Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 11 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 164

Téma: YAKUMO Delta X GPS - zkušenosti, problémy...

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Obvykle se k Yakumu dostava lokalizace, pokud ne, musi se koupit. Bez lokalizace je standartne snad ANG.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    3

    No mam to v ANG,ale to je pohoda.Dostal som k nemu navigacny soft Marco Polo 2 (mapy unie)poznate to niekto,je dobry.Ale vyskitol sa u mna dalsi problem.Mam tam kartu mmc A-data turbo plus 200x 1GB.V citacke mi nejde,ale v PDA sla v pohode.Nahral som tam nejake hry asi na 170MB,a zacal som ich skusat(musel som ich spustat cez File manager,pretoze pred tym som vybral baterku z PDA,a odkazy na spustenie sa mi povymazavali).Pri jednej hre mi to zmrzlo,tak som ho restartol.A nastal Problem,jakmile idem do File Manageru,tak adresare sa tam objavuju jedene po druhom a straaasne pomaly(teda naskoci prvy adresar,o 5s dalsi a tak)a nejdu uz ani otvarat.Ked napojim PDA na PC,tak s karty nejde vymazavat,ze Pristup odmietnuty a asi nedostatok miesta v PDA (ale to asi nie,pretoze uz som aj vybral baterku,cim sa uplne restartol a nepomohlo).Prosim co mam s tym robit,uz som zufaly,nova karta v prdeli?Neda sa to nejako naformatovat v PDA,ked dam ze memory a dam storage tak normalne ju ukaze ze 986 MB a 170MB zaplnene.Prosim poradte.Dikes
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od George106
    Na takove prilezitosti to vidim na zalozni baterii (accu) tvorenou clanky C ci D
    to by mohlo problem vyresit. Jen by nekdo mohl vyresit kolik clanku je potreba na 3,7V a jak zapojit ten USB kabel ( mam pocit ze napajeni je v krajnich kontaktech..)
    Jo to by mozna slo - jen udelat nejakou krabicku, sehnat USB konektor z PC a mozna by to slo napajet kabelem pro pripojeni do PC.
    Jsem na to ale trochu liny :-(, takze bych rad dosahl alespon tech udavanych 5 hodin, ale to nevim, jak to je mysleno, jestli tak, ze tam treba bezi navigace a musim to vzdy vypnout (nebo alespon) podsvetleni a jen obcas se podivat, ale takto asi zase nemuzu zaznamenavat trasu kterou ujdu pesky a kterou bych si chtel pak doma prohlednout :-( ...

    Citace Původně odesláno od George106
    Mam pocit, ze se da nastavit, kdy se ma zapnout podsviceni, pri jakych prilezitostech - ted to ale nemuzu najit, vim, ze se dalo nastavit napr. pri manipulaci s kartou.........
    Jo to uz jsem ted nevim kde nasel a udelal jsem probouzeni tusim pouze tlacitkem a v nastaveni podsvetleni jsem take nasel, ze se da zapnout pouze tlacitkem (tedy ne stylusem, jak jsem to potreboval)
    Nahodou jsem se vcera nekde docetl, ze se da zapnout a vypnout pouze podsvetleni dlouhym podrzenim tlacitka (tedy presne co jsem potreboval),
    takze uz jsem i vyresil, jak se da pracovat stylusem na nepodsvetlenem displayi, i kdyz je to samozrejme dost blbe videt, ale baterku by to mohlo usetrit a byt pustene stale a stale sledovat a ukladat aktualni polohu ...
    Zatim jsem Yakuma zkousel jen v aute, tak doufam, ze se take dostanu konecne do lesa a chtel bych zkusit zkalibrovat letecke fotografie misto map, jestli pak nebude mozne videt na leteckych fotkach, kde se pohybuju ...

