz do te "me vesnice" se 3G asi jen tak nedostane, to spis bych tam mohl pravdepodobne narazit na Eurotelacke EDGE, ovsem pokud bych byl preci jen z vetsiho mesta ktere spada do onech mest s nimiz "se pocita" pro zavedeni 3G v realne blizke dobe, rozmyslel bych.... Preci jen si to zarizeni kupuji aby mi slouzilo alespon rok nebo i dele..

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od macula
    Pár otázeček k Wizardu:

    - Co ten procesor. Je to nějak znát oproti Intelu?
    - Jak je to se zárukou, když ho koupím v cizině?
    - Kdy ho bude možno koupit v ČR?
    - Bude velká česká lokalizace?
    - Má WiFi a EDGE? (mám v tom zmatek)
    - Fachá tam to BT?
    Nemohu porovnat OMAP850, podle testů je rychlejší než JAM. Je to dual core na frekvence 200 MHz, ale to nic neznamená. Architektura WM5 je jiná než WM2003SE, souborový systém je plně ve FlashROM. To je trochu pomalejší (souborový systém), ale pro mně je nejdůležitější to, že neztratím žádná data, když mi dojde baterie.

    i-mate má mezinárodní záruku, servisní centra jsou ve VB, Francii, Itálii, Španělsku, atd.

    Má Wi-Fi b/g/e/i a Edge.

    BT ano.

    i-mate

Strana 3 z 38 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 459
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 22:36
  2. Mda Vario,HTC Wizard
    Od lukasqo v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-05-2009, 11:18
  3. Wizard (Vario) a config.txt v ext-rom
    Od Mara_MDAII v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-12-2006, 22:04
  4. Vario, Wizard, Qtek9100 - ROM 2.21.xx.xx
    Od macula_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-09-2006, 19:17
  5. Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 14-10-2005, 08:19