Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
29.5.2014, Jakub Doležal, preview
Když chceme na Androidu to nejlepší, díváme se na velikány jako Samsung, Sony či HTC. Co takhle se ale podívat do Číny na značku Oppo a její zbrusu nový model Find 7a? Má se snad Galaxy S5 nebo HTC One čeho bát?
CarloNy (7) | 4.7.201412:44
Omlouvám se, ale nevím jak zde: http:­/­/www.oppoforums.com­/threads­/co­-vylepšit­-na­-coloros.17032­/
přidat příspěvek k vylepšení. Jedná se mi o to,že když povolím data, tak po vypnutí a zapnutí displeje jsou data vypnuta. Mám aktualizováno na ColorOS 1.2.2i. Chtěl jsem tohle napsat do oppofora, ale nevím jak se ten příspěvek vkládá i když jsem přihlášen.
Jo tohle dělá i když mám vypnutou Wi­-Fi.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (21) | 9.7.201421:31
Řešením by mohlo být:

Nastavení ­-> ...Více ­(Bezdrátové připojení a sítě­) ­-> Přenesená data ­-> Datový roaming ­-> a deaktivovat volbu ­"Vypnout data pokud je vypnuta obrazovka­"

Zkuste a dejte vědět...
Odpovědět0  0
M@jkl (30) | 18.6.201419:13
jak je to tedy s tím zadním krytem? na obrázcích to vypadá, že by mohl být bezdrátově nabíjitelný avšak uvádíte, že nikoliv...
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (21) | 19.6.201418:08
Nyní je vzadu integrovaná NFC anténa, proto ty kontakty. Přes tento konektor asi nabíjet nepůjde. Nicméně to nebrání nějakému chytrému výrobci, aby kryt s nabíjením připravil :)
Odpovědět0  0
CarloNy (7) | 15.6.201416:38
Přeji krásný den, již jsem si jej koupil v http:­/­/europe.oppostyle.com a to ve čtvrtek 12.6. a čekám na doručení. Až následně jsem si procházel internet a zjistil, že je to trochu složité a to u mě. Já totiž neumím anglicky a nějaké ty instalace zvládnu tak na PC. Budu se asi ten foun zapnout. Nevím zda již bude aktualizován a nebo jej budu muset aktualizovat já. To je ovšem pro mě španělská vesnice. Nějaký postup pro úplného laika nikde není. Co čtu a nebo jsem si prohlédnul videa mi naprosto nic neříká. Nevím co dělat po spuštění a zda se ty aktualizace dají provést přímo v mobilu a jak. Asi budu muset sehnat nějakého znalce co se tímto zajímá a snad to nějak dopadne. Moje Sony Ericsson Xperia arc S si aktualizace stahovala sama a já to jen potvrdil. Tak u tohoto mobilu si nebudu vědět rady. Omlouvám se, že si tady stěžuji, ale mám z toho hlavu jak meloun. Jsem starý člověk a tak to mám s pamětí dosti na nic. Děkuji za pochopení. Karel
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (21) | 15.6.201417:11
Dobrý den,
vezměme to popořádku:
A. Aktualizace operačního systému se vám připomene sama v notifikační liště a stačí ji jen povolit­/stáhnout a aplikuje se sama. Ručně se instalují pouze testovací verze, k těm se dostanete třeba někdy později.

B. Zapnutí češtiny je prozatím neoficiální:
1­) Klikněte na telefonní sluchátko hlavní ploše, jako byste chtěl někomu volat
2­) Zadejte znaky: *#0000#
3­) Bude se zdát, že se nic nestane, nicméně stalo =­)
4­) Běžte do Menu ­-> ­"Settings­" ­-> Záložka ­"General­" ­-> ­"Language & input­" a čeština tam už bude ­(pokud tam není, postup opakujte a nebo tam opravdu není, platí to zejména pro ROM staršího data­)
5­) Region zvolte Other, neboť Česká republika tam zatím není doplněná.

