Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung Galaxy Note 8.0: kreativní tablet s telefonem

29.7.2013, Jan Vítek, recenze
Pokud byste rádi vlastnili tablet, z nějž si můžete i zatelefonovat, či prostě jen rádi využijete možnost mobilního připojení, možná vám padne do oka model Galaxy Note 8.0. Ten nabídne 8" displej a slušnou výbavu, kde nebude chybět ani GPS či zadní fotoaparát.
Po tableto-telefonu Asus FonePad tu tedy máme další podobné zařízení. Samsung Galaxy Note 8.0 nám za více než dvojnásobnou cenu nabídne o palec větší displej s vysokým jasem (nezaskočí ho ani přímé slunce) chráněný odolným sklem Gorilla Glass, velmi užitečný stylus rozpoznávající i přítlak, podstatně vyšší výkon a také kvalitní 5Mpix fotoaparát. Vedle toho má i vyspělejší programové vybavení, které můžeme s využitím infračerveného portu využít pro dálkové ovládání domácího televizoru či jiného zařízení. Celkově jde tedy o kvalitnější zařízení, ovšem otázkou je, zda nám to všechno bude stát a výdej 13 000 Kč.


- klikněte pro zvětšení -

Takovou částku dnes můžeme vydat za jeden z top modelů mobilních telefonů (existují samozřejmě i dražší), které nám mohou poskytnout až na velkou úhlopříčku to samé. Pak se můžeme sami sebe zeptat, zda takovéto zařízení vůbec potřebujeme a využijeme, přičemž v úvahu je třeba vzít především mobilitu. Velikost displeje je tedy na jednu stranu největší výhodou, ale na druhou i největším handicapem tohoto zařízení.

Pokud tedy s sebou neustále taháte příruční tašku/kabelku, bez níž nejdete ani s košem, pak vám Galaxy Note 8.0 může mobil klidně nahradit. Pokud ale svůj mobil nosíte jen tak v kapse, kde jej nejradši ani necítite, stane se tento tablet tím druhým zařízením určeným pro to, na co mobil už nestačí a asi se bude spíše než v terénu častěji nacházet doma na stole. A to by byla škoda, protože se ovládá podobně jako velké 10" tablety, oproti nimž je však podstatně menší a lehčí, a tím i mobilnější.

Osobně bych tedy v klidu přešel to, kdyby výrobce nezahrnul funkci telefonu a umožnil využít pouze mobilní datové připojení. Možná že by pak Galaxy Note 8.0 byl i o chlup levnější. Podstatně levnější (cca 9500 Kč s daní) je však model bez mobilního připojení, na nějž už můžeme pohlížet čistě jako na tablet a takovéto zařízení už dle mého názoru má daleko větší smysl právě jako "doplněk" k mobilnímu telefonu, přičemž díky němu a Wi-Fi tetheringu nepřijdeme ani o ono mobilní datové připojení.
 
 

Plusy


+ Dobré zpracování, Gorilla Glass
+ Mobilní tablet
+ Kvalitní displej s vysokým jasem
+ Stylus S-Pen rozpoznávající přítlak
+ Široká výbava, slušný zvuk a kamera
 
 

Minusy


- 3G verze není vzhledem k ceně výhodná
- Jako mobil je příliš velký a nepohodlný
 
 
Za zapůjčení tabletu Galaxy Note 8.0 děkujeme Samsungu.
 
 
Cena v době testování: cca 13 000 Kč s DPH


Jak hodnotíte Samsung Galaxy Note 8.0?
V anketě šlo hlasovat od 29.7.2013 do 28.7.2014. Počet hlasujících: 1
Výborný100 %
Průměrný0 %
Špatný0 %
reklama