Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Velká recenze zařízení Qtek 9100 (HTC Wizard)

7.3.2006, Pavel Koza, recenze
Nebudu vám nic nalhávat, na Wizarda jsem se těšil už pěkných pár měsíců snad ještě víc než David Rath na křeslo ministra a první setkání s reálným zařízením na brněnském Invexu mé nadšení nijak nesnížilo.
Proto mi trvalo jen pár minut, než jsem se po přečtení strohé, ale všeříkající SMS zprávy (Je tady, prijed :-)) dopravil do prodejny společnosti Sunnysoft a své budoucí osobní zařízení poprvé slavnostně zapnul. Stejně jako u jeho předchůdce, zařízení MDA Compact, které jsem používal asi půl roku, jsem si s recenzí dal trochu na čas, abych se s novým obyvatelem mých kapes u kalhot důkladně seznámil. Snad mi to prominete...





Ještě než se začnu podrobně zabývat obsahem krabice, stručné vysvětlení pro ty, kteří se ve světě Pocket PC zatím zas tak moc neorientují. Zařízení Qtek 9100, tedy to, co vám zde hodlám představit, vyrábí taiwanská firma HTC (neplést s THC, to nabízí zábavu jiného typu). Tato firma ale zařízení sama koncovým zákazníkům neprodává, nemůžete si koupit zařízení HTC Wizard. Jejími partnery jsou pouze prodejci nebo mobilní operátoři, kteří tato zařízení prodávají pod svojí značkou. Takže i když je tato recenze o zařízení Qtek 9100, až na možné drobné rozdíly v software, vzhledu nebo příslušenství se to samé dá prohlásit o zařízení MDA Vario prodávané společností T-Mobile nebo i-mate K-JAM prodávané společností i-mate.

Ale dost teoretických úvodů, je na čase rozbalit krabici.


Copak máme v krabici?


V decentní a nikterak objemné krabici najdeme slušnou sestavu příslušenství.



  • Zařízení Qtek 9100
  • Náhradní teleskopický stylus
  • Ochranné pouzdro
  • Sluchátka
  • Zdroj elektrické energie
  • USB synchronizační kabel
  • Uživatelský manuál (anglicky)
  • Příručku pro rychlý start (anglicky)
  • Dvojici CD s bonusovými aplikacemi
  • Záruční informace a další drobnosti

Mně osobně je sice dodávané ochranné pouzdro úplně ukradené, stejně jako Compacta i toto zařízení nosím především po kapsách, ale kvůli této recenzi jsem je vyndal z krabice a pořádně prohlédl. Pro případ, že by to z fotografií nebylo poznat, raději hned uvedu, že pouzdro je černé barvy;) Díky pružné přezce je určeno k nošení na opasku, zařízení se do něj ukládá naležato. Kapsička, do které se zařízení vkládá, je tvořena dvojicí pevných kusů "čehosi", potaženém z jedné strany nylonem a z druhé (vnitřní) strany plyšovým materiálem, na čtyřech místech k sobě sešitých pružným pruhem látky. Důležitá místa na zařízení jsou tak volně přístupna i ve chvíli, kdy je zařízení v pouzdře. Proti vypadnutí chrání zařízení vrchní část pouzdra, která se po přehnutí přes horní okraj na přední straně zajistí dvěma páry tenkých magnetů.




Sluchátka s minikonektorem 2,5 milimetrů mi moc do oka nepadla. Opět se jedná jen o špunty do uší nevalné kvality. Zhruba v jedné třetině kabelu je malý ovládací panel s mikrofonem, posuvníkem pro regulaci hlasitosti a tlačítkem pro přijetí / ukončení hovoru. Celá sluchátka jsou stříbrná, co mě ale vadí nejvíc je jakýsi ochranný obal kabelu, který je z materiálu tak nepříjemného na dotek, že horší by snad mohl být už jen rezavý ostnatý drát. Snad alespoň dostatečně chrání proti poškození... O tom, jak sluchátka hrají, si raději povíme v sekci věnující se zvukovým schopnostem zařízení.




Na jednodílném zdroji elektrické energie černé barvy toho není moc ke koukání, kromě skutečně velmi malých rozměrů potěší i dostatečně dlouhý kabel s miniUSB konektorem na konci. Jeho přesná délka je 180 centimetrů. Stejně nudný je i 130 centimetrů dlouhý synchronizační USB kabel, na jednom konci najdeme klasický USB konektor hodící se do každého desktopu nebo notebooku, na druhém konci opět naprosto standardní miniUSB konektor.




Pro úplnost dodám, že v krabici je i podrobný, dvěstěstránkový manuál v angličtině, útlá brožurka pro rychlý start v používání zařízení (rovněž v angličtině) pro ty, kteří tlusté manuály ze zásady nečtou, dvojice originálních CD s bonusovými programy od Microsoftu i Qteku a nakonec i pár skutečných drobností jako záruční informace či nějaké letáčky. A to je z obsahu krabice vše.
reklama