Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
20.12.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Lumia 520 byla svého času velmi populárním telefonem s Windows Phone 8, a to především díky nízké ceně. Vývojáři se nyní povedlo na tento několik let starý model portovat nejaktuálnější verzi Androidu.
Pavel Matějka (24) | 20.12.201610:32
Je snad málo telefonů s Androidem? :­-­)

A líbí se mi ty řeči o plnohodnotných Nokiích s Androidem ­- s Nokií to bude mít společné jen jméno, bude to úplně obyčejný čínský mobil, jakých se ročně prodají stovky milionů. Foxconn si trošku zvedne prodeje na úkor jiných firem, to bude všechno.
Odpovědět0  0
Jáchym Šlik (85) | 20.12.201622:44
Je to spíše taková ukázka možností a svým způsobem zábava. Navíc systém ani není v příliš použitelném stavu.


K druhé části komentáře nejprve pár faktů: HMD Global je společným podnikem Nokie a Foxconnu. Sídlí v Espoo ­(hned naproti Nokii­) a jejím šéfem je Arto Nummela, který byl VP jak v Nokii, tak v Microsoftu. Nokie poskytla HMD nejen značku, ale také patenty a navíc by podle veřejně dostupných informací měla činit něco jako dohled. Vývoj a výrobu potom bude mít na starosti Foxconn, respektive jeho divize FIH Mobile.

Tím vším samozřejmě nechci říct, že budoucí Nokie budou ty pravé Nokie, jaké si pamatujeme, ale samotný Foxconn bude mít logicky zájem na tom, aby navázal na tradici. Ano, mohou to být obyčejné, ničím nezajímavé čínské placky, na které HMD přidá slavné logo, ale svým způsobem by tím byl sám proti sobě. A navíc doufám, že se Nokia už jednou poučila u Microsoftu.

Zatím jsme žádný nový smartphone Nokie pořádně neviděli, takže bych byl s tím automatickým odsuzováním opatrný. Ale samozřejmě se mohu mýlit. Takovým náznakem může být pár dnů stará Nokia 150, která už pochází od HMD: https:­/­/www.svetmobilne.cz­/nokia­-150­-tlacitkove­-mobily­-jsou­-zpatky­-ve­-finsku­/4801 Samozřejmě nevím, jak je to s kvalitou hardwaru a softwaru, ale ta snaha navázat je tam naprosto viditelná. Kdyby mi tenhle model někdo před pár lety položil na stůl se zakrytým logem, tak nebudu na pochybách, že je to Nokia.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.