Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Koupil jsem MDA Compact, ale ...

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    70

    je tu několik věcí, se kterými si zatím nevím rady.

    Předem moc děkuju všem, kteří mi pomohli při výběru a dokopali mě k tomu, abych si něco koupil. Doufám, že vás nebudu za nějakou dobu stejně tak proklínat

    1) zjistil jsem, že ty aplikace intellidial atd. jsou dělané pro praváky :-( . já jsem zvyklý na mobilu psát levou a tlačítka nejdou mačkat zdaleka tak dobře jako pravou, navíc s stíním :-( ... existuje něco jako skin nebo úprava pro leváky nebo se mám začít učit psát pravou rukou?

    2) nainstaloval jsem si update ze stránek T-Mobile, takže už mám u zadávání pin 1 místo dvou nul. Nevím ale, jestli se mám pouštět do flashování? Co přesně jsou výhody novější verze? (asi se dotaz opakuje, kdyžtak pls nasměrujte na správný thread)

    3) pokud bych si zatím nechal originál flash T-Mobile (než to všechno pořádně vyzkouším) a chtěl to flashnout později, je možné nějak zachovat třeba nainstalované programy nebo po flashi musím instalovat a nastavovat všechno znova?

    díky moc za odpovědi, omlouvám se, jestli se opakuju...

    P.S. fólii mám nalepenou jako prase :-) ... začal jsem dřív lepit než číst diskusi... je to plný takových malých miniaturních bublinek, nebo co... asi budu muset zajet koupit nějakou lepší a hned si ji nechat i nalepit v AH Mobilu :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ad 3: obnovit PDA po flashi jde i tou zalohovacim programem, co je Compactu, ale ten obnovi kompletne cele zarizeni, takze se muze stat a stava, ze to po obnove nahradi nektere soucasti starsimi verzemi, pripadne prepise zmeny v registrech dane flashem.
    Existuje pak zalohovaci program SpriteBackup, ktery umi obnovit po flashi a snazi se nepremazat novinky, ale taky to neni 100%.
    Takze je vzdy lepsi to nainstalovat znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    70

    jo dekuju za pomoc...

    ještě jedna věc: rozhodl jsem se zatím ponechat (aspoň na chvíli) ten originál T-Mobile ROM, jelikož jsem zatím nezjistil (po 1. dnu) žádné omezení nebo problémy... tak uvidím. Jenom se chci zbavit toho odporného vzhledu - někde tady bylo doporučeno neinstalovat originál Intellidialer a inteli... ale nějaké stažené z netu - ale nevím, jestli musím stáhnout přesně verzi, kterou mam rom? nebo kteroukoliv? nebo nevíte jiný recept na to, jak zachovat fce těch intelli programů a přitom nemít růžový mda?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    koukni na tohle, snad ti to pomůže - http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=8325
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    muze nainstalovat verzi jakoukoliv, nebo je mozne v nekterych aplikacich pouzit skiny, vse je na xda-developers.com
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    70

    ok, díky... nebýt fóra byl bych ...

    ještě bych ale měl několik dotazů:
    1) instaloval jsem si "Oskar-PACK" pro připojení na net. připojení funguje, jenom by mě zajímalo, můžu to nechat pořád připojené? nebude pořád docházet k nějakému přenosu dat (nemám paušál) nebo to užírat výdrž baterie

    2) jak jsem vyhodil většinu toho softu z extended rom (neinstaloval), mám teď pocit, že pro psaní sms tam byla přibalena taková softwarová klávesnice - kterou jsem si mohl zvolit v seznamu metod vstupu - nevíte, který cab jí instaluje a jestli se spolu ní do mda nezanese zase t-mobile růžové svinstvo?

    3) když jsem zkoušel trial Sprite Backup, tak jsem si vytvořil zálohu... má ale asi jenom 13,2 MB. Myslel jsem, že se takto dá zálohovat celý obsah ROM - tedy i systém windows? aby při případném flashi šlo zase všechno vrátit zpět?

