Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 11 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 164

Téma: YAKUMO Delta X GPS - zkušenosti, problémy...

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od vladas
    O HR uz radeji nechci slyset, ze jsem za 14 dni co jej mam mel uz 2 - jeden ze jsem nainstaloval nejaky program kdy to nechtelo nabehnout (ted uz tam mam utilitu pro "Safe mode", tak doufejme ze by mne priste z neceho takoveho mohl vytahnout) a pak jsem instaloval ten opravny flash, i kdyz jsem ho u z mozna mel (nevim presne jak to predem zjistit jestli je potreba instalovat, protoze cislo verze u nej nemaji) a vcera v noci kalamita s SD, i kdyz nastesti napravena asi za 2 hodiny ;-) ...
    Na takove veci je treba k dispozici (ikdyz jako shareware) program Sprite Backup.

    Co ze mas za utilitu pro Safe mode? Necham se inspirovat. Vim, ze mi to uz nekolikrat ''startovalo'' s hlaskou o safe mode, ale tot vse.....

    Jinak jsem hodil vse opet na 2GB kartu a uvidim, zda ty problemy zpusoboval jen vBar nebo i ta karta. Je to mravenci prace a chvilemi mi to uz leze krkem.... A to vse kopiruji pres ctecku, nedokazi si predstavit, ze bych pouzival jen USB kabel.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od George106
    Co ze mas za utilitu pro Safe mode? Necham se inspirovat. Vim, ze mi to uz nekolikrat ''startovalo'' s hlaskou o safe mode, ale tot vse.....
    Tak jsem ted "zurive hledal", ale nemuzu to najit jak se to jmenuje a budu se tedy muset podivat doma (
    Kdyz se udela restart, tak je tam vzdy takovy prouzek, na ktery se da kliknout a pak to vynecha co se spouzti po startu,i pluginy z Today atd., ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    188
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od Myrek
    Zkousel jsem nainstalovat, ale po bootu se nic nedeje, zadny prouzek ci neco podobneho. Instaloval jsem to jak do Flash Card, tak po odinstalaci na Storage Card a porad nic....

    Uz jsem na to prisel, musi se to instalovat do RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od George106
    Uz jsem na to prisel, musi se to instalovat do RAM
    Jo jo, to je jedna z mala veci co v RAM mam - pokud nebude dostupna SD, tak nebode safemode moc platny :-) ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od vladas
    Jo jo, to je jedna z mala veci co v RAM mam - pokud nebude dostupna SD, tak nebode safemode moc platny :-) ...
    Nechci pripominat, ale snad mame Flash Card, kde to zustava i po HR, coz by bylo optimalnejsi. Mam tam nainstalovane vsechny dulezite programy vcetne backup programu - krasne vratim stav pred HR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od George106
    Obvykle se k Yakumu dostava lokalizace, pokud ne, musi se koupit. Bez lokalizace je standartne snad ANG.
    V CR k tomu dovozce dodava PLNOU ceskou lokalizaci. Kde to je koupeno?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    [QUOTE="George106"
    Nechci pripominat, ale snad mame Flash Card, kde to zustava i po HR, coz by bylo optimalnejsi. Mam tam nainstalovane vsechny dulezite programy vcetne backup programu - krasne vratim stav pred HR. [/QUOTE]

    Mm, tak vcera opet v 1 hodinu v noci kdyz jsem jen poslouchal MP3 a uz to chtel zabalit, tak zas prazdna SD :-(. (nastesti jsem ale mel uz komplet zazalohovano, a RAM take pomoci toho Sprite backupu, ktery vypada opravdu dobre - RAM mam pro jistotu zalohovanou na te SD a celou SD komplet zkopirovanou v PC, takze takhle bych snad pri kalamite mel teoreticky rychle obnovit vsechno...)

