Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: eurotel GPRS

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    233

    zdravím... Pokud se to tu už probíralo tak se omlouvám... Ale už pěkně dlouhou dobu se pokouším nějakým způsobem připojit pres eurotel gprs a nedaří se mi to... když zadám číslo *99***# a zkusim se připojit pres infra port na mem mobilu, tak mi mobil vyhodi hlášku, že si mám předplatit gprs... ale to mám normálně aktivovaný... na mobilu mi připojit jde, ale na PDA pres mobil už ne... prosím poraďte..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    451

    Treba mrknut do diskusii o pripojeni do internetu. Mas nastavene ostatne vsetko spravne? Skus sa mrknut na stranky Eurotelu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Telefonni cislo na ET GPRS je *99#.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    275

    Když poprvé připojujete mobil jako modem k PDA nebo stolnímu compu, je potřeba spojit se s operátoram a požádat o zaslání tzv. "chytré sms-ky". Ta se uloží v telefonu a ten pak je schopen plnit funkci modemu.
    Měl jsem to tak u NOKIE 6310i přes OSKARA i později u NOKIE 6230 s tarifem EUROTEL DATA NONSTOP. Před tím mi to také hlásilo ten nesmysl o nutnosti předplatit si GPRS.
    Konkrétně - N 6310i po zaslání "chytré SMS" fungovala s OSKAREM i s ET.
    Po zakoupení N 6230 mi ET v ní nefungoval, výše citovaná hláška, až jsem si vzpomněl a zavolal operátora, zaslali SMS a poté teprve začala "modemovat" i N 6230. Zajímavé je, že po uložení této SMS je jedno, jakého operátora v kterém telefonu používám.
    Pokud mě paměť neklame, tak o této maličkosti se tu na žádném fóru s touto problemtikou nepsalo. Je to všek klíčové !!! Alespoň podle mých výzkumů při probdělých nocích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    :O :O :O

    Teda ja kdyz jsem si kupoval T610 a mel uz aktivni tarif DataNonstop, tak mi nikdo nic neposilal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    tedy to je mi novinka, jiz leta uzivam ruzna zarizeni jako modem a tohle jsem nikdy nepotreboval a ani netusim, ze neco takove existuje...smsky pro zmeni pamaremetru pripojeni jsou jasne, kdo nechce, nemusi si to nechat zaslat, kdyz to zvladne nastavit sam (tzv. OTA)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    451

    Funguje to uz dlho, ale napr. T-mobile SR to ma len pre MMS a Wap. Pokial chces nastavit mobil ako modem na pripojenie do netu, musis si poradit sam. Dalsia moznost je navstivit datoveho partnera operatora, pokial ho ma a za kupon ktory dostanes pri aktivacii si nechat zadarmo poradit. Ja som to vyuzil, ale nepomohlo to. Nakoniec stacila uplna blbost, restartoval som telefon, cim sa zmazali ucty co som povytvaral a zostal default a vsetko ide ako ma.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Není to náhodou obdoba konfigurátoru T-mobilu jež najdeme na jejich webu? Stačí si z jejich webu poslat konfigurační sms a ona vám na telefonu nastaví WAP/GPRS/MMS na daného operátora apod.. Pak již ani snad nemusíte při vytváření modemového připojení nastavovat +cgdcont=1... atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    jiste, to je vse to same, ale nic z toho neni neco ve smyslu "aktivace modemu", vzdy se jedna jen o nastaveni na dalku, vzduchem, nebo jak chceme a to je prave funkce OTA (OverTheAir)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    233

    Tak jsem si nechal poslat z webu Eurotelu aktivacni SMS, ale porad nejde... porad tam je predplatte si GPRS.. nenasel jsem tam teda aktivace modemu, ale aktivace GPRS... to by melo byt jedno ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Potvrzuji zkusenost. Nový telefon je třeba nakonfigurovat buď vložením AT příkazu (+cdconf ...) či chytrou SMS a pak restartovat. Zatím všechny telefony (Nokia) mi takhle fungovaly. Kupodivu to opravdu stačí udělat poprvé, takže člověk příležitostně ztratí ten nastavovací řetězec a s novým telefonem se diví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    275

    Mark314 - už jsi zprovoznil připojení k nettu? A jak to probíhalo? Pokud máš NOKII, byla potřebná SMS od operátora?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Vzdyt psal, ze mu to nepomohlo...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nastavení GPRS Eurotel (O2)
    Od Maikl_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-08-2007, 06:48
  2. Nastavení GPRS u Eurotel GO
    Od jirkont v sekci Motorola
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-01-2005, 15:37
  3. Nastavenie MMS,WAP a GPRS na EUROTEL/SR a ORANGE/SR
    Od Marek Madaj v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 08-06-2004, 01:08
  4. GPRS pro Eurotel
    Od belkov v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-02-2004, 10:26
  5. GPRS a připojení přes Eurotel
    Od Romanos_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-09-2003, 12:43