Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

OPPO R7 Plus: první dojmy

1.9.2015, Jakub Doležal, preview
Éra velkých telefonů ještě zdaleka nekončí a důkazem budiž čerstvě představený OPPO R7 Plus. Kovový obr přichází s 6“ obrazovkou, masivním akumulátorem a mixem technologií, které ostatní konkurenti příliš často nenabízí.
Kapitoly článku:
Dnes testovaný OPPO R7 Plus je opět poněkud exotičtější model. Může za to především jeho velikost, kterou však výrobce poměrně dobře maskuje. Tenký rámeček displeje či absence kapacitních tlačítek dovolily zmenšit rozměry okolo obrazovky na nezbytné minimum. Stejné je to i pro tloušťku, která může směle konkurovat řadě menších modelů.

OPPO se také soustředilo na design a telefon patří mezi jeden z nejhezčích na trhu. Velký díl si odnáší celokovová konstrukce, jež vytváří dojem prémiového výrobku, navíc se díky ní R7 Plus nijak nekroutí a pečlivě vysoustružené tělo se poměrně dobře drží v ruce. Výrobci snad konečně pochopili, že telefon neprodává jen HW výbava.





Právě tu totiž OPPO v určitých aspektech odsunulo na druhou kolej, především u čipsetu. Ten se tedy nemůže pyšnit bořením výkonnostních tabulek, ale pro běžné využití bude bohatě stačit. Ani displej není tím nejlepším na trhu, nicméně opět vás nebude ničím limitovat. Výbava je zkrátka zvolena tak akorát pro potřeby běžného uživatele.

Pokročilejší jedinci jistě ocení softwarové vychytávky v podobě gest, laserové ostření při focení, čtečku otisků prstů či velmi rychlé nabíjení. Kromě toho zde máme dvojici Nano SIM karet, přičemž jednu z nich můžete obětovat pro MicroSD kartu a zásadně tak rozšířit vnitřní paměť.

Největší bolístka v podobě zastaralého Androidu je taktéž pryč a k dispozici je nejnovější Android L 5.1.1 s řadou optimalizací, které nejenže zrychlují chod celého systému, ale také dokáží spořit energii. V kombinaci s ohromným akumulátorem jsem během víkendového testování s neustále zapnutou Wi-Fi ukrojil pouze 25 %. Nutno dodat, že v telefonu chyběla SIM, nicméně i tak si lze představit výdrž na dva dny plnohodnotného užívání.

Zásadní slabinou pro evropský trh je polovičaté LTE, které vám bude ve větších městech fungovat díky vyšším frekvencím, avšak mimo ně nasazují operátoři houfně 800 MHz kvůli lepší prostupnosti terénem a zde bohužel R7 Plus přepne do pomalejší 3G sítě. Tento fakt někteří přejdou mávnutím ruky, pro druhé to může být jasný důvod k vyřazení z listu kandidátů.

OPPO R7 Plus se bude co nevidět oficiálně prodávat na evropském trhu skrze dealera oppostyle.com, zde prozatím není zmíněna cena, ale měla by se pohybovat okolo 10 až 11 000 Kč. To je vzhledem k podobně velké konkurenci celkem rozumně stanovená částka.
reklama