Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Velká recenze zařízení HTC HD mini

5.5.2010, Pavel Koza, recenze
Na krabičce zařízení je grafika zobrazující obrys špičkového zařízení HD2 kolem detailní fotografie HTC HD mini spolu se šipkami, které zdůrazňují, jak výrazně je tento nový přístroj menší. Změna velikosti s sebou přinesla i změny některých parametrů.
Uživatelé se tak mohou těšit na nové HVGA rozlišení nebo novější model sedmičkové řady procesorů od Qualcommu s taktem 600 MHz. A i když je předinstalovaná verze systému Windows Mobile 6.5.3 mnohem lépe přizpůsobena ovládání zařízení prsty, přesto v HTC nezapomněli ani na balík svých aplikací se stále se lepšícím HTC Sense v čele. Pokud se o zařízení HTC HD mini chcete dozvědět víc, přečtěte si tuto podrobnou recenzi.



Toto je podrobná recenze zařízení HTC HD mini. Pokud preferujete zkrácenou verzi, najdete ji v článku HTC HD mini - první pohled pro nedočkavé. Opět jsem trochu upravil formát podrobné recenze a a snažil se ji zkrátit, protože bych se chtěl zaměřit především na zkušenosti a méně na epický popis vlastností. Více také budu používat video, které nahrávám na tento kanál na YouTube, kde jsou všechna (i starší) videa k dispozici i v HD formátu 1280 x 720 bodů.



Tímto bych rád rovněž poděkoval společnosti Alza za zapůjčení zařízení k recenzi.

A ještě upozorním na to, že testované zařízení mělo anglickou verzi ROM 1.07.479.1 WWE a rádio 0.63.05.05. Jakákoliv jiná verze může nabízet více či méně odlišné výsledky.


Základní informace


Nedávno recenzované zařízení HTC HD2 sice patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější Windows Mobile zařízení historie, ale hned z několika důvodů nemusí vyhovovat každému. Proto v HTC připravili odlehčenou verzi tohoto modelu a nazvali ji trefně HTC HD mini.



Mezi tři hlavní rozdíly patří velikost a rozlišení displeje, typ a výkon procesoru a na první pohled patrné menší rozměry a hmotnost. Úhlopříčka displeje se zmenšila o více jak palec na 3,2 palce, kvůli nižšímu rozlišení HVGA (320x480 bodů) ale novinka nabízí o něco hrubší rastr. Marketingově nesmírně silný procesor Qualcomm Snapdragon s taktem 1 GHz nahradil o třídu nižší procesor s taktem 600 MHz, což se naštěstí na výkonu neprojevilo nějak výrazně. Znatelně nižší rozměry pak potěší všechny, pro které byla HD2 až příliš velkým soustem.

V této chvíli je zařízení HTC HD mini v prodeji pouze u nezávislých prodejců a jediného operátora O2, takže pokud plánujete jeho nákup a jste nebo se chystáte být jejich zákazníkem, můžete ušetřit.


Obsah balení


V tradičně malé krabici s barevným potiskem najdeme jen to nejnutnější, ale vzhledem k ceně to není nijak překvapivé.



V balení najdeme:
  • Zařízení HTC HD mini
  • Baterii
  • Sluchátka "pecky" s klipsem a molitanovými polštářky
  • Zdroj elektrické energie
  • microUSB kabel
  • CD-ROM s manuálem
  • Něco brožurek a letáků

Z celého obsahu krabice stojí za zmínku akorát elegantní a hlavně rozměry i hmotností (váží pouhých 36 gramů) miniaturní zdroj elektrické energie, který se jedním koncem zasune do zásuvky a na druhém konci se připojí přibalený microUSB kabel pro dobíjení zařízení. Na cesty je zdroj jako dělaný.



Sluchátka s malým jednotlačítkovým ovladačem a mikrofonem jsou klasicky průměrná a pokud to s poslechem hudby myslíte vážně, rychle sáhnete po něčem lepším. Náš přehled uzavřeme konstatováním, že na přiloženém CD najdeme manuály v různých jazycích včetně českého a mezi papíry a letáky i stručnou příručku pro začátečníky v angličtině.



Naopak ochranné pouzdro nebo paměťovou kartu budeme v zařízení hledat marně.
reklama