Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: MDA a paměť

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2003
    Příspěvků
    15

    Ahoj,
    Pár měsíců mám MDA a pomalu začíná splňovat moje představy o tom, jaké informace bych měl ssebou nosit. Od běžných aplikací, přes anglický slovník, mapu Evropy, GPS, nějaké hry, E-knihy ablabla....mimochodem GPS funguje bezvadně a cenově i funkčně je mnohem lepší než například Street pilot od Garminu. Nicméně jeden problém neumím vyřešit. Před MDA jsem měl Cassiopeiu E-105 s 32MB pměti. Důsledně jsem instaloval veškerý soft na CF a po resetu Cassia byla prakticky celá operační paměť volná (k dispozici). Když totéž provedu u MDA je stav paměti po restartu následující
    úložná 14MB alokováno, 7MB použito, 7MB volno
    programová 17MB alokováno 9MB použito 8MB volno
    Kde mi mizí těch 16 mega to fakt nevím. Neví někdo co s tím?

    Dík za radu
    PS mám instalovanou podporu češtiny
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Guest

    Ahoj,
    doporucuju free programek Where Is My Ram (WIMR). Ten vam ukaze, kde se vam ztraceji bajtiky. Odhaduju, ze nejvice sezerou SMS protokoly ve slozce windows. S tim se ovsem neda nic delat. Leda rozsirit interni pamet MDA.
    Milan Hajek
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Guest

    Ahoj,
    prosim o informaci jak a hlavne kde lze interni (32MB) pamet rozsirit u telefonu MDA.
    Dik za radu
    Mira
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    76

    Já mám aktuální stav na Variu takový:
    Programová paměť:
    Celkem 44,01 MB, Použitá 24.13 MB, Volná 19,88.
    Všechny procesy jsem ukončil, nemělo by nic běžet. Postupem času se mi ale volná programová paměť snižuje, až třeba na 13 MB, zatímco jsem začínal na 25 MB. Od té doby jsem neinstaloval nový program, vše používal standardně.
    Když udělám soft reset, vrátím se na těch 25 MB volné, ale celé to moc nechápu. Může to být v těch SMS ? Je možné v nějaké složce něco vymazat, aniž by byl nutné soft reset ?
    (Explorer nepoužívám, takže mazání historie atd nepomůže)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    76

    Jo, šikovná věc. Sice pořád nevím, kde se mi ta paměť toulá, ale pomáhá to. Nedostanu se až na takové hodnoty jako po Softresetu, ale paměti přibude výrazně.
    V rámci programu jsou dvě aplikace-Hibernate a Closeapps. Protože nevím, kterou z nich bych měl použít, tak postupně spustím obě....jestli je to dobře..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    Hibernate - pouze pošle všem běžícím aplikacím zprávu WM_HIBERNATE, tuto zprávu využívá systém, pokud mu schází prostředky pro chod systému. Aplikace na ni reagují tak že uvolní nepotřebné zdroje

    Closeapps - jak název napovídá, zavírá běžící aplikace zasláním zprávy WM_CLOSE
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    76

    Děkuju moc :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. jak na pamet
    Od kubislav_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-06-2009, 18:46
  2. Paměť na SMS
    Od chucky_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 19:36
  3. Paměť RAM
    Od Aleš Burakowski v sekci Mio
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-02-2008, 08:08
  4. Paměť PDA
    Od Flesh v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-12-2006, 19:29