Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Rozhodování WM vs Symbian

1. Nahoru  #1
    Nováček Avatar uživatele Tom077
    Registrace
    May 2010

Výchozí Rozhodování WM vs Symbian

Zdravím na fóru,

časem se chystám vyměnit telefon (nyní Nokia E50) a jelikož mě výměna netlačí,je čas se rozhodnout pro co ... ;)

Téměř na 99,9% jsem byl rozhodnutý pro Nokii E72,než jsem objevil Garmin Asus M10 (OS WM). Očekávám od
    telefonu kromě základních a běžných funkcí také:
    WiFi + rychlý přenos dat
    e-mailový klient
    GPS (A-GPS) + navigace
    přijatelně velký diplej

To vše by oba telefony splňovaly,každý má se své plusy mínusy,ale o co mi hlavně jde .... pokud bych koupil M10tku .... přechod na jiný OS (WM)
    Někde v diskuzích někteří uživatelé (samozřejmě,že to beru s rezervou) píšou,že OS WM je mrtvý systém,že se s ním v nejbližší budoucnosti nepočítá .... co si o tom myslíte vy??? (případně co si myslíte o Symbian vs WM)

A najde se někdo,kdo případně přešel ze Symbianu na WM,jak jste se s novým OS sžili,vše zvládate,atd atd .....

Díky všem za případné postřehy,rady .....

Tom.

2. Nahoru  #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Já jsem měl E 61 a bylo to to nejhorší, co jsem kdy měl. :no:
    Takže kdybych volil dle OS, byl by Symbian spolu s tím novým PalmOS na posledním místě preferencí. Jsme web, věnující se WM, takže logicky doporučím Windows Mobile, ale než symbian, tak to raději BB, iPhone nebo Android. Ale pokud jsi dlouhodobě zvyklý na bugový OS, a stačí ti mobil s malým displejem, tak asi není proč přecházet.:?

3. Nahoru  #3
    Registrace
    May 2010

Výchozí

Zdeňku díky za komentář .....

Samozřejmě se nebráním přechodu jak na jinou značku tak na jiný OS. U Nokií jsem preferoval Eseries a jelikož nehledám nějaký low - end ale už nějakou vyšší třídu,padla volba na N E72 (ale jak jsem psal,vyměna mě netlačí a tak je čas se stále rozhodovat). Nokia představila "vlajkovou loď" N8.
    No a tady jsem pomalu začal uvažovat,že od Nokie odejdu .... že by to byla taková bomba,na 12MPX mě nenalákají .... procesor nic extra .... parametrově jí dnes předčí již né málo telefonů .... a ještě to uvedou na trh až na podzim .... do té doby konkurence příjde s dalšími vymoženostmi.

Mimojinné bych chtěl telefon využívat i jako navigaci a tady bych už preferoval vetší displej min. 3,2" (ikdyž jsem koukal na tu E72 a i ten disolej je použitelný :D )
    Takže pročítám diskuze,snažím se orientovat v těch technologiích displejů .... (musím si o tom ještě něco přečíst),no ale do oka mi padl
    Garmin Asus M10

[url]https://www.garminasus.com/cs_CZ/phones/nuvifone-m10/index.html[/url]

Jsem celkem zběhlý uživatel PC,tak věřím,že bych si s WM poradil ..... jen jak jsem psal .... spousta uživatelů píše,že se v nejbližší budoucnosti s vývojem WM nepočítá apod .... tak pak už fakt nevím.
    Jaký je tvůj názor na budoucnost OS WM??? Budu rád za každý další postřeh a komentář.

Díky,T.

4. Nahoru  #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Těžko radit, záleží, jak moc jsi na Symbian zvyklý, na co všechno to chceš používat atd. Zkus zajít nanějaký sraz [url=http://www.ce4you.cz/forums/view_forum.asp?f=216]link[/url]. Nejbližší je nekuřácký a to v sobotu 29.5. - kromě PDA a smartů s PPC / WM tam většinou bývá i někdo s Andoidem a iPhonem.