    Citace Původně odesláno od George106
    To jsem uz zminoval drive, GPS se podle mne aktivuje softwarove, ikdyz podle te vydrze mam pocit, ze zminovaych 5h pri GPS a 8h bez nevydrzi ani nahodou. Sklopeni anteny nema na funkci navigace (krome zhorseni signalu)zadny vliv.
    Ja mam pocit, ze nevydrzi ani hodinu, ale nevim, jestli jsem jej moc "nemordoval" ;-) anebo jestli je to mysleno jen kdyz je pusteny a nic nedela - nebo mam snad vadnou baterku, kdyz jsem umyslne mel i prepnuty vykon na nejnizsi ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak nevim, co delam blbe, ale jde vam nekomu rozumne pouzit kompas treba z GPS tuneru, anebo podobnych programu ?
    Porad se mi na nem otaci sever zmatene na ruzne strany a nezastavi se, nebo je to tim, ze stojim na miste, protoze mapa v PockedKim se take napred otaci "zmatene", kdyz ji doma zadam a jeste nevyjedu a nedokaze tedy urcit smer pohybu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od hurrican
    (ale to asi nie,pretoze uz som aj vybral baterku,cim sa uplne restartol a nepomohlo).Prosim co mam s tym robit,uz som zufaly,nova karta v prdeli?Neda sa to nejako naformatovat v PDA,ked dam ze memory a dam storage tak normalne ju ukaze ze 986 MB a 170MB zaplnene.Prosim poradte.Dikes
    Asi se Ti prave tim vyndanim baterky "nakoply" systemove oblasti te karty - mozna jeste pujde opravit, ale asi bude rozumnejsi radeji rovnou naformatovat.
    Zkus treba "Pocket Mechanic "http://www.antontomov.com/products/pocket_mechanic.php treba to zabere ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od hurrican
    Pri jednej hre mi to zmrzlo,tak som ho restartol.A nastal Problem,jakmile idem do File Manageru,tak adresare sa tam objavuju jedene po druhom a straaasne pomaly(teda naskoci prvy adresar,o 5s dalsi a tak)a nejdu uz ani otvarat.Ked napojim PDA na PC,tak s karty nejde vymazavat,ze Pristup odmietnuty a asi nedostatok miesta v PDA
    No, pokud se trochu rozhlídneš tady po fóru tak zjistíš, že spousta uživatelů si stěžuje na vysokou poruchovost A-DATA, nezřídka dochází i samotné ztrátě dat a podobně, takže kámen úrazu bude s nejvyšší pravděpodobností opravdu v kartě samotné (s Kingston tyto problémy nepozoruji)

    Jinak co se týče jazykové dostupnosti - Yakumo dodává lokalizované ROM v německé a francouzské verzi, ale to asi neřeší Tvůj problém, se slovenskou lokalizací se tedy bude nutno obrátit na třetí stranu, časově omezená verze slovenské lokalizace je ke stažení např. zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od vladas
    Tak nevim, co delam blbe, ale jde vam nekomu rozumne pouzit kompas treba z GPS tuneru, anebo podobnych programu ?
    Porad se mi na nem otaci sever zmatene na ruzne strany a nezastavi se, nebo je to tim, ze stojim na miste, protoze mapa v PockedKim se take napred otaci "zmatene", kdyz ji doma zadam a jeste nevyjedu a nedokaze tedy urcit smer pohybu ?
    Taky záleží na kvalitě signálu, při 3sat to docela lítá, při 9 to je zase dost stabilní. GPS tuner neznám, ale pokud se šipka otáčí tak to obecně dělá pouze šipka která ukazuje směr pohybu a ta se začne otáčet dokola v připadě že GPS nezaznamenává změnu polohy (takto to funguje např. ve SMARTMAPS), pro kompas a navigaci v terénu používám GPS DASH 2 a ten ukazuje na sever docela stabilně :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od neooo
    Taky záleží na kvalitě signálu, při 3sat to docela lítá, při 9 to je zase dost stabilní. GPS tuner neznám, ale pokud se šipka otáčí tak to obecně dělá pouze šipka která ukazuje směr pohybu a ta se začne otáčet dokola v připadě že GPS nezaznamenává změnu polohy (takto to funguje např. ve SMARTMAPS), pro kompas a navigaci v terénu používám GPS DASH 2 a ten ukazuje na sever docela stabilně :yes:
    V byte, kde jsem to zkousel, chytam 3 az 5 satelitu (jak kde), ale na zahrade to litalo i s 9. Jo je mozne, ze to ukazovalo "smer pohybu" (asi "som z toho volaky zmetreny" ;-)...), ale otacelo se to vnejsi kolecko se stupnici a oznazenymi svetovymi stranami.

    Jak se tedy prosim kompas presne pouziva i pokud stojim na miste a chci urcit nejaky uhel ?
    Da se to tam i nejak "zamkonout", ale nejsem opravdu schopen se na miste natocit treba "celem k severu", takze je to neco jineho nez u klasickeho kompasu ? (GPS Dash mam od vcera, ale jeste jsem jej nestihl zkusit) Diky ...

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Tak jsem si trochu hral a zjistil, ze problemy s TT a stabilitou Yakuma mi delal program vBar ( ze sekce freeware). Takze uvidim, zda to byl ten problem, az otestuji TT poradne.

    Taky jsem vyzkousel smazat vsechny pridane fonty ve slozce Fonts ve Windows a znetvorene napisy zmizely.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od George106
    Tak jsem si trochu hral a zjistil, ze problemy s TT a stabilitou Yakuma mi delal program vBar ( ze sekce freeware). Takze uvidim, zda to byl ten problem, az otestuji TT poradne.
    A safra - vBar pouzivam, ale TT jeste bohuzel nemam :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od hurrican
    Pri jednej hre mi to zmrzlo,tak som ho restartol.A nastal Problem,jakmile idem do File Manageru,tak adresare sa tam objavuju jedene po druhom a straaasne pomaly(teda naskoci prvy adresar,o 5s dalsi a tak)a nejdu uz ani otvarat.Ked napojim PDA na PC,tak s karty nejde vymazavat,ze Pristup odmietnuty a asi nedostatok miesta v PDA
    Mno parada - jeste ze jsem vcera radil s formatem a jeste netusil, ze v 1 hodinu v noci se najednou ma 512 MB SanDisk pred tim asi 1.5 roku bez problemu pouzivana ve fotaku najednou zacne tvarit jako prazdna ;-(.
    Zapisovat na ni ale normalne slo, takze jsem neformatoval (snad se neco neprojevi casem), ale jen nakopiroval zpet, co jsem mel zazalohovano v PC, a jak na potvoru jsem tam samozjme nemel bohuzel vse, ze jsem s takovou kalamitou uz tak brzy nepocital - nastesti to ale byly jen programy, co se daly znovu nainstalovat (data jsem radeji zalohoval poctive), takze uz asi ve 3 jsem mohl konecne jit spat, ze mi to nedalo, nez jsem to dal doporadku ;-) ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Zbavim se toho alarmu a nebo nee ? ;-)