    Uvedomil jsem si ze jsem to pred tim polozil na reproduktor varhan ktere mam vedle PC (musim si na to radeji davat pozor), takze by to bylo ono ale projevilo se to asi az po 4 hodinach ?
    Jinak jsem ji testoval, vse se tvarilo jako v poradku, tak jsem radeji zkusil "low level format" (divil jsem se jak byl rychly), ale "logical format" mi v DeltaX nesel a nechtel vzit zadnou velikost clusteru, takze jsem nakonec formatoval ve fotaku a musel se smirit s tim, ze si FAT32 a velikost vybral fotak, i kdyz jsem chtel radeji FAT16 kvuli uspore mista :-(.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od George106
    Obvykle se k Yakumu dostava lokalizace, pokud ne, musi se koupit. Bez lokalizace je standartne snad ANG.
    Ja to koupil u jedne mostecke firmy, ktera to tusim dovezla od dodavatele z Ostravy - byl k tomu Sunnysoft Interwrite (nebo jak se to presne jmenuje), akorat mne nastval ze doma nemam pripojeni k Internetu a bylo potreba registrovat pres nej, aby z toho nebylo za 14 dni demo - kdyz uz si neco poctive koupim, tak nemam takovehle "komplikace a zdrzovani" rad :-( ...

    Jinak jsem si jeste koupil nejake pouzdro za 199 Kc na opasek Marrel - je sice hadrove, ale celkem dobre polstrovane (puvodne urcene na fotaky a bohuzel nema zadne dalsi kapsicky), ale sedi to v nem presne - radeji bych samozrejme kozene a "nalezato na opasek" (aby se s tim lepe sedelo), ale do draheho kruselu se mi moc nechce a hlavne kdyz nemam moznost si jej "ohmatat" a je to "zajic v pytli" :-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jo jinak tu ted mam Yakuma prave v tomm pouzdru, ze si chci ulozit souradnice pro kalibrovani leteckeho snimku do OziExplorera - delal jste to uz nekdo ?

    Kalibraci celkem chapu, ale ztahl jsem si jednu uz zkalibrovanou mapu a doma mi to ukazuje, ze jsem asi o 2 ulice dal - musi se to kalibrovat cele, kdyz jsem jen prepsal jeden z 9 bodu na muj domov, ale to nepomohlo ? (asi se budu muset zeptat v diskuzi u Oziho...)

    Bohuzel jsem si ale nevzal USB kabel, takze mozna budu rad za ulozeni souradnic a na pozdejsi poslouchani MP3 i kdyz s vypnutym dispalayem asi uz nebude stava :-(.
    Nevite prosim (protoze kolegove tu obcas mivaji fotaky), jestli je ten USB kabel "standardni fotakovy" a mohl bych si jej od nekoho pujcit, nebo jestli je to o prusvih ? Diky ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od vladas
    Bohuzel jsem si ale nevzal USB kabel, takze mozna budu rad za ulozeni souradnic a na pozdejsi poslouchani MP3 i kdyz s vypnutym dispalayem asi uz nebude stava :-(.
    Nevite prosim (protoze kolegove tu obcas mivaji fotaky), jestli je ten USB kabel "standardni fotakovy" a mohl bych si jej od nekoho pujcit, nebo jestli je to o prusvih ? Diky ...
    Muzu uklidnit, kabel je stejny, ja pouzivam jeden jak na fotak i na PDA i na ctecku.......

    Jeste k vypinani display, vcera jsem si konecne trochu osahal a nastavil SPB Pocket Plus, ktery mam hodne fci a nahradil mi vBar. A je tam mozne si nastavit ikony na Today ktere mi suspenduji, restartuji nebo zhasnou display bez mackani hardv. tlacitek. Doporucuji vyzkouset, zajimavy program.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od George106
    Muzu uklidnit, kabel je stejny, ja pouzivam jeden jak na fotak i na PDA i na ctecku.......