Z nově chystaného OS Windows Phone 7 taky osobně nejsem nějak nadšený, ale je to jako ve válce - situace se každým okamžikem mění, takže třeba ještě budeme překvapeni.

5. Nahoru  #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000

Výchozí

Vývoj WM (té stávající větvě) očividně neví přesně ani Microsoft. Rozhodně to nebude tak, že na podzim se zhasne a WM6.x se propadne do historie, neoficiálně se počítá s vývojem verzí za 6.5.5, ale jak to přesně bude teď nikdo neřekne. Ono bude záležet i na okolnostech, co na to výrobci a podobně... Růžové to ale není ani v jedné variantě...

6. Nahoru  #6
    Registrace
    May 2010

Výchozí

Pavel Koza:
    No na Symbian jsem sice zvyklí .... v mé Nokii E50 ho zvládám v pohodě .... ale co jsem se tak dočetl,tak ten nový Symbian (a hlavně pro dotykové telefony) není nic moc extra .....
    Takže zvažuji,že přejdu od Nokie a tím i k jinému OS.
    Hlavní podmínkou je
    GPS,A-GPS - možnost navigace do auta a také pěší
    dále WiFi,email,rychlý přenos dat ....
    třeba foťák pro mě není vůbec prioritou nebo rádio také ne
    Takže je ve hře WM nebo Android (min 2.1)
    WM - Garmin Asus M10
    Android - HTC Desire (tady a u androidu mi trochu vadí nemožnost nahrávání aplikací na kartu a po spuštění Desiru zbývá "jen" 140MB - ale Desire bude mít upgrade na Android 2.2 kde už je to vyřešené a možné)
    Android - Samsun i9000 Galaxy S

Co se týče WM věřím,že by to abslolutně neutnuli a bylo by po všem .... věřím,že ještě pár let (né-li více) tady určitě podpora bude.
    Takže pročítám,zjišťuji,výměna mě netlačí .... tak asi tak .... každopádně díky za reakci k WM.

Jinak třeba tvůj názor na android???? Díky,T.

7. Nahoru  #7
    Registrace
    Aug 2000

Výchozí

Android je asi jediná platforma (teda ještě Palm WebOS, ale ten se moc nepočítá), kterou více méně vůbec neznám. Musím to přes prázdniny dohnat:) Ty Garminy jsou prý dobré, ale osobně nevím, nedaří se mi je sehnat k recenzi...

8. Nahoru  #8
    Registrace
    May 2010

Výchozí

Pavle,díky ta odpověď.

Řeknu,že čím více o tom čtu,tím MÉNĚ vím co vybrat.
    Ten Garmin Asus M10 mě hodně láká,už taky jen proto,že 1)předinstalované mapy Evropy Garmin 2) v prodejním balení už je příprava do auta (držák+autonabíječka).
    To je velká škoda,že se ti ho nedaří sehnat na recenzi .... velice rád bych si ji potom přečetl,určitě by mi pohomla v rozhodování. Na čem tom vázne,nebo jak to vlastně funguje to zapůjčování telfonů na recenze (to půjčují dodavatelé??? nebo prodejci????)

Tím androidem se zatím taky začínám prokousávat .... tedy převážně formou diskuzí (pročítání+dotazy).
    Nevím jestli aspoň okrajově znáš ty telefony HTC Desire a Samsung i9000 Galaxy S - tam se mi třeba více zamlouvá to prostředí telefonu a v některých věcech propracovanější
    Zase pro ten Garmin Asus M10 hraje ta vestavěná navigace
    No prostě těžké rozhodování :D :D

9. Nahoru  #9
    Registrace
    Aug 2000

Výchozí

No jo, když není z čeho vybírat, je to špatné, když je nabídka nepřeberná, je to horší:) Tohle zařízení mám slíbené přímo od Asusu, ale nějak to zatím neklaplo. Budu to zase urgovat. Jinak vesměs jsou 4 možnosti - výrobce (nebo jeho PR), dovozce, prodejce nebo nákup... Jdu jim napsat, snad se to povede tentokrát.

