Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Velká recenze zařízení HTC Touch Diamond2

28.4.2009, Pavel Koza, recenze
Nejen vzhledem k prodanému počtu kusů je zařízení HTC Touch Diamond již zapsáno v kronice mobilních přístrojů s Windows Mobile zlatým písmem. Bylo tak jen otázkou času, kdy se objeví jeho nástupce. Veřejnosti se HTC Touch Diamond2 představil v únoru a již 2 měsíce poté se začal prodávat.
Papírově jde o vylepšený model, v mnoha ohledech původního Diamonda výrazně převyšující, zároveň se nad ním ale vznáší velké očekávání, které může být obtížné překonat. Recenzované zařízení HTC Touch Diamond2 s kódovým názvem HTC Topaz bylo určené pro trh Velké Británie, takže existuje nepatrná možnost, že se česká verze prodávaná na našem trhu bude nějak lišit. Pokud časem na nějaké odlišnosti narazím, recenzi aktualizuji, ale kromě jiné koncovky pro zdroj elektrické energie skutečně žádné rozdíly neočekávám.





A na úvod ještě jedna poznámka. Testované zařízení mělo anglickou verzi ROM 1.39.405.2 WWE (ROM) / 3.43.25.19 (radio), byla v něm použita microSD karta SanDisk 16 GB a 8 GB a zařízení bylo připojeno k počítači Asus M50Sv, případně Asus EEE 901. Všechny parametry, benchmarky, aplikace a screenshoty reflektují stav s touto verzí systému a tímto příslušenstvím. Jakákoliv jiná verze nebo kombinace příslušenství může nabízet více či méně odlišné výsledky.


Základní informace


Společnost HTC si v poslední době tak trochu libuje v matení svých příznivců a zákazníků. Vzpomeňme například na zařízení HTC Touch Cruise (HTC Iolite), které se jmenuje úplně stejně jako jiné a o několik let starší zařízení HTC Touch Cruise (HTC Polaris). V tomto případě se sice nejedná o shodu jmen, nový model Diamonda se jmenuje pěkně logicky HTC Touch Diamond2, ovšem při pohledu na technickou specifikaci si nemůžeme nevšimnout, že se toto zařízení spíš než prvnímu Diamondu podobá ať už displejem, slotem pro microSD karty nebo způsobem ovládání novějšímu Touch HD. Takže i když budu ve většině případů srovnávat dvojici Diamondů spolu navzájem, srovnání s HD-čkem se určitě nevyhnu a někdy porovnám hned všechna tři zařízení najednou.




Pokud vedle sebe položím oba Diamondy, mezi hlavní a na první pohled patrné rozdíly bude určitě patřit změna rozlišení i velikosti displeje nebo absence ovládacího prvku, místo kterého přímo pod displejem Diamonda2 najdeme dotykovou lištu pro zvětšování a zmenšování obrazu. Rozměry zařízení ale překvapivě vzrostly jen nepatrně, takže je rozdíl mezi oběma modely mnohem menší, než se zdá z fotografií samotných zařízení.




Při pohledu na technické specifikace najdeme rozdílů mnohem více, ať už se jedná o trochu jiný typ procesoru, větší paměť, ztrátu 4 GB integrovaného úložného prostoru, místo kterého je naopak k dispozici microSD slot pro paměťové karty, lepší fotoaparát nebo kapacitnější baterii. To všechno ale najdete pěkně přehledně v našem katalogu zařízení, takže se nyní můžeme věnovat podrobnému popsání a zhodnocení zařízení.




Nakonec ještě doplním, že na našem trhu je v tomto okamžiku k dispozici pouze anglická verze HTC Touch Diamond2 a v blízké budoucnosti by měla být v prodeji i plně lokalizovaná verze s předinstalovanou češtinou z dílny společnosti Sunnysoft.
reklama