    Asi pred tydnem jsem si naplanoval (pokusne) na 5.15 v kazdy vsedni den buzeni do prace, ale pak jej chtel zrusit, ze se mi pohodlneji vypina budik v mobilu.
    Napred jsem dal "Zrusit" (nepomohlo), pak odskrtal vsechna ta upozorneni v nastaveni (take nepomohlo), takze jsem si uvedomil, ze jsem asi pekne "jabko" a urcite pomuze, kdyz odskrtam ty "vsedni dny", ale ono to dnes zvonilo znovu ;-(.
    Uz jsem vymazal i ten nazev a pokud zitra bude zvonit znovu (pocitam, ze ano ;-)...), tak uz jej jedine prohodit zavrenym oknem, anebo jak na to ? ;-D Diky ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    111

    Mne teda pomohlo jen odskrtnout ten ctverecek u zalozky budik a uz nebudi a stejne, ocekaval jsme nejakej slusnej gong, ne takove ''cinkani''. JInak bych to videl na HR, to pak urcite zmizi Kde ze bydlis, ze bych to sel posbirat po oknem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od George106
    Mne teda pomohlo jen odskrtnout ten ctverecek u zalozky budik a uz nebudi a stejne, ocekaval jsme nejakej slusnej gong, ne takove ''cinkani''. JInak bych to videl na HR, to pak urcite zmizi Kde ze bydlis, ze bych to sel posbirat po oknem?
    Ten ctverecek jsem odskrtl samozrejme jako prvni a naivne si myslel, ze bude pokoj, ale zatim jsem kazdy den krome ztiseni zvoniciho mobilu zkousel pouzivat i "dalsi metody" vypnuti alarmu na DeltaX a on porad zvoni a zvoni - po ranu opravdu "prijemne" a jeste ze jsem to nemel zaskrtane i na vikendy :? ...

    O HR uz radeji nechci slyset, ze jsem za 14 dni co jej mam mel uz 2 - jeden ze jsem nainstaloval nejaky program kdy to nechtelo nabehnout (ted uz tam mam utilitu pro "Safe mode", tak doufejme ze by mne priste z neceho takoveho mohl vytahnout) a pak jsem instaopval ten opravny flash, i kdyz jsem ho u z mozna mel (nevim presne jak to predem zjistit jestli je potreba instalovat, protoze cislo verze u nej nemaji) a vcera v noci kalamita s SD, i kdyz nastesti napravena asi za 2 hodiny ;-) ...

    Na co "cinkani" se tam nekde da zvolit jiny zvuk, ale ted nevim, jestli i vlastni.

    Az bude pod tim oknem, tak to si rovnou priprav kostatko a lopatku, protoze toho uz asi na sbirani moc nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    3

    Dikes,za odpovede,kazdopadne sa mi po niekolkych pokusoch ju podarilo naformatovat v PDA pomocou toho programu,a isiel tam aj nahrat nejaky instalacny subor,ale ked som ho chcel otvorit,tak ze sa neda citat s karty,a od vtedy mi ju uz ani PDA neukaze.Skusal som ju dat do citacky u znameho,a ked ju chcel otvorit,napisalo ze nie je naformatovana,ci naformatovat,ked som dal ano,tak ani nezacalo,a ze to proste nejde,takze asi to vidim na Reklamaciu.Mam este par otazocok,mate niekto skusenosti s navig.softom MARCO POLO 2 (Europa) a jak zistim aky tam mam ten ovladac na to GPS (teda myslimako zistim ci tam uz nemam ten 3.1.1 popripade sa to upgrajduje s ofic.stranky???Je to potom ten Flash ROMky?)Dik je to moje prve PDA tak moc skusenosti s tym zatial nemam.Este raz dikes ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 11 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Yakumo Delta X5 BT
    Od sindios v sekci Yakumo
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 21:45
  2. Pomoc-yakumo delta 300
    Od jirka-sk v sekci Yakumo
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 21:31
  3. Jak udělat z Yakumo Delta X 5 BT GPS?
    Od statistik v sekci Yakumo
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 15:56
  4. Yakumo Delta X 5 BT ako GPS pre PC
    Od Roboo_ce4you v sekci Yakumo
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 15:38
  5. Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 02-10-2005, 15:14