Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 32 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 479

Téma: HP iPAQ 210 Enterprise

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    No tak tenhle clanek, kdyz jsem videl, tak me srdce zaplesalo.

    http://palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=1016

    Jsem fakt rad, ze je tu jeste pokus vzkrisit ryzi PDA.
    Na druhou stranu tech inovaci je tam malo. Funkcne se to skoro nelisi od predchudce hx4700. Nicmene pokud bude stat opravdu 8000 Kc, tak to bude bomba!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    140

    v oficialnim datasheetu pisou 64MB RAM, takze to uz pak upgrade postrada smysl
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,244

    Škoda těch pouze 64 MB RAM (kolik bude skutečně použitelných?), jinak je to parametrově skoro bombička a mohlo to být poslední velké PDA (bez GSM).
    256 MB ROM není žádná oslňující novinka, tu už měl Dell Axim X51v před více než rokem a půl.

    Ale celkově musím řící, že celou novinkovou řadou HP příjemně překvapil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Taky jsem se podival do datasheetu, a na dnesni dobu 64MB je opravdu zalostna hodnota. To i muj X51v mel 128MB (pouzitelnych min)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,244

    Dostáváme se sice trošku OT, ale Dell Axim X51v má Flash ROM (iSF) 256 MB a SDRAM 64 MB.
    Jinak opravdu asi jediné zklamání u tohoto HP z té paměti. Sice postačí, ale pro pocit jistoty a pro náročnější aplikace (třeba IDOS s více JŘ najednou) je to málo. U "vlajkové" lodi bych očekával to nejlepší. Možná je to kvůli spotřebě (VGA taky sežere víc).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    275

    Ta RAM-ka stačit bude, to se nebojte. Nemá to telefonní modul, který si jí po spuštění pěknou část ukousne. Jinak ostatní parametry jsou z říše snů. Už jsem ani nedoufal, že se dožiju důstojného nástupce hx4700. Zajímavé, že nikdo nekomentuje ty možnosti rozšíření paměti pomoucí CF a SDHC karet.
    Za pár korun můžete mít desítky G paměťi jako má HD na NB. A ten čtyřpalcový displej s 262 K
    barvami ani nekomentuju. Ono stačí, když položím hx4700-ku vedle současného komunikátoru s 2,8 displejem a je to jasný. Pro příznivce koncepce 1 + 1 a pořádným klasickým PDA-čkem není lepší volba.
    Končně "imperium vrací úder." Možná se vrátí i beecher.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    140

    tak v tomhle datasheetu je 128MB

    http://h41257.www4.hp.com/gomobile/pdf/products/ipaq_launch/iPAQ_210_datasheet.pdf:?:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Trochu to na me pusobi, ze bude vic modelu, stejne jako Dell Axim muzete mit s 520MHz nebo 624MHz. Uvidime jak to bude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    96

    Koukal jsem na celou novou řadu, prostě HP is BACK!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    0

    No,ja taky doufam,ze bude mit tech krasnejch 128MB RAM,dlouho jsem na neco takoveho cekal,PDA s GSM nechci,protoze bud to ma malej display nebo kdyz je ten display velkej,tak uz se s tim spatne vola,poto jedine cistokrevne PDA.Mam doma pulroku pujcene HP hx4700 a teh 64MB RAM je opravdu docela malo,jestli to bude mit tech vysnenych 128 RAM ,tak do toho jdu na 100% a jestli ne,tak asi nesjpis taky

    edit:// Tak jsem prave ted nasel odpoved,na otazku jestli ma 64 nebo 128 RAM a odpoved zni......ANO ma 128 MB RAM.....podivejte se sami (posledni obrazek)
    http://palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=1030
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    275

    Ano, je to tak. Musí tam být 128 Mb. Akorát ještě nevím, zda jsou pravdivé ty úplně první informace, kde se zmiňuje USB host. Jinak jsme přesvědčený o tom, že pro příznivce koncepce 1 + 1, čili mít čistokrevné PDA, nic lepšího neexistuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    No s tou pamětí nemají ani u HP úplně jasno:

    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/se/sv/sm/WF06a/23355-23357-23357-23357-298633-80594418.html
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/se/sv/sm/WF06b/23355-23357-23357-23357-298633-80594418-80777372.html
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06a/215348-215348-64929-314903-215384-3544499.html
    http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12781_div/12781_div.HTML

    Každopádně údaj 128 MB převládá a to mi dává naději. Nejraději bych tedy něco i s klávesnicí, ale jediné, co se na obzoru rýsovalo - i-Mate ultimate 7150, bylo pozastaveno a navíc to byl paskvil s telefonem. Už jsem začal uvažovat o přechodu na UMPC, ale ipaq 200 to možná ještě zachráníi. A klávesnici si holt dokoupím HP iPAQ BT Foldable Keyboard.

    Nejzajímavější je ten poslední odkaz, kde je to rozpsané po product kódech a zemích. Pro EU jsou tam dokonce dva modely bez uvedených rozdílů - FB043AA a FB043AT, jen u toho druhého je "top value", bohužel žádný vyhledávač mi k tomu druhému product code nic neřekl.

    Pokud jde o tu cenu, odkud je údaj 8000? Jediné co jsem našel je 11000 na smartmania a ani to mi nepřijde zlé, pokud je to s daní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    0

    no,tak na screenech(funkcnich modelu) jsem zatim videl jenom vic nez 64MB RAM,jinak klavesnici bych si asi koupil taky...casem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Nekdo psal, ze nasel, ze bude za 399$ coz by odpovidalo zhruba 8k Kc. Nicmene to tak zrejme bude, ale jen pro US.

    btw co je velmi prijemne prekvapeni je 2200 mAh. Jsem fakt zvedavej na vydrz v praxi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    399USD je po přepočtu kursem cca 8100Kč, tedy cena bez DPH, s daní tedy 9640Kč. A pak je třeba něco přirazit, protože jsme malý trh kolik záleží na značce, dovozci, prodejci, jak starý je to model.

    Pokud vezmu jako příklad Palm Tungsten TX s MSRP 299USD, což je také highendové PDA americké firmy, tak se stejným algoritmem dostanu na cenu 7220Kč. AH Mobile ho umí za 7036Kč, takže tam přirážka není žádná, naopak, takže to je hodně férová nabídka. Jiní ale třeba chtějí i o 1000 více.

    Některé značky jako třeba Apple si narážejí 20%, zrovna včera nebo předevčírem jsem srovnával českou a americkou cenu MacBooku.

    Když srovnám ceny od v americké a české tisové zprávě, tak HP si naráží 14%. Eshopy to budou mít tak o 10% levněji, takže čekám, že za desítku to půjde sehnat. Tedy pevně doufám, že ceny v české tiskové zprávě jsou s DPH.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 32 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HP 214 enterprise a bluetoth GPS modul
    Od fiv v sekci iPAQ 2xx
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-06-2009, 00:19
  2. iPAQ 214 Enterprise a mazání kontaktů
    Od cobra7 v sekci iPAQ 2xx
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 14:10
  3. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-01-2008, 10:31
  4. Ipaq rx3715 Riesenie problemu s mazanim Ipaq File Store
    Od ManInTheRain v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-04-2007, 21:11
  5. Ipaq 6515 - Jak nastavit harwarove tlačítko na spuštění dialogu IPAQ Wireless?
    Od Elektrikar_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-08-2005, 11:43