Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC HD mini - první pohled pro nedočkavé

25.4.2010, Pavel Koza, preview
Netrvalo dlouho a HTC HD2 dostalo sourozence oslovující ty, pro které je z nějakého důvodu nevhodná. Tedy skoro pro všechny, protože pokud vás od HD2 odradil displej s kapacitní vrstvou, s novinkou si moc nepomůžete - ta tento typ dotykové vrstvy nabízí také.
Kapitoly článku:
  1. HTC HD mini - první pohled pro nedočkavé
  2. Parametry
  3. HTC Sense
  4. Systém a aplikace, závěr
Někdy pochopitelně k horšímu, ale k rozumně horšímu, vyslovený úlet naštěstí budete ve specifikaci hledat marně. Kromě menšího displeje s menším rozlišením je to především pomalejší procesor, o trochu méně paměti a pár drobností. Beze změny jsou naopak komunikační schopnosti, papírově stejný pětimegapixelový fotoaparát nebo velmi podobná softwarová výbava v čele s HTC Sense.



Poznámka: Psali jste si o to, prosili, žadonili, vyhrožovali a upláceli, máte to teda mít. :) Touto recenzí počínaje budu (v ideálním případě) nabízet o každém zařízení dva články. Po pár dnech používání to bude lehce odlehčená recenze tohoto typu, ve které na 2-3 stránkách shrnu dojmy, klady i zápory zařízení, což většině čtenářů postačí. Pokud ale o zařízení budete chtít vědět víc (nebo lépe řečeno skoro všechno), počkáte si přibližně 14 dní na "plnotučnou" recenzi, která nabídne přeci jen hlubší pohled můžete si přečíst podrobnou recenzi.



Za zapůjčení zařízení zároveň děkuji společnosti Alza.


Příslušenství, vzhled a všechno kolem


Po otevření krabice a drobném souboji s několika plastovými sáčky na nás vykoukne poměrně nudná a strohá sestava příslušenství, jako jsou sluchátka nebo synchronizační kabel. Z šedivého průměru vybočuje pouze doslova titěrná nabíječka s odpojitelným USB kabelem, která potěší nejednoho uživatele žijícího převážně na cestách.



Oživení HD mini, tedy vložení SIM karty, paměťové microSD karty a baterie, je jednoduché, tedy pokud se vám povede sundat zadní kryt. Na první pohled to vypadá složitě, protože se zadní kryt jeví jako přišroubovaný, ale je to jen klam, protože čtveřice velmi dobře patrných šroubků není součástí krytu. Stačí letmý pohled do manuálu, zatlačit na to správné místo a kryt je dole. V netradičně jedovatě žlutě zbarveném těle přístroje pak provedeme nezbytné operace spojené s vložením karet a zařízení je připraveno k práci.



HD mini je, vzhledem ke svým parametrům trochu překvapivě, velmi malé zařízení, plně srovnatelné například s HTC Touch2. Poplatné posledním trendům nabízí jednoduchý design, i když netradičně zpracovanou zadní stranou přeci jen z průměru trochu vybočuje. Překvapivě řešena je pětice tlačítek pod displejem, která jsou, stejně jako displej, založena na kapacitní dotykové vrstvě, ovládat se tedy dají pouze prsty. Každé tlačítko je navíc bíle podsvícené a podsvícení se aktivuje nejen stisknutím, ale i automaticky spolu s displejem, pokud zařízení usoudí, že je až velká tma.



Kvalita provedení je pro HTC typická, ani při podrobném prozkoumání není zařízení co vytknout. Způsob spojení zařízení a krytu baterie je sice neobvyklý, protože kryt tvoří jakousi vaničku, ale můžete si být jisti, že samo od sebe se vám rozhodně nerozpadne. Příjemnému pocitu napomáhá i pogumovaná zadní vrstva, takže zařízení neklouže v ruce a navíc je výrazně odolnější proti poškrábání nebo otiskům prstů.

Pokud dáváte přednost videu, připravil jsem pro vás i ukázku v této podobě. Jen si dovolím připomenout, že přímo na YouTube můžete video sledovat i v HD kvalitě.
reklama