    Jeste k vypinani display, vcera jsem si konecne trochu osahal a nastavil SPB Pocket Plus, ktery mam hodne fci a nahradil mi vBar. A je tam mozne si nastavit ikony na Today ktere mi suspenduji, restartuji nebo zhasnou display bez mackani hardv. tlacitek. Doporucuji vyzkouset, zajimavy program.
    Za kabel diky - po nejakem tu mrknu :-)

    A jak se na ty ikony dostanes, kdyz mas pustenou treba mapu a jsou vespod ?
    Neni potom lepsi to tlacitko ?
    Sam vypinam podsviceni dlouhym podrzenim vypinaciho tlacitka.
    Display uplne programem tusim "DisplayOff" (ztazenym zrejme nekde tady)
    a uvazuju ze si ho prave namapuju na nejake to tlacitko, abych nemusel do menu ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Tak to neresim, standartne mi programy nezakryvaji horni listu, kde mam moznost program minimalizovat..... Treba TT ale v tomto nepresvedcim, ten lze vypnout nebo uspat jen HW tlacitky.

    Spis jsem se dnes dostal k dalsimu problemu a to je stahovani posty pres POP3. Pouzil jsem standartne dodavany program, ale je to pro me porod. Netusim, zda mi nesmaze zpravy z mailu na webu, treba Thunderbird mi to ze zacatku zpusoboval, nez jsem jej dobre nastavil.... Pokud nekdo mate tip na vhodny programek, tak sem s tim.

    Dnes jsem zkousel program Franson GPSGate a funguje - muzu mit spustene 2 aplikace vyuzivajici GPS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od George106
    Tak to neresim, standartne mi programy nezakryvaji horni listu, kde mam moznost program minimalizovat..... Treba TT ale v tomto nepresvedcim, ten lze vypnout nebo uspat jen HW tlacitky.

    Dnes jsem zkousel program Franson GPSGate a funguje - muzu mit spustene 2 aplikace vyuzivajici GPS.
    Tomu moc nerozumim - ja tedy alespon u vetsiny programu "minimalicacni tlacitko" nemam a zada se mi to i nepohodlne zhasinat display zmensovanim a pak jeste pres menu.
    Ted prave posloucham MP3 a doufam, ze ta pujde treba i zaznamenavat trasa z GPS a muzu si "vypinacim" tlacitkem jen zhasnout podsviceni a pokud chci, tak tlacitkem hned vedle vypnu display cely a MP3 hraji vesele dal...
    Akorat co asi bohuzel zere nejvic baterku (proto u mne mozna ta "podezrela spotreba" bude SD karta, ale bez ni si to neumim predstavit :-(.

    Toho "Fransona" (doufam) vyzkousim - to mi dost chybi ke stesti mit jeden program, ktery mne bude navigovat a druhy treba s podrobnejsi mapou, anebo leteckou fotkou, kde uvidim, kde prave jsem, tedy pokud to tak muze fungovat a nechtel bych toho uz moc :-) ...

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od vladas
    Toho "Fransona" (doufam) vyzkousim - to mi dost chybi ke stesti mit jeden program, ktery mne bude navigovat a druhy treba s podrobnejsi mapou, anebo leteckou fotkou, kde uvidim, kde prave jsem, tedy pokud to tak muze fungovat a nechtel bych toho uz moc :-) ...
    Funguje to presne tak, vytvori ti virtualni porty a muzes mit tak spustene asi az 4 programy. Ja mam TT, Memory Map a GpsDash a vse funguje zaroven. Jen nevim, co to dela opet s baterkou....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 11 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Yakumo Delta X5 BT
    Od sindios v sekci Yakumo
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 21:45
  2. Pomoc-yakumo delta 300
    Od jirka-sk v sekci Yakumo
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 21:31
  3. Jak udělat z Yakumo Delta X 5 BT GPS?
    Od statistik v sekci Yakumo
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 15:56
  4. Yakumo Delta X 5 BT ako GPS pre PC
    Od Roboo_ce4you v sekci Yakumo
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 15:38
  5. Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 02-10-2005, 15:14