    4) a ještě drobnost- nevíte jestli jde obsah ext-rom otevřít a zavřít, třeba bez flashe hlavního systému, jenom že bych tam nahrál všechno, co jsem dal změnéného a nemusel bych toho tolik zálohovat... zkoušel jsem hledat, ale nenašel jsem nic jednoznačného :-(

    Díky moc a omlouvám se, jestli se dotazy opakuju... uff, na prvni den s prvnim pda v zivote toho je celkem dost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    1. pokud to nemas upravene v nastaveni, tak po vypnuti se odpoji, pokud nemas duvod, je lepsi se odpojit

    2. PhonePad, nebo IntelliPad

    3. zalohuje se jen RAMka, ROMka je nemenna, takze neni potreba...

    4. uz se tu to resilo, link si ale zkus najit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    70

    Ok, první body vyřešeny, na ext. rom kouknu zítra

    Poslední (dneska ) dotaz: asi pitomost, ale v mda mám 3 typy paměti:

    Main memory
    - operační ??? paměť
    Storage
    - vnitřní paměť
    Storage disk
    - sd karta

    můj problém: ta Main memory je asi 20 MB. teď jsem do ní musel nainstalovat trial verzi sbd pocket plus, protože to hlásilo, že jinak budou problémy. Otázka: můžu i tuhle main memory zaplácnout daty na maximum? nebo je to jakási operační paměť, a platí, že čím víc paměti zaplácnu, tím pomalejší mda bude? a jak to řešíte vy?

    přiznávám se, tentokrát jsem nehledal... dneska už to prostě nejde . radši půjdu spát...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    pameti jsou jedn dve: RAM a ROM

    RAM se deli na : storage / applications - cast pro ukladani dat a cast pro spusteni aplikaci - jde menit pomer tim sliderem

    ROM se deli na: system ROM / exttended ROM / storage ROM - tady to bezne menit nejde (existuje ale moznost smazat exto rom s sloucit ji se storage ROM)...v system je celej system a radio (mno, vlastne i tohle jsou jeste dve casti, le to neni dulezite) v ext. rom jsou customizace od vyrobce (nebo co si tam date specilani editaci) a storage ROM je cast, kam si mzuete dat veci a ani po HR o ne neprijdete...

    tohle plati pro WM2003, SE...WM5.0 uz to ma jinak, ale to neni ted podstatne
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    141

    Pakliže je to pro tebe jen trochu mozne, tak vrele doporucuji prijit na prazsky sraz ce4you a najit si tam nekoho s Compactem (napriklad me). Datum a podrobnosti v sekci Srazy a setkani (pisu z Compacta a jsem trochu linej resit link). Neni velky problem udelat z ty T-Mobile ruzovosti velmi uzitecnou hracku :-) Kazdopadne vitej do klubu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    70

    jo, díky... snad budu mít čas, poslední dobou nějak nestíhám :-) ... ještě bych ale potřeboval něco: najednou koukám a compact se mi připojil (z ničeho nic) na gprs mms od oskara... není to divný? poslední program jsem instaloval nějaký sbd gprs monitor, přiložený na cd od t-mobilu... nemůže to "žrát prachy" ? (aby tam nedocházelo k nějakýmu datovýmu přenosu...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    ten se samostatne nepripojuje, takze to bude neco jineho, automaticky email, pocasi, rss, nebo neco jineho...jen doplnim, ikonka G na horni slite neni pripojeni, jen indigace GPRS signalu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    70

    no, nevím co to bylo... začalo se mi to připojovat k mms připojení... předtím jsem nainstaloval programy z přiloženého cd, byl tam právě ten sbd gprs monitor, pak nejake programy ClearVuePDF a PPT, a Voice..? (neco na hlasove vytaceni...) a faxovaci program... neco z toho to muselo byt, - protoze jsem se toho nemohl zbavit, dal jsem hard reset a aspon jsem vyzkousel obnoveni ze zalohy, a ted uz se to nepripojuje....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Acer koupil společnost E-Ten
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 14:45
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 08:54
  3. Vrátil jsem MDA Compact. Jakou náhradu byste mi doporučili?
    Od Vladimír Klaus v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 07-04-2005, 14:03
  4. Mitac Mio728G - koupil sem ale mam par obecnych dotazu na flash
    Od phaeton_esc v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-04-2005, 21:17