Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Fotoduel HTC: Touch Pro2 vs. Touch Pro vs. Touch Diamond2

1.6.2009, Pavel Koza, recenze
Před měsícem jsem si během psaní recenze HTC Touch Diamond2 vyhrál se srovnávacími fotografiemi pořízenými několika různými zařízeními od HTC a díky skutečně vynikajícím výsledkům vše publikoval v samostatném článku. To samé jsem chtěl zopakovat i s právě recenzovaným HTC Touch Pro2.
Namlsán špičkovými schopnostmi foťáku v Diamantu2 jsem sice trochu krotil vášně, protože minimálně rozlišení nového Touch Pro2 bylo už dle specifikace o stupeň horší, ale díky propracované aplikaci jsem věřil ve slušný výsledek.

Nebudu to nijak protahovat ani omlouvat, stačí kouknout na prvních několik fotek a uvidíte to sami. Integrovaný digitální fotoaparát v zařízení HTC Touch Pro2 je prostě mizerný, takový průšvih si Touch Pro2 snad ani nezasloužil. I když najdeme jistou polehčující okolnost, protože schopnost focení nepatří u tohoto modelu mezi hlavní priority, přesto zařízení nestojí pár korun, a tak bych očekával alespoň průměrné výsledky. Dál už to nechám bez komentáře, snad jen doplním, že nejen že nové Pro2 nestačí ani zdaleka na nového Diamonda2, ale subjektivně mi přijde ještě horší než původní Touch Pro, a to už je celkem na pováženou.

Testovací fotografie z jednotlivých zařízení

Všechny fotografie jsou vždy pořizované ve stejnou chvíli (samozřejmě po sobě, najednou se to v jednom člověku dá realizovat dost těžko:) a stejným způsobem (z ruky nebo s oporou). Způsob focení není uveden, ale v tomto případě jde o srovnání, takže to není důležité. Na zařízení byla nastavena plná automatika, takže je možné (pravděpodobné), že například vyvážení bílé by v případě ručního nastavení bylo v některch situacích věrnější, ale k těmto vlastnostem se dostanu v detailní recenzi.

Na základě komentářů jsem zkusil pár fotek na stolním počítači jednoduchými filtry upravit, obarvit a prostě trochu zkrášlet. Vzhledem k originálům to sice není nijak úchvatný výsledek, ale nějaký posun k lepšímu tam je.

Testovací fotografie z jednotlivých zařízení

A to je vše. Vzhledem k výsledku asi nemá smysl dělat ještě jedno srovnání s XPERIÍ, protože ta strčí Pro2 do kapsy bezesporu také. Asi jedinou pozitivní věc na celém testu fotoaparátu nového zařízení HTC Touch Pro2 vnímám v tom, že po několika dnech používání zůstává mizerný foťák jedinou velkou kaňkou na schopnostech zařízení, a tak pokud nenarazím na něco skrytého, nic horšího už na nás nečeká. :)
Tak co tomu říkáte?
reklama