10. Nahoru  #10
    Obyvatel SMob Avatar uživatele zuzkys
    Registrace
    Oct 2006

Výchozí

Pokud můžu já napsat názor na Android tak jsem teď posledních pár týdnů měla tu čest s Androidem, ač se mi celkově systém i líbí tak jako celek je to podle mě nic moc.
    Hned na první pohled se mi opravdu nelíbí, že snad ani 2 telefony s Androidem nejsou "stejné" - na mysli mám stejné např v nastavování emailového klienta - v každém telefonu se emailový klient jmenuje jinak, každý má jiné funkce a na každém se dá a nedá nastavit něco jiného - na jednom je nutnost mít Gmail účet a nelze mít jiný účet (kromě Exchange), na druhém jde zase zprovoznit jakýkoliv POP3/SMTP účet... Docela nezvládnutá je např i synchronizace kontaktů - pokud totiž člověk synchronizuje např s Gmail účtem tak už nemůže synchronizovat s Outookem a naopak, nebo lépe řečeno může, ale za cenu duplicity všech kontaktů.

Pokud můžu poradit a líbí se ti nějaký konkrétní (snad jsi psal Desire) tak si pohledej po diskuzích veškeré možné informace o konkrétním modelu - co tam jde a co nejde nastavovat. Hlavním problémem v nastavování je emailový účet a synchronizace kontaktů - je třeba si zjistit, co konkrétní model zvládne. Ostatní věci jsou plus minus stejné u všech.
    Já jsem opravdu strávila x hodin hledáním informacím jak to alespoň trochu elegantně vyřešit aby vůbec alespoň něco fungovalo (je to tátův HTC Magic bez rootu). Bohužel se to konkrétně na tomto modelu podařilo tak napůl.

U WM je synchronizace věcí vyřešena mnohem a mnohem lépe.

11. Nahoru  #11
    Registrace
    May 2010

Výchozí

zuzkys:
    JJ mockrát děkuji za odpověď .... každá informace se hodí ....

Psal jsem o HTC Desire a o Samsung i9000 Galaxy S (příjde do prodeje) - o Desiru se dají zjistit info,o Samsungu zatím nic moc.

Jelikož chci tel využívat hlavně i jako navigaci a s navigacema pro Android je to zatím celkem bídné (aspoň co jsem se zatím dočetl) + samozřejmě i na emaily,přenosy dat,internet ....
    Ještě pohledám nějaké informace,ale opět asi začnu uvažovat o Garmin Asus M10 (WM) - sice ty telefony co jsem vybral s Androidem o něco lepší technologie ale i ten Garmin zase nijak nezaostává .....ale pak se dočteš,že se s WM už nepočítá apod .... tak pak něco vybrat je opravdu složuité!!!!

Každopádně díky a pokud by tě ještě něco napadlo,budu rád,když napíšeš!!!!

Pavel Koza:
    Tak držím pěsti ať to výjde!!Ať se brzy dočkáme dobré recenze .... určitě pomůže více lidem .... když tak jen tak orientačně poinformuj,jak jsi dopadl ....

12. Nahoru  #12
    Registrace
    Aug 2000

Výchozí

Berte to tak, že ty 2 roky, což je reálná životnost zařízení s Windows Mobile, tu nějaký support pro WM6.5 bude a co bude pak... :) Dík, snad se to povede.

13. Nahoru  #13
    Registrace
    May 2010

Výchozí

Pavle,

nejsem z těch,co mění telefon co 1/2 roku. Alespoň 3 roky a proto bych si přál,aby po tuto dobu tady byla jak ze strany výrobce tak i SW podpora .... tak uvidíme :?:

Jinak ještě jednou přeji ať se podaří telefon získat pro recenzi :yes:

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. SMS z WM na Symbian ? Jak ?
    Od pepino34_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 08:11
  2. MDA Compact IV nebo HTC Touch Diamond - rozhodování
    Od cednicek v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 23:40
  3. mapy a symbian...
    Od kubisz_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 2