Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Prvních 60 minut se Samsung OmniaLITE

3.7.2009, Pavel Koza, preview
Po prvním, rozhodně nijak nesmělém kroku do světa mobilních dotykových komunikátorů bez klávesnice a dokonce i bez stylusu v podobě zařízení Samsung Omnia SGH-i900, si pro nás na letošní rok v Samsungu připravili Omnií hned několik.
Kapitoly článku:
  1. Prvních 60 minut se Samsung OmniaLITE
  2. Parametry zařízení
  3. Nová verze Samsung TouchWiz, závěr
Já měl to štěstí, že jsem si mohl přes víkend pohrát s modelem spadajícím do jakési „základní“ kategorie, která se sice bude vyznačovat o něco základnějšími parametry, ale zato lákavou nízkou cenou. Jinými slovy jsem lehce otestoval předprodukční verzi Samsungu OmniaLITE B7300 a vy si můžete přečíst, jak se mi v kostce líbila.



Na úvod, jako obvykle, jedno důležité upozornění - tento článek není recenzí. Popisované zařízení nebylo podrobeno mému důkladnému testování a hnidopišskému odkrývání slabých míst. Jde o první, veskrze pozitivní dojmy s minimem kritických zkušeností. Pokud chcete znát i slabé stránky zařízení, musíte si počkat na podrobnou recenzi. Zařízení, ke kterému jsem se nachomýtl, bylo navíc předprodukční jednotkou, takže se finální verze může od této celkem dost lišit. Proto berte veškeré informace zde uvedené s rezervou, ve finále to může být jinak.



Za zapůjčení zařízení děkuji společnosti Sunnysoft, která pro něj připravuje lokalizaci do maďarštiny, slovenštiny, chorvatštiny a srbštiny.

A ještě doplním, že je nutné mít stále na vědomí, že se jedná o základní model řady Samsung Omnia, takže parametry jsou takové či makové záměrně; pro fajnšmekry chystá Samsung high-endovou Omnii II.




Vzhled zařízení


Na první pohled je nová Omnie taková mladší sestřička prvního takto označeného modelu od Samsungu. Nabízí dost podobné rozměry, parametry i vlastnosti. Pokud se zaměříme na tvar a fyzickou velikost, není na tom B3700 špatně. Tělo přístroje je sice plastové, ale nevypadá nijak levně a jak povrchová úprava, tak barevná kombinace (kterých by mělo být v prodeji hned několik) je povedená a sedí ke kategorii, do které se zařízení řadí. Díky plastu je zařízení navíc velmi lehké, což nikdy neurazí.



Po těle přístroje najdeme i několik tlačítek; pod displejem je to dvojice pro ovládání telefonního modulu a navíc i čtyřsměrový hlavní ovládací prvek, po stranách je navíc rozmístěno i dvoutlačítko pro regulaci hlasitosti a tlačítko vyvolávající programovou nabídku na straně levé, tlačítko pro uzamčení přístroje a extra tlačítko pro ovládání digitálního fotoaparátu na straně pravé. Netradičně nahoře je umístěn konektor pro připojení microUSB kabelu nebo sluchátek. A nejen konzervativní uživatele navíc potěší jak z boku volně přístupný slot pro microSD karty, který je jen chráněný malými dvířky, tak i tlačítko pro provedení softwarového resetu.



Celkově to sice není žádný vyslovený luxus, ale jako ostatně u většiny vlastností tohoto zařízení platí, že vzhledem ke kategorii zařízení je to OK.
reklama