Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Tři roky na tabletech

23.10.2013, Pavel Kovač, úvaha
Celý trh s výpočetní technikou je zaplaven tablety. Většina z nás v tabletu vidí příruční počítač, ve kterém si vyřídí e-mail, shlédne video a prohlédne fotky z párty. Není to však jen jeden pohled?
Kapitoly článku:

Výhra tabletů


Trh s tablety, který tu s námi je 3 roky, nám ovšem dokazuje, že jde prosadit své. Tabletů se prodává čím dál tím více. Mají stále větší potenciál jak pro běžné použití, tak pro profesionální práci. V profesionální sféře jsou sice pozadu za osobními počítači, ale jsou tu teprve 3 roky.





Nezdá se vám, vám co na tablety nadáváte, trochu divné odsuzovat po 3 letech produkt, že se nehodí úplně na všechno jako produkt, co tu je s námi více jak 20 let? Není to trochu nefér? S tablety má spousta lidí problém, spousta lidí je má rádo a také spousta lidí vlastně neví, k čemu jej využít. Dejme těmto skupinám chvilku času, aby se spřátelily a aby si jednoho dne podaly ruce a řekly: "Vyhráli jsme společně".


Konec PC


Daleko větší problém je u osobních počítačů. U nich se vývoj v posledních pár letech neuvěřitelně zpomalil a znamená to velký problém pro firmy. Běžným uživatelům to je relativně jedno. Ale ve firmách, co např. pracují s matematickými výpočty, to dělá vrásky.





Dělá to vrásky i obyčejným grafikům. Spousta z nich si totiž uvědomuje, že tablety stejně jednoho dne převezmou vládu a osobní počítače téměř zaniknou. Nám, co je kolem třicítky, to skutečně problémy dělat může. Jsme totiž už na něco zvyklí. V práci vyžadujeme určitý standard a pokud se nepřizpůsobíme, dopadneme špatně.


Co s tím?


Nic. To je to jediné, co s tím můžeme provést. Vývoj nikdy nikdo nezastavil. Snad jen zpomalil vlivem totalitních režimů, ale nikdy nešel zastavit.





Ti z nás, co tablet nepřijmou, vyhynou stejně jako dinosauři. Ti z nás, co nepřijmou absenci nabídky Start, vyhynou také. Ve své podstatě k tomu mělo dojít již dávno. Jen ono oddalování způsobuje naši větší a větší agónii.
reklama