Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: navigace přes GPS CF

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    21

    Rád bych se zeptal, jestli někdo zkoušel v HP iPAQ 214 GPS CF. Sám mám Navilock GPS CF, který jsem používal v FJS 718 v pohodě. Bohužel ve WM 6 vypadává signál při navigaci. Marně jsem po netu sháněl ovladače, nezná někdo GPS CF už s kompatibilitou pro WM 6? nebo odkaz na stažení ovladačů?
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    451

    Citace Původně odesláno od František Kubiš
    Rád bych se zeptal, jestli někdo zkoušel v HP iPAQ 214 GPS CF. Sám mám Navilock GPS CF, který jsem používal v FJS 718 v pohodě. Bohužel ve WM 6 vypadává signál při navigaci. Marně jsem po netu sháněl ovladače, nezná někdo GPS CF už s kompatibilitou pro WM 6? nebo odkaz na stažení ovladačů?
    Díky.
    Moje GPS pracuje bez problémov aj v tekej zostave ako mám v pdpise.
    Používam ovládač (je to toisté):
    Kód:
    http://rapidshare.com/files/96818530/i-TEC.rar
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    21

    Děkuji za snahu, bohužel mě to neřeší problém. Doporučený GPS info sice lokalizuje GPS CF i číslo portu, ale neřeší nekompatibilitu modulu GPS s WM 6, instalovaný v HP Ipaq 214.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,090

    moc tento problem nechapu, take provozuji CF GPS (ale na WM5) a tam se proste v programu "zavola" dany COM port a je to...a ve WM6 je to jinak??? pri vypadcich signalu zkuste nastavit nizsi rychlost, vyrobce udava dokonce jen 4800 baudu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    21

    Problém je právě v tom, že výrobce CF GPS uvádí funkčnost s W 2003, WM5, ale o WM6 se nezmiňuje z důvodu, že prostě tento OS ještě nebyl.
    Dnes mi výrobce potvrdil, že ovladače pro WM 6 nejsou a nebudou.
    Či-li zbývá buď počkat na GPS CF jiného výrobce, který zohlední kompatibilitu s WM 6.
    Díky za snahu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,090

    vzdyt ale zadne ovladace potrebas nejsou, je se urci port a vse ostatni je uz zalezitosti aplikace...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    21

    Asi máte pravdu s těma ovladačema, ale tento GPS CF modul prostě s Ipaqem 214 nechodí. Už při zastrčení modulu do slotu /při vypnutém PDA/ se rozsvítí ledka na modulu, a už hledá satelity. Při zapnutí TomTom či IGO skutečně najde na balkoně 6-8 satelitů, identifikuje lokalitu, výšku atd., ale jak zadám trasu s navigací a jedu v autě šipka ukazující směr zatuhává, a navigační mapa se nehýbe./GPS je stále připojeno i se satelity/
    V IGO je to úplně stejné.
    Externí GPS modul bluetooth funguje bez problému, CF slot v PDA také bez problému, a GPS CF ve FJS 720 s W 2003 rovněž v pohodě.
    Zdravím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,090

    pokud mate zajem, nabizim odzkouseni meho modulu ve Vasem PDA (je to nejaky itec, ci neco takoveho)...

    opravdu se navigace nehybe? nebo se hybe jen po nejake dobe (jakoby aktualizace trebas po 5s...takovy mam problem totiz ja...ale jde to resit pres sirf tech a nastaveni "set NMEA message rate" u vseho na 1s...bohuzel mi toto nastaveni nejde ulozit do GPS natrvalo, ale po nahodnem poctu zapnuti GPS vzdy zmizi...

    dulezita je take rychlost, vyzukousejte funkcnost na 4800 baudech (melo by bez problemu stacit na prenos vsech dat)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    21

    Díky za nabídku, bydlím v Praze, pokud by to bylo reálné, byl bych rád vzájemně to odzkoušet. Rychlost používám 4800, při konfiguraci mi ji nahodí automaticky, změnit jsem ji nezkoušel, ale i v návodu k instalaci GPS CF je tato rychlost uváděna jako optimální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    21

    Po odmlce se znovu vracím k navigaci u HP iPAQ 214 přes CF GPS. Nikdo z majitelů tohoto PDA nezkoušel ještě modul přes CF slot? Já vyzkoušel Navilock i i-Tec a výsledek jen načtení až 8 satelitů, lokalizace místa, po přepnutí na podrobnou mapu navigace po několika sekundách zatuhne. Zvažuji jestli to není hardwarová záležitost PDA, proto bych se rád podělil se zkušenostmi s jiným majitelem tohoto PDA.Případně rád zapůjčím CF GPS k otestování na jiné 214.Jinak slot CF pro karty funkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,090

    zkuste pouzit SirfTech a v "nmea message" si pohrat s nastavenim:

    GGA – 1 s
    GLL – 1 s
    GSA – 3 s
    GSV – 3 s
    RMC – 1 s

    popripade GSA a GSV uplne zrusit (0 s)...mozna je to blbost, mozna pomuze...pokud se neco rozdrbe, tak je tam i moznost COLD RESET, nebo TOTAL RESET...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    21

    Zkusil jsem si pohrát se Sirftech, jak v NMEA, ve kterém chodí TOmTom i iGO, tak i v sirtech modu /iGO/, stále stejný výsledek. Šipka dojede na první křižovatku a zatuhne, když ťuknu na displej,přepne na jinou obrazovku a když se vrátím na původní, tak šipka je zkorigovaná na aktuální polohu, chvilku jede a zase se zastaví.
    Uvažuju, že zkusím SD GPS, ale mám obavy, že to bude stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,090

    o pokud se hybete v sirft techu? nebo ho nechate bezet nekde na prijmu satelitu? take GPS zatuhne? pokud ano, zkusil bych tedy i jinou CF GPS...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    21

    Na sirftechu běží v obou módech NMEA i SIRFU, v SIRFU jsem zkoušel iGO, protože TomTom nepodporuje Sirf mód, výsledek je stále stejný,pokud nehodím mapu na displej a nechal bych jen konfigurační panel se satelity, navigace bude fungovat bez problémů /hlasová/.Ale jakmile klepnu vpravo dole na hotovo, objeví se mapa se šipkou a po kátkém běhu zatuhne. Dalším klepnutím přepnu na ikony a navigace hlasová pokračuje.
    Jiný typ CF GPS - tu vaši značku i-Tec jsem zkoušel, výsledek stejný, už jsem ji vrátil.Tam si myslím bude problém CF GPS nekompatibilty s grafikou PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,090

    tohle spolu nijak nesouvisi zkousel jste i nejakou BT GPS? jestli tedy nejde o problem grafiky jako takove...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-11-2010, 09:39
  2. Existuje možnost jak spustit synchronizaci přes bluetooth přes zástupce?
    Od rhadesan_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-03-2008, 19:14
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-06-2007, 13:07
  4. Hlasová navigace přes audiokazetu
    Od martinhamr_ce4you v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 12-03-2006, 18:40
  5. PDA x email při připojení přes konektivitu stolního PC přes proxy
    Od honzasoucek v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2005, 14:01