C. Je k dispozici česká sekce na fóru Oppo a najdete tam další informace ohledně češtiny a dalších nastavení:
http:­/­/www.oppoforums.com­/forums­/czech/
Odpovědět1  0
CarloNy (7) | 16.6.20146:23
Díky moc za info. Tohle jsem potřeboval na uklidnění. Akorát nevím zda již bude v mobilu ta 2beta a nebo se musí instalovat. No uvidíme. Asi s tím bude sranda než jej dám nějak dohromady. Postup na instalaci bety 2 asi nikde není a nebo se sama připomene v mobilu? Jinak takových ochotných lidí je velice málo. Obyčejně se setkávám s namachrovanýma a tito si neuvědomují,že také nějak začínali. Ještě jednou díky moc.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (21) | 16.6.201422:53
Není zač, namachrovaných ­"znalců­" je bohužel plný internet. Domnívám se, že nyní už 2.0 beta není nutná pro přítomnost češtiny, neboť dorazila aktualizace na 1.2, kde by měla být také zahrnutá.

Jinak pro instalaci bety připravím na odkazované fórum časem návod, nicméně berte na vědomí, že tyto úpravy vyžadují zkušenosti a není problém si zablokovat telefon.

Nejdříve tedy aktualizujte přes menu telefonu na poslední oficiální aktualizaci a po vyzkoušení přítomnosti češtiny uvidíte, zdali bude třeba nahrávat betu.
Odpovědět1  0
CarloNy (7) | 19.6.201411:21
Dobrý den, tak telefon dorazil. Update se provedl na: ColorOS
Curnt version: X9006_12_140605, ale čeština tam není. Zkoušel jsem update ještě jednou,ale nic prý je hotovo. Tak mám problém jak Brno. Neumím anglicky a postup na tu verzi co jste dělal vy nevím. A také kde najít tu s tou češtinou. Je tam možnost: Online update , Local update. Online jsem provedl přes WIFI asi 295MB vše proběhlo jak má a restartoval se. Zase naběhla angličtina a roletce je dosti jazyků,ale čeština ne.
Odpovědět0  0
CarloNy (7) | 19.6.201412:41
Omlouvám se. Po provedení postupu, který popisujete,je možno najít tu částečnou češtinu. Tak jsem se trochu spotil, ale již si s telefonem rozumím. Je sice klávesnice jiná, ale jde to i tk. Nevím co by se ještě jinde mohlo nastavovat. Díky, asi jsem dost natvrdlej,než mi dojde co bych mě udělat. No myslím,že v mých 69 letech to snad trochu jde.
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (21) | 19.6.201418:17
Nic se neděje. Čeština zatím není oficiálně schválená, a proto je nutné si ji nejdříve vyvolat skrze ten kód.

Jinak českou klávesnici si můžete zapnout a stáhnout v nastavení klávesnice:
1­) Otevřete například psaní SMS
2­) Na klávesnici klikněte a podržte prst na tlačítku se zelenou linkou ­(vlevo dole­)
3­) Otevře se nastavení
4­) Klikněte na ­"Languages­" ­-> ­"Download languages­" ­-> a najděte Čeština
5­) Po stažení se vraťte zpět ­(pravé tlačítko pod displejem­) několikrát až zpět do sms na klávesnici
6­) Podržte mezerník a z nabídky vyberte Čeština

Řada lidí to ve Vašem věku dávno vzdala a raději se dívá z okna, nebo na natvrdlé telenovely, takže klobouk dolů, pokud jste se rozhodl jinak.
Odpovědět1  0
CarloNy (7) | 19.6.201421:07
Díky, již je tam česká klávesnice. Když mi někdo radí,tak je to brnkačka. Na telenovely se čučí ta moje a mě by z toho hráblo. Jsem rád, že si trochu zaměstnám mozek. Ještě se mi nedaří zprovoznit ČSOB SmartBankin. Nějak mi nebere potvrzovací kód co přijde SMSkou. Zapíši jej a aktivovat se to nedaří.
Odpovědět0  0
shasler (69) | 29.5.201411:59
"... tmavších odstínů černé ...­" :­-D
... třeba klidně celá paleta, například bílo­-černá, světle­-černá, světle­-šedo­-černá, tmavě­-šedo­-černá, tmavě­-černá a černo­-černá ­(tma ;­-­) ...
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (21) | 15.6.201417:05
Takto nikoliv :­) Oppo Find 7 se bude prodávat v černé barvě ­(Midnight­) a karbonové ­(Astro Black­). Další odstíny možná dorazí později.
Odpovědět1  0
CarloNy (7) | 26.6.20149:14
Nevíte zda se dá objednat zadní kryt: karbonové ­­(Astro Black­­) a kde ? Já mám tu bílou verzi a tak by mě zajímalo zda je to k dostání a za jakých podmínek. Jinak jsem s tímto mobilem spokojen. Děkuji předem za informace.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.