Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Logitech K810: podsvícená kvalita

28.5.2013, Jan Vítek, recenze
S celým označením Bluetooth Illuminated Keyboard K810 dorazila k nám na vyzkoušení klávesnice určená především pro mobilní zařízení, čemuž odpovídá její rozhraní, ale také rozměry. Kromě toho se můžeme těšit také na podsvícení.
Kapitoly článku:
I tato spíše mobilní klávesnice s rozhraním Bluetooth dokáže spolupracovat s klasickým obslužným softwarem SetPoint, který byl stažen ve verzi 6.32. Určen je samozřejmě pouze pro operační systém Windows a nabídne nám některé neocenitelné funkce. Jako obvykle tu máme hlavní okno rozdělené na několik záložek, zde tedy přesně čtyři.



První záložka poslouží pro nastavení speciálních funkcí tlačítek F, přičemž nastavit můžeme celkem tři na klávesách F4, F11 a F12, jejichž výchozí funkce jsou uvedeny ve středním okénku. Můžeme si tedy pro ně vybrat jiné funkce, a to buď některé z přímo nabízených, popřípadě tu je pod označením Other k dispozici několik desítek dalších. A pak můžeme v této záložce především prohodit funkce kláves F, respektive je vrátit do původního nastavení, protože takto nám třeba stisk klávesy F1 neukáže nápovědu, ale přepne na první spárované zařízení, což může být dost otravné. Toto nastavení se ale samozřejmě ukládá do počítače a ne klávesnice, takže po připojení třeba k telefonu budou její funkce ve výchozí podobě.



Pak už to je velmi jednoduché. Druhá záložka pouze ukáže stav akumulátoru, přičemž o výdrži klávesnice svědčí to, že se ukazatel ani po dvou dnech používání i s občasně zapnutým LED podsvícením ani nehnul.



Třetí záložka dokáže deaktivovat vybrané klávesy, přičemž jejich seznam vidíte sami na screenshotu.



A nakonec čtvrtá záložka se týká pouze podsvícení kláves a je tu jediná možnost - zobrazit formou OSD na obrazovce počítače pomocí piktogramu nastavení intenzity podsvícení.

reklama